Σκληρή κόντρα Βενιζέλου-Λοβέρδου για το ΠΑΣΟΚ

Από ιδιαίτερα υψηλούς τόνους χαρακτηρίστηκε η διευρυμένης σύσκεψης του ΠΑΣΟΚ με τον Ανδρέα Λοβέρδο να ασκεί σκληρή κριτική στον Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος ανταπάντησε σημείο προς σημείο.

Στη συνεδρίαση του κόμματος που  έγινε με τη συμμετοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, της Πολιτικής Γραμματείας και της Οργανωτικής Γραμματείας,

ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε σε όλη την «χωρίς στρατηγική και τακτική πορεία του κόμματος» από την εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου και τόνισε πως δεν θέλει να μοιραστεί άλλες ευθύνες αλλά να ενστερνιστεί τις πιο καθαρές και έντιμες λύσεις.

Αναφορικά με το συνέδριο του κόμματος, ο πρώην υπουργός είπε πως δεν πιστεύει πως ένα μονοκομματικό συνέδριο μπορεί να δώσει λύσεις και πρότεινε τη δημιουργία ενός διευρυμένου πολιτικού χώρου. «Η προσπάθεια δημιουργίας κοινού πολιτικού χώρου είναι η λύση για το χώρο της Δημοκρατικής Παράταξης σήμερα. Στις πρόσφατες εκλογές, εν μέσω κρίσης, ο χώρος άγγιξε το ένα πέμπτο των πολιτών. Η λύση είναι στα χέρια μας. Δεν πιστεύω πως ένα μονοκομματικό συνέδριο μπορεί να δώσει λύσεις. Μία αντιγραφή μιας καμπανιακής προσέγγισης δεν θα φέρει κανένα αποτέλεσμα, η εποχή είναι απολύτως ακατάλληλη για μη ριζοσπαστικές πολιτικές πρωτοβουλίες. Ο κόσμος υποφέρει και δεν έχει χρόνο. Και οι υποστηρικτές της Δημοκρατικής Παράταξης αισθάνονται να τραυματίζεται η υπερηφάνεια τους. Έχουμε μεγάλη ευθύνη. Έλεγα εδώ και χρόνια πως για τον πολίτη δεν υπάρχει αύριο, αν δεν του μιλήσεις για το σήμερα και αν δεν μπορέσει να καταλάβει το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει στο μυαλό των κομμάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμη ο κ. Λοβέρδος άσκησε κριτική για το γεγονός ότι δεν αποτιμήθηκε από κάποιο ευρύ κομματικό όργανο η πορεία του κόμματος από την εκλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου μέχρι τις εκλογές του Μαίου-Ιουνίου ενώ σημείωσε πως «το 5,6 ή 7 των δημοσκοπήσεων έπρεπε να έχει κινητοποιήσει και τους πιο αδαείς από εμάς. Γιατί όσοι έχουμε εμπειρία από αγώνες και διάθεση μαχητικής συμμετοχής, δεν έχουμε ανάγκη δημοσκοπήσεων για να καταλάβουμε πού πάει η χώρα και η παράταξή μας».

Επίσης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σχολίασε και τον τρόπο συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «αντιφατική πολιτική».

«Τον Ιούνιο, μετά τις εκλογές, πρότεινα τη στρατηγική της συμμετοχής στην κυβέρνηση στα αντιυφεσιακά υπουργεία. Με τα πιο έμπειρα και ικανά, κατά την κρίση του Προέδρου, στελέχη μας. Η ΝΔ, ως νικήτρια των εκλογών, να κάνει τους εθνικούς λογαριασμούς στην οικονομία, την εργασία, την υγεία, την παιδεία και εμείς να ασχολούμαστε με τη μάχη εναντίον της ύφεσης. Απέναντι σε αυτή τη στρατηγική, αντιτάχτηκε κι επιλέχτηκε μία αντιφατική πολιτική που οδήγησε σε μία καταφανή έλλειψη στρατηγικής και τακτικής. Από τη μία πλευρά μπήκαν πολιτικά αφανείς υπουργοί, για να κρυφτεί η συμμετοχή μας, κι από την άλλη με την υποκατάσταση της κυβέρνησης από το διευθυντήριο των τριών αρχηγών, δίναμε στον κόσμο την εντύπωση πως εμείς κυβερνάμε»

Τέλος ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για έλλειψη στρατηγικής, λέγοντας πως «χάσαμε

Keywords
Τυχαία Θέματα