Η Google τιμά τον Αντρέ-Ζακ Γκαρνερέν και σε πάει βόλτα με αερόστατο

Ένα αερόστατο, βόλτα στον ουρανό και πτώση με αλεξίπτωτο ξανά στο έδαφος είναι το σημερινό Doodle, της Google προς τιμή του Γάλλου αλεξιπτωτιστή Αντρέ- Ζακ Γκαρνερέν.

Ο Αντρέ- Ζακ Γκαρνερέν πραγματοποίησε την πρώτη πτώση με αλεξίπτωτο αφού πρώτα είχε ανέβει στον ουρανό με αερόστατο σαν σήμερα, πριν 216χρονια από ύψος 3.200 ποδών.

Με τα βελάκια που έχει στο σημερινό doodle της google

σου δίνει την ευκαιρία να καθοδηγήσεις τον εικονικό Αντρέ- Ζακ Γκαρνερέν και να διαλέξεις την πορεία του και τον σημείο επαφής του με τη γη.

Ο Γκαρνερέν γεννήθηκε στο Παρίσι στις 31 Ιανουαρίου του 1769, σπούδασε φυσικός και πέθανε από ατύχημα στις 18 Αυγούστου του 1823, τη στιγμή που κατασκεύαζε μπαλόνι για αερόστατο.

Για πρώτη φορά χρησιμοποίησαν αλεξίπτωτο οι Γάλλοι, στο τέλος του 18ου αιώνα και ειδικά ο Αντρέ Ζακ Γκαρνερέν και η οικογένειά του, που απόκτησε μεγάλη φήμη.

Το αλεξίπτωτο τελειοποιήθηκε και διαδόθηκε ουσιαστικά μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. Είναι συσκευή που περιορίζει την ταχύτητα πτώσης ενός σώματος στην ατμόσφαιρα.

Για πρώτη φορά ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι διατύπωσε την υλοποίηση αυτής της συσκευής, την οποία και σχεδίασε το 1514 και την περιέγραψε στον Ατλαντικό Κώδικα.
Το σημερινό αλεξίπτωτο αποτελείται από το θόλο, που είναι κατασκευασμένος από ανθεκτικό ύφασμα (βαμβακερό, μεταξωτό, νάιλον) και έχει επιφάνεια 50 τ.μ. περίπου και διάμετρο 5- 6 μ. Από τα άκρα του ξεκινούν πολλά σκοινάκια, που συνδέονται με τη στολή του αλεξιπτωτιστή.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα