Σε ποιες χώρες οι κάτοικοι δεν εμπιστεύονται τους πολιτικούς – Φυσικά, είμαστε και “μεις μέσα [εικόνες]

Μπορεί οι περισσότεροι να έχουν συνδέσει την ανταγωνιστικότητα της εκάστοτε χώρας με την οικονομική πολιτική, ωστόσο υπάρχει ένας σημαντικός παράγοντας που η πλειονότητα αγνοεί: σημασία έχει και η εμπιστοσύνη των πολιτών στις κυβερνήσεις.

Στην πρόσφατη έκθεση του World Economic Forum (WEF), σχετικά με την ανταγωνιστικότητα των χωρών της υφηλίου, υπάρχει και ένας παράγοντας που μπορεί να συμβάλλει ή να ισοπεδώσει την ανταγωνιστικότητα και αυτός είναι η εμπιστοσύνη που έχουν

οι πολίτες στους ταγούς της εξουσίας.

Το Business Insider συγκέντρωσε τις 13 χώρες με τη χαμηλότερη βαθμολογία σε αυτήν την «κατηγορία» και φυσικά η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτήν την κατάταξη, με δεδομένη και την όχι και τόσο μεγάλη «αγάπη» που μοιράζονται – ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια – πολίτες και πολιτικοί. Αξίζει να σημειωθεί ότι το άριστα είναι το επτά.

1 από 13 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > 13. Τουρκία - Βαθμός 3,1

Οι πολιτικοί της χώρας είναι διάσημοι τόσο για τους τσακωμούς τους στο κοινοβούλιο όσο και για την εμπλοκή τους σε σκάνδαλα. Σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε το 2013 βρίσκεται ακόμη υπό διερεύνηση, με τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές να κάνουν επιδρομές σε σπίτια κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης και να βρίσκουν εκατ. δολάρια.. κρυμμένα.

12. Πορτογαλία - Βαθμός 3

Πέρυσι σκάνδαλο διαφθοράς οδήγησε στην παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών Miguel Macedo. Αφορούσε την παροχή παράνομης βίζας, φυσικά με το αζημίωτο σε ξένους.

11. Ισραήλ - Βαθμός 2,8

Η έλλειψη εμπιστοσύνης οφείλεται στην πίστη των Ισραηλινών ότι το πολιτικό σύστημα είναι «κατακλυσμένο» από νεποτισμό. Το 80% του πληθυσμού πιστεύει ότι προκειμένου να κάνει οποιαδήποτε δουλειά με το δημόσιο θα πρέπει να έχει τις κατάλληλες γνωριμίες.

10. Νότια Κορέα - Βαθμός 2,4

Και εδώ τα σκάνδαλα έχουν διαδραματίσει τον σημαντικότερο ρόλο για την έλλειψη εμπιστοσύνης στους πολιτικούς. Τον Απρίλιο, ο πρώην πρωθυπουργός Lee Wan-Koo παραιτήθηκε και δύο μήνες αργότερα κατηγορήθηκε για χρηματισμό.

9. Πολωνία - Βαθμός 2,4

Η κυβέρνηση έχει κάνει πολλά στην προσπάθειά της να πατάξει τη διαφθορά. Η Πολωνία έχει μετατραπεί σε μία καλή χώρα για το επιχειρείν. Όμως οι πολίτες της δεν εμπιστεύονται σχεδόν καθόλου τους πολιτικούς.

8. Ελλάδα - Βαθμός 2,3

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να κέρδισε, εκ νέου, τις εκλογές τον Σεπτέμβριο, αλλά οι πολίτες εξακολουθούν να αμφισβητούν εάν θα μπορέσει να «κλείσει» μία καλύτερη συμφωνία με τους εταίρους για την ταλαιπωρημένη χώρα τους.

7. Ουγγαρία - Βαθμός 2,2

Ο πρωθυπουργός Viktor Orban έχει χάσει σημαντικό μέρος της εμπιστοσύνης που του είχαν οι πολίτες μετά την διακοπή παροχής ευρωπαϊκών κονδυλίων, λόγω πιθανού σκανδάλου κατασπατάλησης πόρων.

6. Μεξικό - Βαθμός 2,2

Το σκάνδαλο με την εξαφάνιση, σε μία νύχτα, 43 μαθητών υπογραμμίζει το γιατί οι πολίτες δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση. Μόλις δύο πτώματα, εκ των 43, έχουν βρεθεί μετά την αποκάλυψη ότι η απαγωγή σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε από τον δήμαρχο José Luis Abarca Velázquez, γιατί οι μαθητές σχεδίαζαν πορεία διαμαρτυρίας που θα… του χαλούσε μία εκδήλωση!

5. Ισπανία - Βαθμός 2,2

Η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι ταλανίζεται από ένα «δίκτυο διαφθοράς», στο οποίο, μεταξύ άλλων, έχει καταγραφεί η ύπαρξη μίζας ύψους 250 εκατ. ευρώ.

4. Σλοβακία - Βαθμός 2,1

Η δωροδοκία φαίνεται να αποτελεί τη μεγάλη μάστιγα. Μάλιστα η βρετανική κυβέρνηση έχει τονίσει σε όσους επιθυμούν να επενδύσουν στη Σλοβακία, ότι η διαφθορά είναι παρούσα σε δημόσιες συμβάσεις, υγεία, παιδεία και δικαιοσύνη.

3. Σλοβενία - Βαθμός 1,9

Η χώρα εξακολουθεί να προσπαθεί να ξεχάσει το κομουνιστικό της παρελθόν. Η υποχώρηση στο επίπεδο διαχείρισης των δημοσίων δαπανών, ενώ η διαφθορά καταστρέφει και την αγορά εργασίας.

2. Τσεχία - Βαθμός 1,7

Οι πολίτες δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση, καθώς υπάρχουν κατηγορίες για διαφθορά και χρηματισμό, κάτι που οδήγησε σε απάιτηση παραίτησης του πρωθυπουργού Petr Necas.

1. Ιταλία - Βαθμός 1,7

Η διαφθορά και το σεξ επικρατεί στην ιταλική πολιτική ζωή εδώ και δεκαετίες. Άλλωστε κανείς δεν ξεχνά τα πάρτι «bunga bunga» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

The post Σε ποιες χώρες οι κάτοικοι δεν εμπιστεύονται τους πολιτικούς – Φυσικά, είμαστε και “μεις μέσα [εικόνες] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα