Μια ψηφιακή τρισδιάστατη «Μόνα Λίζα»

Ολογραφικό σύστημα εικονικής πραγματικότητας σου δίνει τη δυνατότητα να βλέπεις στην ευθεία από όλες τις γωνίες.

Η ρώσικη εταιρεία startup ονόματι Nettle κατασκεύασε ένα σύστημα ψηφιακής οθόνης, το οποίο περιέχει 4 κάμερες. Οι κάμερες εντοπίζουν τη θέση του θεατή, ο οποίος φορώντας τα 3D γυαλιά εμβυθίζεται εικονικά στο ψηφιακό περιβάλλον. Έτσι, αντί να υπάρχει ένα ολόγραμμα της εκάστοτε εικόνας, η εμβύθιση συμβάλλει σε μια πιο ρεαλιστική αίσθηση.

Είτε πρόκειται για παιχνίδι είτε για κάποια ταινία

ή σειρά ο καθένας νιώθει ότι απ' όπου κι αν δει την οθόνη, σε όποιο σημείο κι αν βρίσκεται, η εικόνα θα είναι μπροστά του και δε θα στραβολαιμιάζει αν η θέση στην ευθεία της οθόνης είναι μονίμως καπαρωμένη από την πεθερά.

Ήδη οι πρώτες εντυπώσεις μιλούν για μια αρκετά ρεαλιστική εμπειρία, αφού οι κάμερες δεν εντοπίζουν μόνο την αρχική θέση αλλά και κάθε πιθανή μετακίνηση προσφέροντας τη δυνατότητα να ανακαλύψεις το καλύτερο σημείο.

Προφανώς η τιμή του όλου συστήματος δεν είναι για τον οποιοδήποτε και σίγουρα η ελληνική αγορά δεν έχει τα μέσα για κάτι τέτοιο. Γι' αυτό το target group της εταιρείας είναι οι επιχειρήσεις, τα κτηματομεσιτικά και φυσικά η ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά του online gaming και videogaming.

Για την ιστορία το σύστημα της Nettle παρουσιάστηκε στο κοινό από την εργαστηριακή ομάδα της «Μέκκας» της τεχνολογίας, του Σίλικον Βάλει στο Σίγκραφ 2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα