Σε ενοχλεί ο Εθνικός Ύμνος; Τα μπογαλάκια σου και δρόμο

11:17 8/5/2013 - Πηγή: KoolNews

Άλλο ένα εθνομηδενιστικό παραλήρημα έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο με την ενέργεια των ναυτικών δοκίμων να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο την ώρα που ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έψαλλε το Χριστός Ανέστη.

Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά τους. Το γεγονός είναι γνωστό από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου. Ωστόσο ημερήσια εφημερίδα χαρακτήρισε την ενέργεια ως «πραξικοπηματική» και «μέγιστη ασέβεια». Δεν δίστασε ο αρθρογράφος μάλιστα να σχολιάσει πως ξύπνησαν -λέει- μνήμες Χούντας στους παρευρισκομένους!

Πάλι η Χούντα μπροστά μας. Οτιδήποτε εθνικό και πατριωτικό θυμίζει

Χούντα. Αυτή η «χουντοφοβία» που εξελίσσεται από ένα σημείο και ύστερα σε «χουντολαγνεία» είναι αυτή που ξύπνησε τα εθνικιστικά αισθήματα των Ελλήνων και στράφηκαν στην Χρυσή Αυγή. Ψάχνουμε τα αίτια της ανόδου του συγκεκριμένου κόμματος; Σαφώς και ένα από αυτά είναι η κρίση και η ύφεση. Μην παραγνωρίζουμε όμως την συστηματική πλύση εγκεφάλου που επιχειρείται στους Έλληνες εδώ και δεκαετίες προκειμένου να ποινικοποιηθεί στην συνείδησή τους οτιδήποτε έχει σχέση με την πατρίδα. Έτσι και ορισμένοι συμπολίτες μας κάτω από όλη αυτήν την πίεση στράφηκαν σε μία τόσο ακραία επιλογή.

Πρέπει να είναι συστατικό του έθνους μας αυτό. Δεν εξηγείται αλλιώς. Αν πάμε πίσω μερικά χρόνια και τότε που στους δρόμους «κυριαρχούσαν» οι Αγανακτισμένοι, δύσκολα διαγράφουμε από την μνήμη μας την «γιούχα» της «κάτω πλατείας» όταν η «πάνω πλατεία» έψαλλε τον Εθνικό Ύμνο. Το γιατί, ποτέ δεν το κατάλαβα.

Ξεχνάμε τις «φασιστικές» παρελάσεις; Την αποδόμηση των εθνικών εορτών; Την αλλοίωση της εθνικής μνήμης (βλ. συνωστισμός) και πολλά άλλα; Ο χουντικός και ο φασίστας ήταν για κάποιους λέξεις που χρησιμοποιούνταν με την ίδια συχνότητα όσο ο μ@λ@κ@ς.

Οι μπούρδες αυτές πρέπει να τελειώνουν. Για ποιο λόγο πρέπει η εθνική συνείδηση να απολογείται για πράξεις ορισμένων και για συμπλέγματα άλλων; Στο κάτω-κάτω οι τελευταίοι που μπορούν να μιλήσουν για προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος είναι αυτοί που πρώτοι αποδομούν κάθε τι θρησκευτικό.

Για να βάζουμε τα πράγματα στην θέση τους, δεν υπήρξε τίποτα το μεμπτό στην κίνηση των ναυτικών δοκίμων. Για αυτόν τον λόγο τους επαίνεσε και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Μιχάλης Κωσταράκος. Το άγημα βρισκόταν στο σημείο επειδή σύμφωνα με το ελληνικό πρωτόκολλο, τιμάται ως αρχηγός κράτους το ύψιστο αυτό θρησκευτικό γεγονός. Έτσι την ώρα του Χριστός Ανέστη βρίσκονταν εκεί αγήματα, μπάντες και ακούστηκε και το εμβατήριο της Σημαίας.

Σε ποια χώρα της Ευρώπης ίσως και του κόσμου ο εθνικός ύμνος είναι κάτι που διχάζει; Ίσως κάποιοι στην Ελλάδα προβληματίζονται με τον αγώνα για την ελευθερία για την οποία μιλάει το αριστούργημα του Διονυσίου Σολωμού. Την ελευθερία άλλωστε πολλοί την έπιασαν στο στόμα τους, πολλοί λιγότεροι όμως την υποστήριξαν. Όσοι λοιπόν ψάχνουν ένα κράτος χωρίς πατρίδα και χωρίς εθνικούς ύμνους, «οι πόρτες ανοικτές και τα σκυλιά δεμένα»…

Keywords
Τυχαία Θέματα