Πυροσβεστική δήλωση Λαγκάρντ: Προτεραιότητα η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

13:13 5/4/2016 - Πηγή: KoolNews

Το δρόμο αποκλιμάκωσης της έντασης στις σχέσεις ΕλλάδαςΔΝΤ επέλεξε η Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, στον απόηχο των διαρροών του Wikileaks.

Έτσι μπορεί να μεταφραστεί η ανάδειξη ως προτεραιότητα από τη διευθύντρια του Ταμείου της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους,

έστω και αν δεν χρησιμοποίησε αυτή τη φορά τη φράση «κούρεμα».

«Οι διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα συνεχίζονται, οι στόχοι του προγράμματος παραμένουν ίδιοι. Συνεχίζουμε να εστιάζουμε στη διευθέτηση του ελληνικής κρίσης, διαπραγματευόμενοι με καλή πίστη», επισήμανε η επικεφαλής του ΔΝΤ, κάνοντας έμμεση αναφορά στις αποκαλύψεις των WikiLeaks.

«Στόχος μας είναι η αποκατάσταση της ελληνικής ανταγωνιστικότητας, εντός ενός πλαισίου διασφάλισης της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Αυτή η επιδίωξη παραμένει προτεραιότητά μας», πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα για την πρόθεση του ΔΝΤ να συναινέσει σε χαμηλότερους δημοσιονομικούς στόχους, απάντησε ότι «όλα θα πρέπει να υπολογιστούν».

Ειδική μνεία έκανε και στο ζήτημα του Brexit, τονίζοντας ότι η πιθανότητα εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε. αποτελεί μία από τις προκλήσεις της παγκόσμιας οικονομίας.

Σχετικά με την παγκόσμια οικονομία, παραδέχθηκε ότι υπάρχει χαμηλός πληθωρισμός, υψηλό χρέος και μεγάλη ανεργία, γεγονός που επιτάσσει την «ενεργοποίηση» μίας τριμερούς αντιμετώπισης του προβλήματος, η οποία θα απαρτίζεται από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, δημοσιονομικές πολιτικές και νομισματικά μέτρα.

The post Πυροσβεστική δήλωση Λαγκάρντ: Προτεραιότητα η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα