Σοκαριστική φωτογραφία: Ξυλοκόπησαν βάναυσα 16χρονο και τον παράτησαν μέσα σε καρότσι

Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η φωτογραφία ενός 16χρονου αγοριού Ρομά που βρέθηκε βάναυσα χτυπημένος μέσα σε ένα καροτσάκι σούπερ μάρκετ μετά από επίθεση που δέχτηκε από συμμορία στο κέντρο του Παρισιού.

Ο 16χρονος Ντάριους νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση μετά από την άγρια επίθεση που δέχτηκε ενώ οι γιατροί δεν είναι βέβαιοι για το αν θα καταφέρει να επιζήσει καθώς έχει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες στον 16χρονο επιτέθηκε μια ομάδα 20 μασκοφόρων που τον άρπαξε από την οικογένειά του κατηγορώντας τον για κλοπή. Στη συνέχεια τον

έκλεισαν σε ένα υπόγειο όπου και τον βασάνισαν.

Ο Ντάριους είχε ανακριθεί από την αστυνομία μετά από μια σειρά διαρρήξεων χωρίς, όμως, να βρεθεί κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο σε βάρος του. Ο Φρανσουά Ολάντ έκανε λόγο για μια «αδιανόητη και ασυγχώρητη πράξη που αποτελεί επίθεση στις αρχές πάνω στις οποίες θεμελιώθηκε η γαλλική δημοκρατία». Παράλληλα, οι επικριτές της κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι η επίθεση δεν είναι τίποτα περισσότερο από το αποτέλεσμα της πολιτικής στιγματισμού των περίπου 20.000 Ρομά πουν ζουν στη Γαλλία και κατάγονται από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα