Σκληρή απάντηση στην Άγκυρα για το θέμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης έδωσε το ΥΠΕΞ

Συνολική απάντηση προς τους Τούρκους έδωσε χθες το Υπουργείο Εξωτερικών.

Μετά από το μπαράζ δηλώσεων από Τούρκους αξιωματούχους που ζητούν ως αντάλλαγμα για την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης την εκλογή μούφτηδων στην Θράκη και τη λειτουργία τζαμιού στην Αθήνα, απάντησε πως «Μια απλή σύγκριση αρκεί για να κατανοήσει ο οποιοσδήποτε τα αυτονόητα. Οι αριθμοί είναι εύγλωττοι και σημαίνουν πολλά για την κατάσταση της μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη και την ελληνική ορθόδοξη μειονότητα στην

Κωνσταντινούπολη, στην Ίμβρο και την Τένεδο. Ο καθένας μπορεί να κρίνει ποια μειονότητα ακμάζει και ποια έχει συρρικνωθεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπ. Εξωτερικών κ. Κούτρας ο οποίος έστειλε το μήνυμα στην Άγκυρα ότι η «ένταξη στην Ε.Ε. προϋποθέτει τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όλου του κοινοτικού κεκτημένου».

Τις προηγούμενες ημέρες, τόσο ο Ταγίπ Ερντογάν όσο και οι υπουργοί Εξωτερικών Νταβούτογλου και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Ε.Μπαγίς είχαν δηλώσει ότι περιμένουν μια αμοιβαία κίνηση από την Ελλάδα, προκειμένου να αρθούν τα εμπόδια για την επαναλειτουργία της Σχολής.

Ο Εγκεμέν Μπαγίς, που βρίσκεται από χθες στην Ελλάδα για ιδιωτική επίσκεψη συναντήθηκε με τους υπουργούς Επικρατείας Δ. Σταμάτη και Άμυνας Δ. Αβραμόπουλο.

Μετά την συνάντηση με τον ΥΦΥΠΕΞ Δ.Κούρκουλα ο κ.Μπαγίς δήλωσε ότι συζήτησαν για όλα τα θέματα που αφορούν την Ελλάδα και την Τουρκία και κατονόμασε μεταξύ άλλων «τα θέματα που αφορούν τους αδερφούς μας στην Δυτική Θράκη, το ζήτημα του τζαμιού στην Αθήνα και το θέμα της Θεολογικής Σχολής».

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα