Σόιμπλε: Η ευρωζώνη πρέπει να μείνει ενωμένη – Ευθύνονται οι Έλληνες πολιτικοί, όχι το ευρώ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κάνει καλά τη δουλειά της, όμως υπάρχει ο κίνδυνος κάποιες χώρες να παρερμηνεύσουν την απόφασή της να προχωρήσει σε ένα πρόγραμμα μαζικής αγοράς ομολόγων, δήλωσε την Παρασκευή ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Η νομισματική πολιτική είναι αρμοδιότητα της ΕΚΤ και κάνει τη δουλειά της πολύ καλά», σχολίασε ο Σόιμπλε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, ενώ συγκεκριμένα για την Ελλάδα είπε πως «δεν πρόκειται να ωφεληθεί από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωση της ΕΚΤ αν αρνηθεί τα προγράμματα».

«Το μόνο πρόβλημα που βλέπουμε είναι ο ηθικός κίνδυνος», πρόσθεσε.
Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών έκανε σαφές πως η Γερμανία δεν επεξεργάζεται κανένα σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, καθώς η κυρίαρχη άποψη είναι πως η Οικονομική και Νομισματική Ένωση πρέπει να παραμείνει ενωμένη.

Επανέλαβε τη θέση πως τα προβλήματα της Ελλάδας δεν οφείλονται στο ευρώ, αλλά σε σφάλματα που διέπραξαν στο παρελθόν Έλληνες πολιτικοί.

«Η Ελλάδα έχει εμφανίσει εντυπωσιακή πρόοδο, καλύτερη από ό, τι περιμέναμε τα τελευταία δυο χρόνια», τόνισε ακόμη ο κ. Σόιμπλε και σημείωσε πως η Ελλάδα, είτε εντός είτε εκτός ευρωζώνης θα πρέπει να υλοποιήσει μεγάλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να γίνει ανταγωνιστική.

Σε σχέση με τις αποφάσεις της ΕΚΤ για την ποσοτική χαλάρωση, σημείωσε ότι τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης δέχτηκαν «δύσκολα» τις αποφάσεις, σημειώνοντας πάντως ότι η κεντρική τράπεζα είναι ανεξάρτητη.

The post Σόιμπλε: Η ευρωζώνη πρέπει να μείνει ενωμένη – Ευθύνονται οι Έλληνες πολιτικοί, όχι το ευρώ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα