Σάλκε – Ρεάλ 0-2, Βασιλεία – Πόρτο 1-1

Κάθε φορά που η Σάλκε έχανε κλασική ευκαιρία, η Ρεάλ σκόραρε. Στο πρώτο ημίχρονο στο 26' ο Χούντελαρ είδε τον Κασίγιας να αποκρούσει το σουτ που έκανε με το αριστερό και δευτερόλεπτα αργότερα ο Ρονάλντο άνοιξε το σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο και στο 74' η Σάλκε είχε δοκάρι και κακό πλασέ στη συνέχεια της φάσης από τον Ουτσίντα και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μαρσέλο με σουτάρα διπλασίαζε τα τέρματα για τους πρωταθλητές Ευρώπης...

Επιμέλεια: Θάνος Δημάτσας

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν μια και δύο ταχύτητες πάνω από την Σάλκε, η οποία δεν την δυσκόλεψε, δεν την πίεσε, δεν της έβαλε δύσκολα

και όταν ο Πορτογάλος έβαλε το 73° ευρωπαϊκό του γκολ, τότε τα πράγματα ξεκαθάρισαν. Στο δεύτερο ημίχρονο η Σάλκε έφτασε μια ανάσα από το 1-1, όμως το δοκάρι στέρησε το γκολ σε μακρινό σουτ του Πλάτε και τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Μαρσέλο απέδειξε πως το δεξί πόδι δεν το έχει μόνο για να... περπατάει.

Καλύτερη η Ρεάλ, ισορρόπησε η Σάλκε για... τρία λεπτά

Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν ορατή, με τους «Μερένγκες» να έχουν τον έλεγχο του αγώνα από τα πρώτα κιόλας λεπτά, κυκλοφορούσαν την μπάλα, είχαν την κατοχή της μπάλας (64% έναντι 36% στο πρώτο ημίχρονο) όμως δεν είχαν τελική προσπάθεια. Η Σάλκε από το 15' μέχρι το 18' πήρε μέτρα στο γήπεδο αλλά δεν απείλησε την εστία του Κασίγιας και το μόνο αξιοσημείωτο που είχε σε αυτά τα τρία λεπτά ήταν το φάουλ του Αόγκο.

Η πρώτη τελική προσπάθεια από πλευράς, Ρεάλ Μαδρίτης ήταν το σουτ του Λούκας στο 18' που δεν ανησύχησε τον 19χρονο, τρίτο τερματοφύλακα των «βασιλικών μπλε» που πήρε την ευκαιρία από τον Ντι Ματέο.

Σουτ του Χούντελαρ, γκολ ο Ρονάλντο

Σε όλη την διάρκεια του πρώτου μέρους η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έδειχνε να έχει πρόβλημα κόντρα στην Σάλκε, δεν την απειλούσε και δεν μπορούσε να πατήσει περιοχή, με το 3-5-2 του τεχνικού της ομάδας του Γκελζεκίρχεν να μην βγαίνει στο ματς. Παρόλα αυτά στο 26' ο Χούντελαρ έπιασε το αριστερό σουτ και οδήγησε τον Κασίγιας να κάνει την πρώτη σημαντική απόκρουση στο ματς και τους «μπλε» να χάνουν την μια και μοναδική ευκαιρία στο ματς. Ένα λεπτό αργότερα, στην πρώτη καλή στιγμή της Ρεάλ, ο Ρονάλντο άνοιξε το σκορ. Συγκεκριμένα, ο Καρβαχάλ συνέκλινε προς τα μέσα, έβγαλε με το αριστερό μπαλιά «πάρε – βάλε» στον CR7, με τον Πορτογάλο να σκοράρει με κεφαλιά μετά από ένα μήνα (τελευταίο γκολ στις 18/1/2015 στο παιχνίδι πρωταθλήματος με την Χετάφε εκτός έδρας σκόραρε δύο φορές) και παράλληλα πέτυχε το 73° του γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ (δύο γκολ πίσω από τον Μέσι που έχει 75) και έβαλε το 6° γκολ για φέτος σε επτά παιχνίδια (δεν σκόραρε στο Ρεάλ - Λίβερπουλ 1-0 αφού το γκολ της νίκης έβαλε ο Καρίμ Μπενζεμά).

Ευκαιρία η Σάλκε, γκολ η Ρεάλ

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν κάπως πιο δραστήριοι από το πρώτο ημίχρονο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως άσκησαν ασφυκτική πίεση στους Μαδριλένους, απλά η εικόνα τους ήταν πιο ανταγωνιστική. Βέβαια στο 74' θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν το παιχνίδι, όμως το δοκάρι στέρησε το γκολ στον Πλάτε και ο Ουτσίντα που πήρε το ριμπάουντ στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά το πλασέ που έκανε, κόντραρε και κατέληξε στην αγκαλιά του Κασίγιας. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ρονάλντο άδειασε δύο αμυντικούς από τα αριστερά, πάσαρε στο Μαρσέλο, ο οποίος την έφερε την μπάλα στο δεξί και με φοβερό σουτ, έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του πορτιέρο των «μπλε».

Οι συνθέσεις:

Σάλκε: Βέλενροϊτερ, Ουτσίντα, Χέβεντες, Ματίπ, Νάστασιτς, Αόγκο, Νόιστεντερ (57' Κίρχοφ), Χέγκερ (80' Μάιερ), ΚΠ Μπόατενγκ, Τσουπό-Μοτίνγκ, Χούντελααρ (33' Πλάτε).

Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Καρβαχάλ (82' Αρμπελόα), Πέπε, Βαράν, Μαρσέλο, Λούκας Σίλβα, Κρόος, Ίσκο (85' Ιγιαραμέντι), Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (78' Χαβιέρ Ερνάντες).

Βασιλεία – Πόρτο

Στο άλλο ματς, τον πρώτο λόγο για την πρόκριση έχει η Πόρτο, η οποία κατάφερε στο 78' με πέναλτι ο Ντανίλο να ισοφαρίσει το γκολ του Γκονζάλες από το 11' και η πρόκριση θα κριθεί στο «Ντραγκάο».

Οι συνθέσεις:

Βασιλεία: Βάλτσικ, Τόλαντ Τζάκα, Σούχι, Σαμουέλ, Σαφάρι, Ελνενί, Φάμπιαν Φράι, Τσούφι, Ντέρλις Γκονσάλες (25' Καλά), Γκάσι, Στρέλερ (63' Εμπολό).

Πόρτο: Φαμπιάνο, Ντανίλο, Μάικον, Μαρκάνο, Αλέξ Σάντρο, Καζεμίρο, Έκτορ Ερέρα, Όλιβερ Τόρες (68' Ρούμπεν Νέβες), Τέγιο, Μπραχιμί (61' Ρκάρντο Κουαρέσμα), Τζάκσον Μαρτίνες.

The post Σάλκε – Ρεάλ 0-2, Βασιλεία – Πόρτο 1-1 appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα