Στέλεχος της Τρόικας έπαθε εγκεφαλικό πάνω στη διαπραγμάτευση!

11:49 7/4/2013 - Πηγή: KoolNews

Σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο υπέστη ο 38χρονος Ιταλός Τζιοβάνι Καλεγκάρι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με στελέχη της κυβέρνησης για την πορεία του ελληνικού δημοσιονομικού προγράμματος προσαρμογής.

Σύμφωνα πληροφορίες που επικαλείται το «Βήμα» ο Ιταλός επικεφαλής της ομάδας δημοσιονομικής πολιτικής, στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, πατέρας δύο παιδιών, υπέστη το επεισόδιο ενώ βρισκόταν στο υπουργείο Οικονομικών.

Αμέσως μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική και νοσηλεύεται

από την Πέμπτη στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Η υγεία του είναι σταδιακά καλύτερα αφού την Παρασκευή ανέκτησε την επαφή του με το περιβάλλον και πλέον οι θεράποντες ιατροί κρίνουν ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Όπως ήταν αναμενόμενο το γεγονός προκάλεσε σοκ στην ελληνική πλευρά και στο κλιμάκιο της Τρόικας που βρίσκεται στην Αθήνα. Ο Ιταλός οικονομολόγος, 38 ετών σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στα οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Γουόρκ της Βρετανίας, και πήρε διδακτορικό τίτλο από το Τμήμα Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου (EUI).

Από το 2011 εργάζεται στην ΕΚΤ ενώ προηγουμένως είχε εργασθεί στο ΔΝΤ ως υπεύθυνος δημοσιονομικών θεμάτων με αποστολές μεταξύ άλλων στο Κονγκό. Από τους Έλληνες συνομιλητές του χαρακτηρίζεται «ο πιο ήπιος Τροϊκανός» και είναι αυτός στον οποίο ανέθεσε η Φραγκφούρτη να συντάξει τη μελέτη για το λάθος με τους πολλαπλασιαστές στο ελληνικό μνημόνιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα