Ρυθμίστε τα δάνειά σας, συμφέρει! – Ανάσα στην αγορά με νέα χαμηλά επιτόκια

Επιτόκια χαμηλότερα κατά 1,5 με 2 μονάδες θα προσφέρονται από τις τράπεζες στους δανειολήπτες που θέλουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Το επιτόκιο για καταναλωτικά και πιστωτικές δεν θα υπερβαίνει το 7,5%-8%

Ανάσα στα ελληνικά νοικοκυριά προσπαθούν να δώσουν οι τράπεζες, με νέα χαμηλά επιτόκια με τον σκοπό να γίνουν ρυθμίσεις στα δάνεια που βρίσκονται σε καθυστέρηση.

Αναλυτικότερα, τον Οκτώβριο θα βγουν στην αγορά χαμηλότερα - μπορεί και κατά 1,5 με 2 μονάδες - επιτόκια. Οι δανειολήπτες θα μπορούν να προχωρήσουν στις ρυθμίσεις κυρίως των καταναλωτικών δανείων, πληρώνοντας μία ελάχιστη δόση κάθε μήνα που θα ορίσει σε συνεργασία με την τράπεζα, ο ίδιος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, τα νέα πακέτα ρυθμίσεων θα αφορούν όλα τα δάνεια που βρίσκονται σε καθυστέρηση από 30-90 μέρες αλλά και τα ενημερωμένα σε περίπτωση που το επιθυμεί ο καταναλωτής.

Όσο για τα νέα χαμηλά επιτόκια - σε καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες - δεν θα υπερβαίνει το 7,5% με 8%, τη στιγμή που σήμερα είναι στο 10%, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνει ακόμη και στο 12%.

Η μοναδική προϋπόθεση που υπάρχει για να μπορεί η τράπεζα να προχωρήσει στην οποιαδήποτε ρύθμιση, είναι το να μην υπάρχει προσημείωση ακινήτου, αφού στις ρυθμίσεις που υπάρχει εμπράγματη εξασφάλιση το επιτόκιο διαμορφώνεται στα επίπεδα 4,5% με 5%.

Όσο για τα στεγαστικά δάνεια οι ρυθμίσεις που μπορούν να γίνουν είναι η επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου και πάνω από 40 χρόνια, αρκεί να το επιτρέπει η ηλικία είτε του δανειολήπτη είτε των εγγυητών του.

Την ίδια στιγμή σε τροχιά ρυθμίσεων έχουν μπει και τα δάνεια όλων των βιώσιμων επιχειρήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα