Σκουπιδοφοιτητές…

Μια μικρή ομάδα φοιτητών εισέβαλε στο γραφείο του αντιπρύτανη στο πανεπιστήμιο της Αθήνας και το γέμισε σκουπίδια διαμαρτυρόμενη για την κατάσταση που επικρατεί στο ίδρυμα.

Γράφει ο Παντελής Ζαγοριανίτης

Μερικές παρατηρήσεις:

1ον Τα σκουπίδια αυτά δεν φύτρωσαν από το πουθενά, είναι τα σκουπίδια των ίδιων των ανθρώπων που ζουν και κυκλοφορούν καθημερινά μέσα στο πανεπιστήμιο.

2ον Τα σκουπίδια πρέπει, εκτός από το να μην σκορπίζονται από αδιάφορους πολίτες δεξιά και αριστερά, να μαζεύονται από αρμόδιους

υπαλλήλους.

3ον Θα μπορούσαμε να αποδεχθούμε ακόμη και τη λογική της ακραίας διαμαρτυρίας ως ύστατο μέσο αν όλες οι άλλες μορφές είχαν δοκιμαστεί και δεν είχαν αποδώσει.

Μερικές προτάσεις για τους επαναστάτες φοιτητές μας:

Ενημερωτική εκστρατεία: Δόξα τω Θεώ, υπάρχουν πλέον πολλά μέσα πρόθυμα να φιλοξενήσουν τις απόψεις τους.Εθελοντική δράση: Μαζεύουμε πρώτα τα σκουπίδια τουλάχιστον μια φορά σε ένδειξη διαμαρτυρίας, εκθέτουμε τις πρυτανικές αρχές και την κυβέρνηση, κερδίζουμε τις εντυπώσεις...Διαδήλωση στους δρόμους της Αθήνας, παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή κ.λπ.Επίσκεψη πολιτικών αρχηγών, βουλευτών και παρατρεχάμενων στο πανεπιστήμιο για δημιουργία εντυπώσεων.Κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου στην εισαγγελία.

Αν είχαν προηγηθεί όλα αυτά ή έστω μερικά από αυτά τότε θα μπορούσαμε είμαστε μαζί με τους συγκεκριμένους φοιτητές καθώς θα είχαν αποδείξει ότι δρουν με γνώμονα το ίδιο το πανεπιστήμιο και όχι άλλα καθαρά πολιτικά κίνητρα.

Έτσι σήμερα όμως τους αποκαλούμε σκουπιδοφοιτητές και αυτό εμπεριέχει μια τεράστια ηθική απαξία, αν φυσικά καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτό. Γιατί ως γνωστόν η αγωγή και η καταγωγή δεν κρύβονται...

The post Σκουπιδοφοιτητές… appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα