Σφάζουν τους Αμερικάνους για το «Innocence of Muslims»!

Όλες οι λεπτομέρειες για τη ταινία που πυροδότησε την οργή των μουσουλμάνων κατά των Αμερικανών και προκάλεσε αιματηρές επιθέσεις σε Αίγυπτο και Λιβύη. Ηθοποιός δηλώνει τώρα ότι εξαπατήθηκε και ότι δεν γνώριζε πως το περιεχόμενό της αφορούσε τον προφήτη Μωάμεθ!

Τρομοκρατήθηκαν οι Αμερικανοί από τις έντονες αντιδράσεις για τα γυρίσματα της ταινίας «Innocence of Muslims» που έχουν προκαλέσει ήδη τον θάνατο ενός πρέσβη των ΗΠΑ

και οι ηθοποιοί που μετέχουν άρχισαν ήδη την προσπάθεια να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις.

Αποσπάσματα της ταινίας που αναρτήθηκαν στο YouTube με διάφορους τίτλους, αλλά πιο συνήθη το “Innocence of Muslims” (“Η Αθωότητα των Μουσουλμάνων“), δείχνουν τον προφήτη Μωάμεθ να έχει άξεστη και προσβλητική συμπεριφορά ενώ είναι γνωστό πως πολλοί μουσουλμάνοι θεωρούν προσβλητική και την παραμικρή απεικόνιση του προφήτη τους. Πριν μόλις μερικά χρόνια, σατιρικά σκίτσα του Μωάμεθ που δημοσιεύθηκαν στη Δανία, παραλίγο να κοστίσουν τη ζωή στον Δανό σκιτσογράφο που τα εμπνεύστηκε και προκάλεσαν διαμαρτυρίες στη Δανία, αλλά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η Σίντυ Λι Γκαρσία από το Μπέικερσφιλιντ της Καλιφόρνια, η οποία κάνει μια σύντομη εμφάνιση σε αποσπάσματα της ταινίας που ανέβηκαν στο διαδίκτυο, δήλωσε ότι τον περασμένο χρόνο συμμετείχε στη διανομή μιας ταινίας με τον τίτλο “Desert Warrior” (“Ο Μαχητής της Ερήμου”) και όχι Innocence of Muslims». «Μου φαίνεται τόσο πλασματική. Είναι σαν να μην υπάρχει στην ταινία κανένα από τα πλάνα μας. Υπήρχαν όλα αυτά τα περίεργα», είπε η Γκαρσία στο Reuters σε τηλεφωνική της συνέντευξη.

Αποσπάσματά της αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο εβδομάδες πριν από το ξέσπασμα των βίαιων διαδηλώσεων της Τρίτης στην αμερικανική πρεσβεία στο Κάιρο και στο προξενείο των ΗΠΑ στην Βεγγάζη της Λιβύης, επίθεση κατά την οποία σκοτώθηκε ο αμερικανός πρεσβευτής στη Λιβύη Κρίστοφερ Στίβενς και τρεις ακόμη Αμερικανοί.

Οι Αμερικανοί σκοτώθηκαν όταν ένοπλοι εξαπέλυσαν επίθεση με στόχο το αμερικανικό προξενείο στην Βεγγάζη, μια επίθεση που σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις αμερικανών αξιωματούχων ενδεχομένως να ήταν προσχεδιασμένη. Οι δράστες ανήκαν στο πλήθος που κατηγορούσε τις ΗΠΑ για την ταινία, την οποία θεώρησαν προσβλητική προς τον προφήτη Μωάμεθ.

Η Γκαρσία είπε ότι η ταινία γυρίστηκε το καλοκαίρι του 2011 μέσα σε μια εκκλησία κοντά στο Λος Άντζελες με τους περίπου 50 ηθοποιούς που συμμετείχαν σε αυτή να στέκονται μπροστά από μια “πράσινη οθόνη”, η οποία χρησιμοποιήθηκε για να προβάλλει εικόνες ως φόντο.

Παλαιότερη αναφορά στην διανομή που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Backstage.com κάνει λόγο για μια ταινία με τίτλο “Desert Warrior” περιγράφοντάς την ως μια χαμηλού κόστους “ιστορική περιπέτεια στην αραβική έρημο”. Κανένας από τους χαρακτήρες της ταινίας δεν περιγράφεται ως ο προφήτης Μωάμεθ.

“Μου είπαν ότι (η ταινία) βασίζεται στο πώς ήταν (ο κόσμος) πριν από 2.000 χρόνια, την εποχή του Κυρίου. Όπως την εποχή που ο Χριστός βρισκόταν στη Γη“, είπε η Γκαρσία. Χθες το βράδυ πολλά αμερικανικά μέσ

Keywords
Τυχαία Θέματα