Σταγόνα στον ωκεανό οι περικοπές των συντάξεων: Τα Ταμεία συνεχίζουν να «αιμορραγούν»

Υποχρεωτικές φάνταζαν στην αρχή οι παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό σύστημα προκειμένου τα τεράστια ελλείμματα που παρουσιάζονται να μην στοιχίσουν την «επιβίωση» των Ταμείων.

Αναλυτικότερα – και σύμφωνα με στοιχεία των εκπροσώπων των εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία – η «μαύρη τρύπα» έχει ύψος 34,8 δισ. ευρώ, ενώ αν συνυπολογιστούν οι βεβαιωμένες οφειλές του κράτους προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία από το 1993 – σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής - η ζημία του κουρέματος εκτοξεύει

το χρέος στα 59,8 δισ. ευρώ!!!

Σταγόνα στον ωκεανό

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με δημοσίευμα της real.gr, γίνεται αντιληπτό πως όλες οι περικοπές κύριων και διαδοχικών συντάξεων φαντάζουν σαν σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στο πραγματικό έλλειμμα. Ενώ ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί κάτι τέτοιο, ιδίως αν αναλογιστούμε πως από τον Μάιο του 2010 έως και το τέλος του 2014 θα έχουν περικοπεί συνολικά από τις συντάξεις 9,7 δισ. ευρώ. Από αυτά τα 5,5 δισ. είναι περικοπές μόνο για την περίοδο 2013- 2014 και τα 4,2 δισ. ευρώ από τον Μάιο του 2010 έως και τον Ιούνιο του 2012.

Από πού «αιμορραγούν» τα ασφαλιστικά Ταμεία

Βάση των στοιχείων της ΠΟΠΟΚΠ, η τραγική οικονομική κατάσταση του ασφαλιστικού συστήματος, έχει ως εξής:

Απώλειες εισφορών εξαιτίας της ανεργίας και της μείωσης μισθών 10,5 δισ. ευρώ.Εισφοροδιαφυγή, ευέλικτες μορφές απασχόλησης 8,5 δισ. ευρώ.Βεβαιωμένες οφειλές 8 δισ. ευρώ.Οφειλές κράτους από το 1993 12 δισ. ευρώ.Προωθούμενη μείωση εργοδοτικών εισφορών 1 δισ. ευρώ.Υπό εξέταση περικοπή κοινωνικών πόρων 1,3 δισ. ευρώ.Μείωση κρατικής χρηματοδότησης για φέτος 2,5 δισ. ευρώ.PSI 13 δισ. ευρώΣυντάξεις σε εκκρεμότητα 3 δισ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, η μείωση του προσωπικού των Ασφαλιστικών Ταμείων κατά 40% έχει μετατρέψει σε…μαραθώνιο την έκδοση συντάξεων για την οποία απαιτούνται από 12 μήνες με ασφάλιση σε ένα ταμείο έως και 3 έτη για διαδοχική!

Keywords
Τυχαία Θέματα