Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η μήνυση των ΑΝΕΛ για τα δάνεια ΝΔ – ΠΑΣΟΚ

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών τη μηνυτήρια αναφορά της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τη χρηματοδότηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2000-2013.

Η μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε

από τον γραμματέα της ΚΟ Κωνσταντίνο Γιοβανόπουλο και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Βασίλη Καπερνάρο, ζητά τη διερεύνηση τυχόν ποινικών αδικημάτων που αφορούν την οικονομική ενίσχυση των δύο πολιτικών κομμάτων από τραπεζικά ιδρύματα.

Στο κείμενο γίνεται αναφορά στα δάνεια που έχουν λάβει από τραπεζικά ιδρύματα η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2000 - 2013. Το κόμμα επικαλείται δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στα οποία επισημαίνεται ότι «δόθηκαν τραπεζικές χορηγήσεις χωρίς οιαδήποτε εμπράγματη ασφάλεια, ενώ μοναδική εξασφάλιση για την αποπληρωμή των δανείων αποτελούν οι επιχορηγήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Όσον αφορά στη χρηματοδότηση του ΠΑΣΟΚ, η μηνυτήρια αναφορά θα συσχετιστεί με την ήδη ανοικτή δικογραφία η οποία έχει σχηματιστεί για τα οικονομικά κενά που καταγράφονται στα λογιστικά πορίσματα των ελεγκτικών εταιρειών.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι συνολικά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν πάρει από τραπεζικά ιδρύμα δάνεια ύψους 244,2 εκατ. ευρώ μέχρι σήμερα, με μεγαλύτερο οφειλέτη την ΝΔ που έχει χρέη περίπου 120 εκατομμύρια ευρώ από τα οποία τα 105 εκατ. ευρώ στην Αγροτική Τράπεζα και τα 15 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς. Αντίστοιχα το ΠΑΣΟΚ χρωστά 114 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 97 εκατ. ευρώ είναι οφειλές στην Αγροτική Τράπεζα, στην Μarfin Εγνατία οφειλή ύψους 10 εκατ. ευρώ και στην Τράπεζα Πειραιώς 5 εκατομμύρια ευρώ.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα