Σήμερα αποφασίζεται η αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής – «Παρών» από ΚΚΕ και ΑΝΕΛ

Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για την χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής. Με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά από τα κόμματα, η πλειοψηφία του ελληνικού Κοινοβουλίου θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια την τροπολογία για τη διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής. Όλα αυτά φυσικά

μετά και την θετική απάντηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πως θα στηρίξει την κίνηση της κυβέρνησης.

Όπως προέκυψε την προηγούμενη εβδομάδα, από την κρίσιμη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, στη Βουλή, την τροπολογία του υπουργού Γιάννη Μιχελάκη, στηρίζουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΚΚΕ θα δηλώσουν «παρών».

Να σημειωθεί ότι προκειμένου να επιτευχθεί η ευρύτατη συναίνεση όλων των κομμάτων, πραγματοποιήθηκαν έντονες διαβουλεύσεις μεταξύ του υπουργού και των εκπροσώπων των κομμάτων της αντιπολίτευσης που είχαν ως αποτέλεσμα σειρά «νομοτεχνικών βελτιώσεων»

Αν και η αρχική άποψη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πως θα έδινε τη θετική ψήφο στην τροπολογία, μετά από διαβουλεύσεις, που κατέληξαν σε τροποποιήσεις της κυβερνητικής πρότασης. Η αναστολή της χρηματοδότησης θα γίνεται μετά από απόφαση της Βουλής με ονομαστική ψηφοφορία και την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα