Σκηνές χάους στην Κύπρο: Πρόσφυγες βάζουν φωτιές και συγκρούονται με την αστυνομία [βίντεο]

Σκηνές χάους εκτυλίσσονται στην αεροπορική βάση της Δεκελείας στην Κύπρο, με τους πρόσφυγες που κρατούνται να βρίσκονται πλέον εκτός ελέγχου και να καίνε τις σκηνές τους.

Στο βίντεο και τις φωτογραφίες που δημοσίευσε ο Guardian, ένας άνδρας φαίνεται καθαρά να απειλεί πως θα αυτοκτονήσει, προτού σπεύσουν να τον σταματήσουν οι Βρετανοί αστυνομικοί. Ένας άλλος πρόσφυγας εμφανίζεται με το πρόσωπο του

γεμάτο αίματα, έπειτα από αυτοτραυματισμό.

Επίσης, Παλαιστίνιοι και Σύροι πρόσφυγες που έφθασαν στο νησί τον περασμένο μήνα, εκλιπαρούν να τους επιτραπεί να φύγουν από την Δεκελεία, όπου βρίσκεται μία από τις δύο βρετανικές βάσεις στην Κύπρο. «Είμαι 12 χρονών. Εδώ μας έχουν κλεισμένους σε σκηνές όπου κρυώνουμε και δεν μας αφήνουν να βγούμε έξω. Σας παρακαλούμε, βοηθήστε μας», εμφανίζεται να λέει ένα παιδί.

Άλλη μία γυναίκα από την ομάδα των 114 περιγράφει τις συνθήκες διαβίωσης στη βάση που θυμίζουν φυλακή: «Λέγομαι Μανάρ και είμαι από τη Συρία. Είμαι 27 χρονών. Ήρθαμε εδώ κατά λάθος για να γλιτώσουμε από τον πόλεμο. Ήμασταν 3 μέρες στη θάλασσα και κοντέψαμε να πνιγούμε. Εδώ μας μετράνε κάθε μέρα λες και είμαστε φυλακή. Δεν αντέχουμε άλλο».

The post Σκηνές χάους στην Κύπρο: Πρόσφυγες βάζουν φωτιές και συγκρούονται με την αστυνομία [βίντεο] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα