Σε κλοιό απεργιακών κινητοποιήσεων η χώρα: 20.000 στους δρόμους για τα νέα μέτρα [εικόνες]

Σε νέο απεργιακό κλοιό βρίσκεται από το πρωί η χώρα λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στον προϋπολογισμό και την ισοπέδωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ξεκίνησε

λίγο μετά τις 12 στην πλατεία Κλαυθμώνος με πορεία προς την Βουλή. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου από την Κυβέρνηση Τσίπρα και κρατούν πανό με κεντρικό σύνθημα «ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ». Η συμμετοχή, σύμφωνα με τους διοργανωτές, είναι ικανοποιητική.

1 από 9 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Μολότοφ έπεσαν λίγο μετά τη μία στο Σύνταγμα, τη στιγμή που η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ βρισκόταν σε εξέλιξη.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου – λάμψης. Αρχικά ομάδα νεαρών πέταξε τρεις μολότοφ εναντίον των αστυνομικών που βρίσκονταν μπροστά στο υπουργείο Οικονομικών στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος. Οι αστυνομικοί δεν απάντησαν.

Στη συνέχεια υπήρξε και δεύτερο επεισόδιο στην αρχή της Βασιλίσσης Σοφίας όταν άτομα που ακολουθούσαν το μπλοκ της Λαϊκής Ενότητας επιτέθηκαν στους αστυνομικούς ρίχνοντας δύο μολότοφ.

Στο σημείο όπως ήταν φυσικό επικράτησε ένταση, ωστόσο αν και αμέσως η αστυνομική δύναμη κινήθηκε προς το μέρος μιας ομάδας νεαρών, δεν υπήρξε γενίκευση των επεισοδίων.

Λίγα λεπτά αργότερα η ομάδα των νεαρών που προκάλεσε την ένταση διαλύθηκε.

Πορεία είχε και το ΠΑΜΕ, με 20.000 κόσμο να κατεβαίνει στους δρόμους για να διαδηλώσει κατά των μέτρων της κυβέρνησης. Η πορεία ξεκίνησε λίγο πριν τις 11:00 και αργότερα κατέληξε στο Σύνταγμα.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί στην Ομόνοια. Παρών ήταν και ο γ.γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρης Κουτσούμπας, η Αλέκα Παπαρήγα, αλλά βουλευτές του ΚΚΕ.

«Δεν είναι ώρα για στημένους διαλόγους, για συναινέσεις, για νέες ψεύτικες προσδοκίες, με την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού σκηνικού, που οδηγεί σε χειραγώγηση ουσιαστικά του εργατικού - λαϊκού κινήματος, για να περάσουν γρηγορότερα και ευκολότερα τα νέα βάρβαρα μέτρα», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Η επιλογή για τον λαό μας είναι μία: Αγώνας διαρκείας, ταξική ενότητα, λαϊκή συμμαχία παντού σε όλη την Ελλάδα. Το ΚΚΕ, οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή της πάλης, για να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, για να μην περάσουν οι σχεδιασμοί κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ, για να καταργηθούν όλοι οι αντιλαϊκοί νόμοι των προηγούμενων κυβερνήσεων», πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας, καταλήγοντας: «καμιά αναμονή, αγώνας συνεχής, λαϊκή συμμαχία, αυτό είναι το μήνυμα και της απεργιακής συγκέντρωσης».

1 από 19 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

The post Σε κλοιό απεργιακών κινητοποιήσεων η χώρα: 20.000 στους δρόμους για τα νέα μέτρα [εικόνες] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα