Ρέστα δίνει η Ντόρα στο φίνις για τον επίτροπο – Για πρόσωπο έκπληξη μιλάνε στο Μαξίμου

Ζήτημα ημερών είναι πλέον η ανακοίνωση της επιλογής του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για τη θέση νέου επιτρόπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Μια θέση ζηλευτή για την οποία στο παρασκήνιο διεξάγεται μάχη χαρακωμάτων με την πρώην υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη να έχει αποδυθεί σε ένα τιτάνιο αγώνα προκειμένου

ο κ. Σαμαράς να ανακοινώσει το δικό της όνομα την επόμενη Πέμπτη στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες.

Στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου επιμένουν ότι ακόμη δεν έχει γίνει η τελική συζήτηση μεταξύ του κ. Σαμαρά και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου προκειμένου να βρεθεί κοινός τόπος και πρόσωπο που θα αποδεχθούν και τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης.

Συμπλήρωναν μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα Καθημερινή, ότι δεν θα πρέπει να αποκλείεται η επιλογή προσώπου που θα συνιστά έκπληξη, στα πρότυπα του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

Εκτός από την κυρία Μπακογιάννη, το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχουν ακουστεί τα ονόματα του τέως διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργου Προβόπουλου, όπως και του υφυπουργού Εξωτερικών και στενού συνεργάτη του κ. Βενιζέλου, Δημήτρη Κούρκουλα. Όλα όμως δείχνουν ότι δεν θα είναι ένας από αυτούς η επιλογή της κυβέρνησης.

Εκτός από την κυρία Μπακογιάννη, δυνατά «παίζει» και το όνομα του πρώην υπουργού και επί σειρά ετών ευρωβουλευτή, Κωστή Χατζηδάκη. Και οι δύο, δεν κρύβουν ότι θα ήθελαν τη θέση πάρα πολύ, αλλά θεωρείται πιθανό ότι αν μπουν στον... τελικό η κυρία Μπακογιάννη θα επικρατήσει καθώς η ίδια θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός της έχει υποσχεθεί τη θέση.

Η πρώην υπουργός, έχει εντείνει τις επαφές της, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό αναζητώντας συμμάχους ώστε, εκτός των άλλων, η επιλογή της να σημάνει αυτομάτως και ένα καλύτερο χαρτοφυλάκιο στην Κομισιόν από αυτό της Αλιείας που κατείχε η χώρα μας μέσω της σημερινή επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα