Πρωτοσέλιδα: Νέα μείωση συντάξεων – 10% στις κύριες, 30% στις επικουρικές

Οι χιλιάδες νέες προσλήψεις που περιμένουν στο δημόσιο, οι ρυθμίσεις τραπεζών, οι νέες μειώσεις συντάξεων και η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς με τις απεργίες των καθηγητών είναι μερικά από τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «11.326 προσλήψεις»

Η εφημερίδα γράφει ότι «8.826 απόφοιτοι δημοτικού και γυμνασίου σε 321 δήμους της χώρας. 2.500 υπάλληλοι σε ΔΕΗ,

παιδικούς σταθμούς, νοσοκομεία και ΕΒΖ. Με 490 ευρώ καθαρά τον μήνα (και 427 ευρώ αν είναι κάτω των 25).

ΕΘΝΟΣ: «Ευκολίες πληρωμής από τις τράπεζες»

Η εφημερίδα σημειώνει «νέα προγράμματα ρυθμίσεων για τους δανειολήπτες, ενήμερους και μη, ετοιμάζονται να θέσουν σε εφαρμογή οι τράπεζες από τον επόμενο μήνα. Προβλέπεται μείωση των επιτοκίων κατά 1,5 με 2 ποσοστιαίες μονάδες. Στόχος είναι να περιοριστούν τα «κόκκινα» δάνεια».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Νέα μείωση συντάξεων – 10% στις κύριες, 30% στις επικουρικές»

Η εφημερίδα γράφει ότι « σαρωτικές μειώσεις στις συντάξεις, εξαιτίας του αλματώδους αύξησης των οφειλών, που μόνο για το ΙΚΑ φτάνουν την τριετία 2010-13 το 65%, προδιέγραψαν οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίοι εκτίμησαν ότι άμεσα θα υπάρξουν νέες μειώσεις κατά 10% στις κύριες συντάξεις, 30% στις επικουρικές και σταδιακή κατάργηση του εφάπαξ, που το επόμενο διάστημα θα μοιάζει με Λόττο».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Σιωνιστές πίσω από την 11η Σεπτεμβρίου!»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα που «στεναχωρήθηκε» με το μη χτύπημα των ΗΠΑ στη Συρία και υπάρχει φόβος για νέους Δίδυμους Πύργους».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Κουδούνι» με 4 μέτωπα στις πλάτες των μαθητών»

Η εφημερίδα γράφει ότι «με οργανικές θέσεις για κάθε καθηγητή απαντά το υπουργείο Παιδείας στις ανησυχίες της ΟΛΜΕ για απολύσεις. Αντιπαράθεση για τα 6.000 κενά σε δημοτικά σχολεία που καταγγέλλουν οι δάσκαλοι. Σε απεργίες και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, εμπλοκή στις εγγραφές των πρωτοετών σε ΑΕΙ-ΤΕΙ».

ΕΣΤΙΑ: «Λεφτά υπάρχουν!- Η εκδοχή Τσίπρα»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «ό,τι έλεγε ο Γ. Παπανδρέου ως αρχηγός της αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως προσπαθώντας να προκαλέσει την πτώση της Κυβερνήσεως Καραμανλή, λέει τώρα ο νυν αρχηγός της αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως Α. Τσίπρας προκειμένου να ρίξει πρόωρα την Κυβέρνηση Σαμαρά».

Η ΑΥΓΗ: «Τορπίλη και στο ολοήμερο»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «την «κατά προτεραιότητα» τοποθέτηση δασκάλων και νηπιαγωγών στο πρωινό πρόγραμμα «ώστε να στελεχωθούν όλα τα πρωινά τμήματα, διατάσσει εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, διασφαλίζοντας τη λειτουργία δημοτικών και νηπιαγωγείων μόνο μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Πλεόνασμα και έλλειμμα στον προϋπολογισμό»

Η εφημερίδα γράφει ότι: οι μαθητές πάνε στα σχολεία αλλά είναι άγνωστο πότε θα κάνουν μάθημα. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΟΑΕΔ καταγγέλλει τον υπουργό Εργασίας ότι αποκρύπτει τον πραγματικό αριθμό των εγγεγραμμένων ανέργων, που ξεπερνά το 1 εκατομμύριο».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Ραγδαία επιδείνωση στα Ταμεία»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: δραματική επιδείνωση παρουσιάζει η οικονομική κατάσταση του ασφαλιστικού συστήματος, με τα έσοδα να υποχωρούν, τις ληξιπρόθεσμες οφειλές να αυξάνονται κατακόρυφα και τα ελλείμματα, ιδιαίτερα των επικουρικών ταμείων, να διογκώνονται ανεξέλεγκτα».

Ο ΛΟΓΟΣ: «Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους»

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «σύμφωνο συνεργασίας για την δωρεάν παροχή φαρμάκων σε πολίτες οι οποίοι έχουν απολέσει την ασφαλιστική ικανότητα υπεγράφη μεταξύ Υπ. Υγείας - Εκκλησίας- ΣΦΕΕ».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Ταξικός πέλεκυς το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «Δημήτρης Κουτσούμπας: θα πρωτοστατήσουμε στην πόλη για τον αγωνιστικό προσανατολισμό του κινήματος ενάντια σε όλους τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους, για τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου».

ΤΑ ΝΕΑ: «Ακίνητα- Ποιοι γλιτώνουν το χαράτσι»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «μετρημένοι στα δάκτυλα θα είναι οι φορολογούμενοι που θα γλιτώσουν από τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, ο οποίος θα ισχύσει από το 2014. Το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να εξαιρέσει από την υποχρέωση καταβολής του για την πρώτη κατοικία μόνο συγκεκριμένες κατηγορίες ανέργων και μάλιστα υπό πολύ αυστηρές προϋποθέσεις».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: «Εφτασε η σειρά και των δημοτικών μέσων»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Σήμα στις αγορές με πλεόνασμα 3 δις

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «σε θετική τροχιά η εκτέλεση του προϋπολογισμού στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου. Οι εισπράξεις από τους έμμεσους φόρους αναπλήρωσαν την υστέρηση στα έσοδα».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Στην αναμονή 26 μήνες για επιστροφή του ΦΠΑ»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «χρονικό διάστημα που φτάνει σε ακραίες περιπτώσεις μέχρι δύο χρόνια πενήντα ημέρες πρέπει να περιμένουν χιλιάδες επιχειρήσεις για να λάβουν την επιστροφή ΦΠΑ που δικαιούνται».

Keywords
νέα, πρωτοσελιδα, μειωση, ελευθερη ωρα, υπουργείο παιδείας, η εφημεριδα, τα νεα, τραπεζες, απεργιες, δημοκρατια, δεη, εβζ, ελευθεροτυπια, ικα, ωρα, ηπα, ολμε, σχολεια, εστια, παπανδρεου, τσιπρας, σαμαρας, αυγη, εφημεριδα, οαεδ, καθημερινη, σφεε, ριζοσπαστησ, συμμετοχή, μακεδονια, δις, ναυτεμπορικη, ΦΠΑ, σταση εργασιας, εφημεριδα δημοκρατια, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, αυξηση φπα, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 13 ιανουαριου, απεργια 14 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 20 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 24 ιανουαριου, απεργια 25 ιανουαριου, απεργια 26 ιανουαριου, απεργια 27 ιανουαριου, απεργια 28 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, απολυσεις στο δημοσιο, τραπεζα της ανατολης, νεα κυβερνηση, χαρατσι δεη, Καλή Χρονιά, απεργια 26 σεπτεμβριου, εκλογες ηπα, ασφαλιστικη ικανοτητα, δεη πληρωμη, ληξιπροθεσμες οφειλες, αυγη, δωρεαν, εβζ, ηπα, ισραηλ, καθημερινη, ναυτεμπορικη, ολμε, προγραμμα, υπουργείο παιδείας, υπουργειο οικονομικων, ωρα, αει, ασφαλιστικα ταμεια, διαστημα, δημοσιο, δις, εγγραφες, ευρω, υπαρχει, εφαπαξ, εφημεριδα, κυβερνηση, λειτουργια, μηνες, νηπιαγωγων, νοσοκομεια, προγραμματα, προσληψεις, πρωινο, ρυθμισεις, σειρα, συμμετοχή, συρια, φαρμακα, φτανει, φοβος, αγνωστο, αγορες, δημοτικα, εφαρμογη, χωρα, ιδιαιτερα, υπουργειο, μοιαζει, θεσεις, υγειας
Τυχαία Θέματα