Εκτός γερουσίας ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι – Μύδρους εξαπέλυσε κατά της «αριστερής» πτέρυγας

Υπερψηφίστηκε, όπως αναμενόταν, η αποπομπή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από τη Γερουσία, έπειτα από τη πολύωρη ψηφοφορία που ολοκληρώθηκε πριν λίγο.

Νωρίτερα, από τα έδρανα της Γερουσίας ακουγόταν ρυθμικά το όνομα του πρώην Καβαλιέρε «Σίλβιο, Σίλβιο»,από μέλη του κόμματός του ενώ ο επικεφαλής της Forza Italia έδινε την τελευταία ομιλία του στο πολιτικό κοινό του. Από το Παλάτσο Γκρατζιόλι στη Ρώμη, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, απευθυνόμενος στους σχετικά

λίγους υποστηρικτές του, έκανε λόγο για μία «ημέρα πένθους για τη δημοκρατία», ενώ κατηγόρησε την «Αριστερή Γερουσία» για το… ψύχος που επικρατεί στην ιταλική πρωτεύουσα.

Κάνοντας μία αναδρομή στο παρελθόν και στις άδικες -κατά τη γνώμη του- επιθέσεις που έχει δεχθεί, ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις 57 δίκες «που πέταξαν επάνω μου, την ώρα που σε κανένα πολιτισμένο δημοκρατικό κράτος δε συνέβη ποτέ ότι ένας πολιτικής ηγέτης διώκεται κατά αυτά τον τρόπο».

Τόνισε, μάλιστα, πως χρειάστηκε χρόνος και χρήμα αρκετή ψυχραιμία, αλλά «οι εισαγγελείς είχαν ήδη αποφασίσει να με καταδικάσουν για την υπόθεση Mediaset και εκείνη για την Ρούμπι».

Παρόλα αυτά, δήλωσε πως είναι «απόλυτα αθώος» και δε δίστασε να πει ότι θα εκδικηθεί ενώπιον Θεού και ανθρώπων.

1 από 8 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα