Σε εφαρμογή ο “πράσινος” δακτύλιος

09:26 3/9/2012 - Πηγή: KoolNews

Διακοπές τέλος για τον δακτύλιο, που από σήμερα (Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου) τίθεται και πάλι σε ισχύ, με ορισμένες διαφοροποιήσεις όσο αφορά στα νέα οχήματα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

Αλλαγές έρχονται στο κέντρο της Αθήνας από σήμερα, καθώς μπαίνει σε εφαρμογή ο “πράσινος” δακτύλιος. Πλέον επιτρέπεται η κυκλοφορία στο μικρό δακτύλιο χωρίς περιορισμό των Ι.Χ. αυτοκινήτων και

των φορτηγών οχημάτων κάτω των 2,2 τόνων, εφόσον είναι τεχνολογίας Euro 5 ή μεταγενέστερης και εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140g/km. Το ίδιο ισχύει και για τα υβριδικά οχήματα. 

Τα υπόλοιπα οχήματα επιτρέπεται να κινούνται εντός του μικρού δακτυλίου με το γνωστό εκ περιτροπής σύστημα των “μονών – ζυγών”. Στις οριακές λεωφόρους και οδούς του δακτυλίου το μέτρο δεν ισχύει. Οι κάτοχοι ή οδηγοί των οχημάτων που εξαιρούνται από τους περιορισμούς της κυκλοφορίας στο δακτύλιο της Αθήνας, επιτρέπεται να κυκλοφορούν μόνον εφόσον έχουν εφοδιαστεί με τις ειδικές άδειες κυκλοφορίας που χορηγούνται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα