Σκουπιδότοπος η Αλβανία – Το τοπικό περιβάλλον σε κίνδυνο

Σε μεγάλο σκουπιδότοπο εξελίσσεται η Αλβανία σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle. Η γειτονική μας χώρα αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα εξαιτίας της αδυναμίας διαχείρισης των απορριμμάτων που παράγει ο πληθυσμός της.

Η αντιπολίτευση και διάφορες οργανώσεις ακτιβιστών μιλούν για αδιαφορία μεμονωμένων πολιτών η οποία οδηγεί σε μόλυνση το έδαφος, το νερό και τον αέρα της χώρας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η παραθαλάσσια πόλη Ντούρες, η οποία επειδή δεν έχει την απαραίτητα χωματερή

είναι αναγκασμένη να τοποθετεί τα σκουπίδια της σε χωράφια. Ζώα, όπως αμνοερίφια και χοίροι αναγκάζονται να τρώνε από τα σκουπίδια ενώ ένα μεγάλο μέρος της μόλυνσης του εδάφους μεταφέρεται μέσω της βροχής στη θάλασσα μολύνοντάς την.

Παράλληλα η «αυτοδιαχειριζόμενη» ανακύκλωση που πραγματοποιείται από τους Ρομά δημιουργεί τεράστιο θέμα μόλυνσης του αέρα. Οι Ρομά συλλέγουν τα απαραίτητα υλικά που χρειάζονται βάζοντας φωτιά στα υπόλοιπα προκαλώντας ρύπανση στην ατμόσφαιρα της περιοχής.

Την ανάδειξη του θέματος έχουν αναλάβει κυρίως περιβαλλοντολογικές ομάδες που προσπαθούν να ενεργοποιήσουν τους πολίτες σε μία πιο αποτελεσματική και υπεύθυνη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα