Στα χέρια ακραίων ισλαμιστών η ηγεσία των ανταρτών στη Συρία

Τζιχαντιστές και φανατικοί ισλαμιστές απαρτίζουν ως επί το πλείστον τις ανταρτικές δυνάμεις του Συριακού στρατού σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες του βρετανικού ινστιτούτου IHS Jane’s. Η εκτίμηση κάνει λόγο για 10.000 τζιχαντιστές που πολεμούν σε οργανώσεις, οι οποίες συνδέονται με την Αλ-Κάιντα και για 30.000 με 35.000 ισλαμιστές, μέλη εξτρεμιστικών οργανώσεων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Telegraph, η μελέτη που θα δημοσιοποιηθεί μέσα

στην εβδομάδα υπολογίζει τις δυνάμεις του ανταρτικού στρατού περί τους 100.00 άνδρες, οι οποίοι έχουν χωριστεί περίπου σε 1.000 διαφορετικές οργανώσεις από την έναρξη του πολέμου πριν από δυόμιση χρόνια.

Από οργανώσεις με τουλάχιστον μία άποψη περί ισλάμ κυριαρχείται πλέον η εξέγερση στη χώρα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της συγκεκριμένης μελέτης, Τσαρλς Λίστερ. Μάλιστα οι πληροφορίες που ήθελαν κοσμικές οργανώσεις να ηγούνται της εξέγερσης δεν έχουν επιβεβαιωθεί έως τώρα. Ο Λίστερ επεσήμανε τον κίνδυνο απορρόφησης της μετριοπαθούς μερίδας των ισλαμιστών από τους εξτρεμιστές, καλώντας την Δύση να επέμβει. Η μελέτη διενεργήθηκε εξετάζοντας συνομιλίες ανταρτών και εκτιμήσεις των υπηρεσιών πληροφοριών.

Keywords
Τυχαία Θέματα