Τρόμος στη Χιλή: Δεν ήταν ο κύριος σεισμός – 6,2 Ρίχτερ κλόνισαν και τον Παναμά

20:00 2/4/2014 - Πηγή: KoolNews

Σεισμός 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε πριν από λίγο στον Παναμά και το επίκεντρο του ήταν στη θάλασσα σε εστιακό βάθος δέκα χιλιομέτρων.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές οικημάτων και τραυματισμοί κατοίκων και σύμφωνα με το Αμερικάνικό Γεωλογικό Ινστιτούτο το επίκεντρο του σεισμού είναι 64 χιλιόμετρα δυτικά του Ντέιβιντ στον Παναμά και έγινε στη θάλασσα σε εστιακό βάθος δέκα χιλιομέτρων.

Ο σεισμός στον Παναμά ήρθε λίγες ώρες μετά από τα

8,2 Ρίχτερ που συγκλόνισαν την Χιλή και προκάλεσαν τον θάνατο έξι ανθρώπων. Χιλιάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι σεισμολόγοι αναφέρουν ότι δεν ήταν ο κύριος σεισμός.

Από στην στιγμή που σείστηκε η γη με επίκεντρο 86 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Ικίκε, έχουν γίνει δεκάδες μετασεισμοί και πολλοί από αυτούς ξεπερνούν τα πέντε Ρίχτερ. Πάντως, τους σεισμολόγους ανησυχεί το γεγονός ότι τα 8,2 Ρίχτερ δεν ήταν ο κύριος σεισμός.

Σύμφωνα με τον φυσικό του Καθολικού Πανεπιστημίου της Χιλής, Μαρθέλο Λάγος, ο οποίος πραγματοποίησε δηλώσεις στο πρακτορείο ειδήσεων Prensa Latina, υπάρχουν «πολλές πιθανότητες για σεισμό 8,8 Ρίχτερ».

Παράλληλα, σύμφωνα με σεισμολόγο του αμερικανικού ινστιτούτου γεωλογικών ερευνών USGS, Μάικ Σάιμονς, ένας νέος ισχυρός σεισμός 8,2 Ρίχτερ είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί.

«Μπορεί να γίνει αύριο, μπορεί σε 50 χρόνια. Δεν ξέρουμε πότε θα συμβεί», τόνισε αλλά επεσήμανε ότι η περιοχή αναμένεται να κλονιστεί από έναν νέο σεισμό: «Το ζήτημα είναι ότι το 8,2 δεν είναι ο κύριος σεισμός που περιμένουμε για αυτήν την περιοχή. Περιμένουμε έναν ακόμα ισχυρότερο».

Keywords
Τυχαία Θέματα