Σταυρίδης: Ούτε στον ύπνο μας τα 652 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΑΠ – Ποιοί οργανισμοί έπονται

Ενθουσιασμένος από την πώληση του ΟΠΑΠ φαίνεται να είναι ο Πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Στέλιος Σταυρίδης.

Ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ μιλώντας στο Mega δήλωσε ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα εκδοθεί πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον ΟΛΠ και ΟΛΘ ώστε να έρθει εις πέρας η διαδικασία τους πρώτους μήνες

του 2014.

Σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα ιδιωτικοποίησης του νερού ο κ.Σταυρίδης είπε ότι ιδιωτικοποιούνται οι υπηρεσίες είσπραξης – τιμολόγησης και συντήρησης του δικτύου ενώ εξέφρασε την εκτίμησή του ότι η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του 2014. Επιπρόσθετα έως τις 15 Σεπτεμβρίου εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η εκδήλωση ενδιαφέροντος για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΙ από την άλλη μιλώντας για την συμφωνία πώλησης του 33% του ΟΠΑΠ ο κ. Σταυρίδης δήλωσε ότι «πουλήθηκε 18,6 φορές τα κέρδη του, προεισπράττονται κέρδη 20 ετών ενώ θα καταβληθεί στο δημόσιο και το 30% από το μεικτό κέρδος».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «κρατική διοίκηση και καλοδιοίκηση είναι έννοιες αντίθετες» ενώ έδωσε την δική του απάντηση σε όσους κρίνουν ως «ξεπούλημα» την πράξη ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ που υπεγράφη τη Δευτέρα, κάνοντας λόγο για «συνθηματολογία».

Ο κ. Σταυρίδης δήλωσε ότι «Τα 652 εκατ. ευρώ που πήραμε από τη μεταβίβαση ούτε στον ύπνο μας». «Τα 550 εκατ. των κερδών του ΟΠΑΠ που πήραμε πέρυσι είναι από το 100% της επιχείρησης και πουλήσαμε το 33% (...) ο ΟΠΑΠ πουλήθηκε 18,6 φορές τα κέρδη του, προεισπράττεις κέρδη 20 ετών, καθώς από το μεικτό κέρδος φροντίσαμε να πάρουμε το 30%» πρόσθεσε. Οι περισσότερες χώρες παγκοσμίως επιδιώκουν διακαώς την προσέλκυση επενδύσεων ενώ συμπλήρωσε ότι «Ιδιωτικοποιήσεις σημαίνουν επενδύσεις, δημιουργία θέσεων εργασίας, σημαίνουν ανάπτυξη. Φτάσαμε στο σημείο να μην έχουμε μια πώς θα γίνουν επενδύσεις για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας;» διερωτήθηκε.

«Ένα μονοπώλιο είναι ό,τι χειρότερο είτε είναι ιδιωτικό είναι κρατικό. Από την άλλη μεριά, κρατική διοίκηση και καλοδιοικηση είναι έννοιες αντισυγκρουόμενες εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων» τόνισε.

Ο πρόεδρος του Ταμείου διαβεβαίωσε τέλος ότι το ελληνικό κράτος θα φροντίσει να βάλει τις ρυθμίσεις ώστε οι επιχειρήσεις να λειτουργήσουν προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα