Ισόβια στον δολοφόνο Στεφανάκη, πέντε χρόνια φυλάκιση στην αδερφή της Φαίης

Ένοχο για την δολοφονία της Φαίης Μπλάχα έκρινε το δικαστήριο τον κατηγορούμενο Βαγγέλη Στεφανάκη και τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη.

Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε από το δικαστήριο να καταδικάσει τον 26χρονο σε ισόβια για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και να μην ενδώσει στη θέση της υπεράσπισής του, που ζητά να κριθεί ένοχος για θανατηφόρα σωματική βλάβη. Τελικά ο Στεφανάκης δεν έπεισε και έτσι το δικαστήριο έκρινε ότι είναι ένοχος και καταδικάστηκε σε ισόβια

κάθειρξη.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχη και την αδερφή της και καταδικάστηκε σε πενταετή ποινή φυλάκισης ενώ ο φίλος του Στεφανάκη Βικ Σαρέλ θα μπει στην φυλακή για 12 μήνες. Η Μαριαλένα Μπλάχα απουσίαζε από την αίθουσα του δικαστηρίου την ώρα που ανακοινώθηκαν οι ποινές, διότι δεν αισθανόταν καλά, ενώ ο Βαγγέλης Στεφανάκης άκουσε την απόφαση ψύχραιμος και χαμογελαστός. Ο Βαγγέλης Στεφανάκης δεν γλυτώνει τα ισόβια αλλά το δικαστήριο συνεδρίασε για τις ποινές που επιβλήθηκαν στους άλλους δύο.

Τελικά η Μαριαλένα Μπλάχα αφέθηκε ελεύθερη καθώς το δικαστήριο αποφάσισε την αναστολή της ποινής της για τρία έτη, επιβάλλοντας της τον όρο της υποχρεωτικής εμφάνισής της σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής της μία φορά το μήνα. Παράλληλα αποφασίστηκε και η αναστολή της ποινής του Βικ Σαρέλ για τρία έτη.

Μόλις ανακοινώθηκαν οι ποινές των τριών κατηγορουμένων η πρόεδρος της έδρας ευχήθηκε στους κατηγορούμενους να μειώσουν την ποινή τους στο Εφετείο. Τότε ο συνήγορος του Βαγγέλη Στεφανάκη, Στάθης Καρυδομάτης απάντησε στην πρόεδρο: «Δεν δέχομαι τις ευχές σας, ο πελάτης μου θεωρεί την απόφασή σας άδικη, θα το έχετε βάρος στη συνείδησή σας».

Φωτογραφία Espressonews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα