Ρωγμές σε ΠΑΣΟΚ & ΝΔ

Τριγμοί στην κυβέρνηση, βαρύ το κλίμα στην Ευρώπη, με τις Μέρκελ και Λαγκάρντ να αποκαλούν “ειδική περίπτωση” την Ελλάδα.

Τριγμούς στην κυβέρνηση, λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. και την ολοκλήρωση του PSI, προκαλούν οι ρωγμές που δημιούργησε στα κόμματα, τα οποία τη στηρίζουν, η προχθεσινή ψηφοφορία

στη Βουλή, ενώ η χώρα εμφανίζεται να περιέρχεται εκ νέου σε καθεστώς ιδιότυπης διεθνούς απομόνωσης. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ, ότι η Ελλάδα είναι «ειδική περίπτωση», αλλά και η τοποθέτηση της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ότι η χώρα βρίσκεται σε «εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση».

Με δεδομένο το βαρύ κλίμα στο εξωτερικό, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος φέρεται έντονα ενοχλημένος από την άρνηση πολλών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας να ψηφίσουν διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, αλλά επιλέγει να τηρήσει χαμηλούς τόνους. Πάντως, το θέμα αναμένεται να τεθεί σε επαφές με τους τρεις αρχηγούς ή σε σύσκεψη μαζί τους, την οποία προσανατολίζεται να συγκαλέσει εν όψει της Συνόδου Κορυφής. Σήμερα ο κ. Παπαδήμος αναμένεται να καλέσει βασικούς υπουργούς και να τους δώσει δεκασέλιδο κείμενο που θα περιγράφει τη νέα δανειακή σύμβαση.

Η εικόνα που επικράτησε προχθές στη Βουλή προκαλεί έντονες αναταράξεις, κυρίως στο ΠΑΣΟΚ, όπου ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης πρότεινε την άμεση εκλογή νέου προέδρου της Κ.Ο., προκαλώντας την αρνητική αντίδραση της Ιπποκράτους.

Πηγή: Καθημερινή

Keywords
Τυχαία Θέματα