Η Ουκρανία ετοιμάζεται για πόλεμο – Πάνοπλοι Ρώσοι στρατιώτες κατέλαβαν δύο αεροδρόμια

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης παραμένει - έπειτα από ελάχιστες ώρες που θύμιζαν ειρήνη - η Ουκρανία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, Ρώσοι στρατιώτες, φορώντας κράνη και αλεξίσφαιρα και υποστηριζόμενοι από τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, έχουν αναπτυχθεί στην περίμετρο του στρατιωτικού αεροδρομίου της Σεβαστούπολης στην Κριμαία της Ουκρανίας.

Το πρακτορείο αναφέρει επίσης σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές του, ότι οι στρατιώτες αναπτύχθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Μπελμπέκ για να αποτρέψουν την άφιξη

"μαχητών".

Ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι Ρώσοι στρατιώτες, φορώντας κράνη και αλεξίσφαιρα και υποστηριζόμενοι από τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, κατέλαβαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Σεβαστούπολης στην Κριμαία, κατηγορώντας τη Μόσχα για στρατιωτική εισβολή και κατοχή που «παραβιάζει όλες τις διεθνείς συμφωνίες και τους κανόνες», ενώ απηύθυνε έκκληση για διάλογο.

Μέσω της σελίδας του στο Facebook ο Αρσέν Αβάκοφ ανέφερε ακόμη ότι δεν σημειώθηκαν συγκρούσεις ούτε υπήρξαν θύματα όταν ομάδα ενόπλων μελών των ρωσικών ναυτικών δυνάμεων ανέλαβε τον έλεγχο του στρατιωτικού αεροδρομίου της Σεβαστούπολης, όπου βρίσκεται η βάση του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, ένοπλοι που προέρχονταν από την Ρωσική Ομοσπονδία, κατέλαβαν και το διεθνές αεροδρόμιο της Συμφερούπολης στην Κριμαία.

Την ίδια ώρα, το πρακτορείο Ίντερφαξ επικαλείται στρατιωτικές πηγές στην περιοχή σύμφωνα με τις οποίες οι στρατιώτες αναπτύχθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Μπελμπέκ για να αποτρέψουν την άφιξη «μαχητών».

Keywords
Τυχαία Θέματα