Σάλος στην Κύπρο: Ο αρχιεπίσκοπος πούλησε στον πρόεδρο ακίνητο φιλέτο με άτοκες δόσεις

16:33 9/4/2014 - Πηγή: KoolNews

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Κύπρο μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας Φιλελεύθερος ότι ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος πούλησε οικιστικό οικόπεδο φιλέτο στο κέντρο της Λεμεσού στη σύζυγο του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, σε άτοκες δόσεις και φθηνότερα από την πραγματική του αξία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας:

Οικιστικό ακίνητο με εμβαδόν 1.739 τ.μ., στην πιο ακριβή περιοχή της Λεμεσού, αγόρασε από την Αρχιεπισκοπή η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Άντρη Αναστασιάδου, προς €500.000, με όρους που τουλάχιστον χαρακτηρίζονται άκρως ευνοϊκοί για τον αγοραστή.

Το ακίνητο βρίσκεται δίπλα από την κατοικία του προέδρου της Δημοκρατίας στην αριστοκρατική περιοχή Μεσοβούνια του Δήμου Γερμασόγειας και η έκτασή του βγάζει πάνω από τρία οικιστικά οικόπεδα. Αγοράστηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2014 με συμβαλλόμενους να υπογράφουν την αγοραπωλησία τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο και τη σύζυγο του Προέδρου.

Η κυρία Αναστασιάδου με την υπογραφή του αγοραπωλητηρίου εγγράφου πλήρωσε το ποσό των €40.000 σε μετρητά (80 χαρτονομίσματα των €500) ως προκαταβολή για την αγορά του οικοπέδου στην ενορία Ποταμού Γερμασόγειας, στον Δήμο Γερμασόγειας.

Με βάση το αγοραπωλητήριο έγγραφο μέχρι την 30ή Απριλίου 2014 θα πρέπει να καταβληθεί στην Αρχιεπισκοπή το ποσό των €160.000. Το υπόλοιπο ποσό των €300.000 θα καταβληθεί σε 75 άτοκες μηνιαίες δόσεις των €4.000 η κάθε μία.

Όπως αναφέρεται στη συμφωνία, η παράδοση της ελεύθερης κατοχής του ακινήτου θα γίνει με την υπογραφή της συμφωνίας και η μεταβίβαση από την Αρχιεπισκοπή στη σύζυγο του Προέδρου Αναστασιάδη θα γίνει μέχρι 30 ημέρες από την ημερομηνία εξόφλησης του τιμήματος πώλησης.

Η αγορά φαίνεται να είναι προς όφελος της κ. Αναστασιάδου αφού σύμφωνα με έγκριτους εκτιμητές γης τώρα με την κρίση η αξία του συγκεκριμένου τεμαχίου ανέρχεται γύρω στις €870.000 (περίπου €500 ανά τ.μ.). Σημειώνεται ότι στην ίδια περιοχή διατίθενται προς πώληση σήμερα οικόπεδα προς €650 ανά τετραγωνικό μέτρο.

Η σύμβαση για το νέο οικόπεδο υπογράφτηκε μεταξύ του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’ και της Άντρης Αναστασιάδου στις 3 Φεβρουαρίου 2014, ενώ την επόμενη ημέρα κατατέθηκε η προκαταβολή εκ μέρους του αγοραστή στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, η οποία με τη σειρά της προχώρησε σε έμβασμα του σχετικού ποσού σε λογαριασμό της, που διατηρεί στην Τράπεζα Κύπρου. Η εν λόγω σύμβαση τέθηκε ενώπιον της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας η οποία έδωσε την έγκρισή της.

Η αγοραπωλησία έγινε χωρίς τη σύμπραξη ή συμμετοχή οποιουδήποτε τρίτου και δη κτηματομεσίτη.

Η απάντηση του προέδρου της Κύπρου

Με γραπτή δηλωσή του σχολίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το σημερινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου που αφορά στην αγορά οικοπέδου στη Λεμεσό από την Αρχιεπισκοπή με προνομιακούς όρους.

«Ο,τι το νόμιμο δεν είναι κατ΄ ανάγκην ηθικό αποτέλεσε και αποτελεί για μένα κανόνα ζωής.

Για αυτό, στη μακρά μου πολιτική διαδρομή ούτε σε Διοικητικά Συμβούλια εταιρειών ή τραπεζών συμμετείχα ούτε και πρόσφερα υπηρεσίες σε δημόσιους οργανισμούς, αλλά ούτε και σε οποιαδήποτε άλλη πράξη προέβηκα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μεμπτή.

Ούτε, βεβαίως, μπορεί να θεωρηθεί η αγορά του διπλανού προς την οικογενειακή μου κατοικία οικοπέδου, από τη σύζυγο μου, ως πράξη επιλήψιμη.

Ήταν καθαρά μια ιδιωτική και διαφανής πράξη με όρους της αγοράς.

Αντιθέτως, αποτελεί κατάντημα τέτοια ζητήματα να τυγχάνουν μικροπολιτικής εκμετάλλευσης και προβολής και να χρησιμοποιούνται για το ξεκαθάρισμα πολιτικών και επιχειρηματικών διαφορών.

Η κρισιμότητα των στιγμών απαιτεί συμπεριφορές υπεύθυνες και σοβαρές εκ μέρους όλων μας».

Τα σχόλια των αναγνωστών

Διαβάστε τα σχόλια των αναγνωστών, όπως φιλοξενούνται στον ιστότοπο της εφημερίδας philnews.com

Ενω αν ηταν Χριστοφιας προεδρος και αγοραζεν η γυναικα του Χριστοφια το ακινητο θα εσχισεζουν μερα νυχτα. Οπως φενεται εσυ εισαι το καταντημα, που μεταλλασεσε οπως τον χαμολιο. Τωρα που εισαι προεδρος, αντιλαμβανεσε τις κρισημοτητες των στιγμων ενω οταν δεν ησουν η δουλεια σου ηταν νεκροθαφτης. Εξεχασες μολις εγινες προεδρος καθε μερα ειχε και ενα σκανδαλο για το Χριστοφια. Τη μια για τα τσεκκουθκια, την μια για το αλλο και υστερα μιλας για καταντημα. Ρε ουστ.

Κυριε αρχιεπισκοπε πε μας και εμας το τηλεφωνο για να αγορασουμε κανενα οικοπεδο με 287,52 ευρω το μετρο. Αλλα εν και φταιτε εσεις αφου βρισκετε κ καμνετε, αμαν βλεπω αρνια κ στηριζουν πως εν εχει τιποτε μεμπτον τουτη η πραξη. Ξαναπαρακαλω λοιπον καποιον στην αρχιεπισκοπη να μου πει πως μπορω να αγορασω οικοπεδο σε προνομιακη περιοχη με 287 ευρω το μετρο μιας και εγω ακομα και με την κριση εν βρισκω με κατω που 500 ευρω.

Ma afu ekureftikame 100000 xilides evro mas afikan se kathe logargiasmo tuti pu ivran to para mipos ta exonan sto xoma I irtan piso pu to simpetero desmevome......

Can somebody let me have the telephone number of the Head of the Church of Cyprus. WIth those terms I am interested to purchase many plots of land. 40% below market value and free interest loan......Mr President you think we are idiots

ΒΡΩΜΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

«επιχειρείται να αναχθεί σε πολιτικό θέμα μια καθόλα νομότυπη ίδιωτική πράξη». ΑΛΛΟΝ ΤΖΙΕ ΤΟΥΤΟ! ΝΟΜΟΤΥΠΟ ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ ΟΡΘΟ, ΕΊΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΟ. ΕΣΙΧΑΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΒΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΩΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Ο ΚΑΘΕ "ΔΥΝΑΤΟΣ" ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣ ΑΤΟΜΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΤΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΥΛΕΓΓΥΗΣ, ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Ε , ΟΧΙ ΚΑΙ ΦΙΛΕΤΟ ΚΥΡΙΟΙ ! ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΟΙΚΟΠΕΔΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΩΛΗΘΗΚΕ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΜΕΤΡΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΩΛΗΣΕΙ ΚΑΤΙ . ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΜΕ ΚΑΧΥΠΟΨΙΑ ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΝΟΥΝ ?

ΡΕ ΝΙΚΟΛΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΣ ΕΧΑΣΕΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ! ΕΧΑΣΕΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΣΥΧΑΘΗΚΑ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ. Ο ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ Ο "ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ" ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ. ΕΦΕΡΕΝ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΜΕ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΡΟΔΟΠΕΤΑΛΑ !!! Ο ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ, Ο ΑΡΧΙΜΑΦΙΟΖΟΣ, Ο ΨΕΥΤΗΣ ....ΕΓΩ ΕΝ ΦΟΟΥΜΑΙ ΡΕ ΝΑ ΤΑ ΠΩ ΟΛΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΖΟΥΝ !!!

e ama zeis stin kipro me ta provata/komatoskila...oti sou poun pistefkeis ene? gia tin epomeni pentaetia pale en tha psifisis ekeino pou ta valei to komma sou? an ne na men xanafkalis axna gia ta kaka pou eroxntai akoma ston topo mas...

ΡΕ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΕΛΛΟ-ΚΥΠΡΑΙΟΙ....ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΧΟΛΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΣΑΣ (G3 Ή ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ) ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ ΔΙΟΤΙ Η ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ....ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΑΛΥΠΗΤΑ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΟΤΣΙΑ !!!

Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος: ο μεγαλύτερος κομπιναδόρος... Με ποιο δικαίωμα πουλά την περιουσία της Εκκλησίας σε τιμές που αποφασίζει ο ίδιος;; Αλλά τι α περιμένει κάποιος από ένα ιερέα που ολπως ο ίδιος παρδέχτηκε, έκλεβε την άμμο για να κτίσει ξενοδοχείο στην Πάφο...

Η ΚΡΙΣΗ ΘΕΛΕΙ ΗΓΕΤΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ...ΜΟΥΧΤΗ.

Όπου μας συμφέρει είναι νόμιμο όπου δεν μας συμφέρει είναι πολιτική απόφαση

Τέθκιος λαός, τέθκιοι ηγέτες του αξίζουν!

θυμάστε τα εκατομύρια του 'συμπέθερου' που έφυγαν λίγο πριν το κούρεμα για τους ύπόλοιπους????? τώρα έρχονται πίσω για να αγοράσουν γη σε τιμές ευκαιρίας!!!!!!!!

πάντως όταν εγώ αγόρασα οικόπεδο από την εκκλησία δεν μου έδωσαν άτοκες δόσεις, με χρέωναν 7% επιτόκιο

Σαν αγοραπωλησία η πράξη δεν έχει τίποτα μεμπτό κατά την ταπεινή μου άποψη. Τώρα όμως υπάρχουν κάποια θέματα που θέλουν διευκρίνιση. Πρώτο που βρήκε το ζεύγος Αναστασιάδη ΡΕΥΣΤΟ για την προκαταβολή την στιγμή που υπάρχουν περιορισμοί στις συναλλαγές (τουλάχιστο για τους κοινούς θνητούς). Δεύτερο Από την στιγμή που είσαι Πρόεδρος και ο Άλλος είναι θρησκευτικός αρχηγός με πολιτική και οικονομική (τράπεζα, πολεοδομικές ζώνες προσφορές στο δημόσιο για ημικρατικούς κα ) επιρροή τότε αυτό δεν είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ επιλήψιμο και δείχνει και λίγο διαπλοκή; Τρίτο και αυτό πάει προς τον Θεόσταλτο κον Χρυσότζεπο. Τα λεφτά που παίρνεις από πού και ως που σας ανήκουν; Ανήκουν στην εκκλησία, στον κλήρο. Άρα τουλάχιστο δώστα στους φτωχούς έτσι για να βελτιώσεις και λίγο την μνήμη σου που έλεγες ότι η εκκλησία θα δώσει ΟΛΗ ΤΗΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ στους δυσπραγούντες. Αλλά να σου πω. Βγάλε τα ράσα ρε παπά και βάλε το Αρμάνι τουλάχιστο έτσι δεν θα θέλουμε να σε φτύσουμε για την υποκρισία σου.

θυμάστε τα λεφτά του 'συμπέθερου' που έφυγαν λίγο πριν το κούρεμα για τους ύπόλοιπους????? τώρα έρχονται πίσω για να αγοράσουν γη σε τιμές ευκαιρίας!!!!!!!!

file mou blody_blah simfono mazi sou oti to provlima einai ithiko kai oti den iparxei kati paranomo. o arxiepiskopos iparxei gia na ekplironei ena thriskeftiko ergo je oi na kamni ton developer je ton krimatomesiti. An o arxiepiskopos genika se oli tou tin thiteia os tora en itan toso proklitikos nomizo en tha ipirxe provlima pou ton kosmo. oso gia tous periorismous einai gnosto oti ginounte exeresis gia megales ependisis opos egine je me ton shiakola

Διάβασε καλύτερα αυτό που έγραψα. Το να αγοράσεις ακίνητο δεν είναι πρόβλημα. Είναι η διαδικασία, η υποκρισία και η πιθανή διαπλοκή. Για να τα κάνω πιο λιανά. Αν ο πρόεδρος αγόραζε από μη πολιτικό-θρησκευτικό-οικονομικό παράγοντα, και όχι εν περίοδο προεδρίας ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ πρόβλημα. Ούτε αν ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ δικαιολογούσε την παρουσία ΡΕΥΣΤΟΥ εν μέσω τραπεζικών περιορισμών. Τέλος ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ και λεφτά ενός οργανισμού που ανήκει ουσιαστικά στον κλήρο πάλι δεν θα υπήρχε πρόβλημα (ιδίως που ακόμα περιμένουμε να εκπληρώσει τις υποσχέσεις του και να ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ τα λεφτά στους φτωχούς).

πιο ειναι το προβλημα ? οτι αγορασε ακινητο ο προεδρος ή οτι το αγορασε απο τον αρχιεπισκοπο ? διοτι εαν ισχυει το 2ο, ειμαι βεβαιος οτι εαν ο πωλητης αντι η αρχιεπισκοπη να ηταν καποιος μεγαλος developer θα ελεγαν τα ιδια και ακομη χειροτερα.

giati poios sou eipe oti to raso tou enen armani?

"Η πώληση οικοπέδου της Αρχιεπισκοπής στην Άντρη Αναστασιάδη έγινε σύμφωνα με τις συνθήκες της ελεύθερης αγοράς" Δηλαδή υπήρξαν προσφορές και από άλλους υποψήφιους αγοραστές; Ήταν γνωστό ότι το οικόπεδο ήταν προς πώληση; Δεν είχαμε καμια χρήση του αξιώματος του προέδρου για να επηρεαστεί ο πωλητής ή άλλοι υποψήφιοι αγοραστές;

το οτι ηταν διαθεσιμο προς πωληση δεν σημαινει οτι βγαινεις σε δημοσιο διαγωνισμο με προσφορες. δεν ειναι υποχρεωμενος να ακολουθεις ετσι διαδικασιες που κανει το κρατος. το ειδε το ηθελε ρωτησε σε ποιον ανηκει και το αγορασε. τοσο απλα.

No no i know for a fact that prices in that area are very much higher

"Something is only worth what someone is willing to pay for it" Jonathan Reeves

KAI EGW ITHELA NA AGORASO ENA OIKOPEDON TO 2012 APO THN ARXEPISKOPIN LEMESOU, SE OXI KAI TOSON KALIN PERIOXIN STIN SFALAZIOTISSA 700TETRAGONIKA MOU ZITOUSAN 380,0000€..

Ποια αντλλάγματα πήρες μακαριώτατε για αυτή τη πράξη? Είναι τόσο απλό?

Αφού υπάρχουν πολλά (πάπα μου) δώρησε και λίγα σε φτωχές οικογένειες να σε ευλογούμαι!!!

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΛΑ ΕΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΜΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ . ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ . ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ . Η ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΕ .

MAKARIOTE, ME OLO TO SEVASMO PROS TO THESMO TOU ARXIEPISKOPOU, DISTIXOS KSEFIGATE ARKETA APO TA ARXIERATIKA SAS KATHIKONTA.GIATI DEN AFISATE NA APANTISI KAPIOS ALLOS, PROTIMOTERO LAIKOS, KAI EPENEVIKATE PROSOPIKA. SIGOURA H KYRIA ANASTASIADE THA TO GNORIZI POLI KALA OTI THA PREPI TORA NA AGNOESI TIS KAKOITHIES MAS POU SIGXNA PIKNA ANTI NA DEROUME TON GARO DERNOUME TO STRATOURI. KANENAS DE MPORI NAS SAS APAGOREFSI NA "ANAKATONESTE" STO POLITIKO PEXNIDI, OMOS SAN IERARXIS PREPI NA EISTE POLI PROSEKTIKOS GIATI TO POLITIKO PEXNIDI OPOS POLI KALA GNORIZETE EXEI VROMIKA KTIPIMATA KATO APO TO MESI

ΒΡΩΜΙΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ,,ΒΡΩΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ..

doste mou kai emena oikopedo kai na sas plironi me dosis. telika eseis isaste hoiroteroi apo tous politikous. ta oikopoda den ine dika sas na ta kanete oti thelete alla tou laou. ise o hoiroteros archiepiskopos pou ihe pote i kypros. akoma kai xrysostomos itan kaliteros

Σε 3 μέρες είναι η Κυριακή των Βαΐων κύριε Αρχιεπίσκοπε!! ο Ιησούς εισέρχεται θριαμβικός, μετά Βαΐων και κλάδων και επευφημούμενος από το λαό, στην Ιερουσαλήμ. Ακολουθούμενος από πλήθος λαού και από τους μαθητές του κατευθύνεται στο Ναό, όπου οργισμένος αρπάζει το φραγγέλιο και διώχνει κακήν κακώς τους κάθε είδους εμπόρους, που είχαν μετατρέψει «τον οίκο του πατρός του σε οίκο εμπορίου"...

Keywords
κυπρος, νίκος αναστασιάδης, εν λόγω, λερναια υδρα, η εφημεριδα, τραπεζες, συμμετοχή, γυναικα, νυχτα, δουλεια, ουστ, κυριε, τηλεφωνο, ευρω, μετρο, mas, telephone, head, cyprus, land, market, free, loan, president, παντα, υπαρχει, ταση, κοινωνια, τιμη, επρεπε, καχυποψια, ειλικρινα, ανοιξη, λουλουδια, sou, tin, men, kaka, ηλιθιοι, σχολια, υδρα, οικοπεδα, κουρεμα, διευκρίνιση, προσφορες, επιρροή, μνήμη, kai, ena, ergo, tous, ισχυει, ιδια, χειροτερα, πωληση, δημοσιο, ρωτησε, ανηκει, απλα, pay, apo, oxi, εφημεριδα, ευθυνη, γεγονοτα, sas, tis, anti, nas, exei, ine, ise, ιησούς, εφημεριδα δημοκρατια, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αξια, τελος ακινητης περιουσιας, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, κοινωνικη συμφωνια, η ημέρα της γης, αλλαγη ωρας 2012, τραπεζα κυπρου, τελος του κοσμου, κοινωνια, ημερομήνια, ergo, μνήμη, ιησούς, γυναικα, δουλεια, θεμα, ιερουσαλημ, κυπρου, λουλουδια, ρωτησε, τηλεφωνο, υδρα, φιλελευθερος, cyprus, αγορα, ανοιξη, αποκαλυψη, απλα, βρισκεται, γεγονοτα, γινει, δευτερο, δημοσιο, δηλωση, διευκρίνιση, δειχνει, δωσει, εγινε, εγγραφο, ευρω, υπαρχει, εκκλησια, εμβασμα, εν λόγω, επιρροή, επρεπε, ερχονται, ευθυνη, εφημεριδα, ζευγος, ζωης, ζωνες, ιδια, ηλιθιοι, υπηρεσιες, ισχυει, ηθικο, οικο, καχυποψια, κυριε, κυρια, λεφτα, λερναια υδρα, μεμπτο, νυχτα, ξενοδοχειο, παντα, ουστ, οικοπεδα, ουσιαστικα, οφελος, υπογραφη, συζυγο, σειρα, συμμετοχή, σχολια, ταση, τιμη, τρια, χειροτερα, ανηκει, anti, apo, βρωμια, free, δικαιωμα, ena, head, ηγετες, η εφημεριδα, ine, ise, kai, kaka, κυριακη, land, loan, mas, men, market, nas, oxi, exei, pay, president, πωληση, sas, σημαίνει, sou, tis, tin, telephone, tous, τραπεζα, θεματα, βεβαιως, ξεκαθαρισμα
Τυχαία Θέματα