«Ψαλίδι» στη βουλευτική αποζημίωση, αλλά αυξήσεις για ανακαινίσεις στη Βουλή

Περικοπές στην αποζημίωση των βουλευτών και γενικώς στις δαπάνες της Βουλής, αλλά και αύξηση στα κονδύλια για ανακαινίσεις προβλέπει το σχέδιο προϋπολογισμού του Κοινοβουλίου για το 2016.

Συνολικά, ο προϋπολογισμός θα ανέλθε σε 136 εκατ. ευρώ και θα είναι μειωμένος κατά 3,9 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι και κατά 4,1 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον αρχικό στόχο του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

Σύμφωνα

με το σχέδιο, η βουλευτική αποζημίωση θα μειωθεί στα 5.100 ευρώ μικτά από 5.700 ευρώ σήμερα, χωρίς το ποσό αυτό να περιλαμβάνει επιδόματα από τη συμμετοχή σε επιτροπές, ατέλειες, έξοδα κίνησης κτλ.

Προβλέπεται επίσης η μείωση των δαπανών για τα βουλευτικά αυτοκίνητα κατά 20%, όπως επίσης και περικοπή 13% στα τέλη που πληρώνει για τα σταθερά και κινητά τηλέφωνα των βουλευτών.

Αυξημένες, πάντως, είναι οι δαπάνες για ανακαίνιση και αποκατάσταση κτιρίων ιδιοκτησίας της Βουλής των Ελλήνων. Όπως αναφέρεται στην έκθεση που συνοδεύει το σχέδιο του προϋπολογισμού, στόχος είναι τα κτίρια αυτά να καταστούν λειτουργικά και σταδιακά να μεταφερθούν σε αυτά υπηρεσίες που σήμερα στεγάζονται σε κτίρια που νοικιάζει η Βουλή των Ελλήνων.

Όπως κάθε χρόνο, η μερίδα του λέοντος των δαπανών καταλήγει σε βουλευτικές αποζημιώσεις, αμοιβές και εισφορές υπαλλήλων της Βουλής, επιστημονικών συνεργατών κτλ., φτάνοντας έτσι τα 124,5 εκατ. ευρώ.

Οι δαπάνες για προμήθειες ειδών εξοπλισμού, γραφικής ύλης, εκτυπώσεων, βιβλιοδεσιών, ειδών καθαριότητας, υγειονομικού και φαρμακευτικών υλικών και τις συντηρήσεις ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, θέρμανσης και κλιματισμο, προμήθειας υποδομών πληροφοριακών συστημάτων και τηλεπικοινωνίας θα ανέλθουν σε 6,4 εκατ. ευρώ, ενώ προβλέπεται να διατεθούν και άλλα 3,6 εκατ. ευρώ για την συνεισφορά της Βουλής σε οργανισμούς, σε νομικά πρόσωπα, διεθνείς πολιτικούς οργανισμούς και σε βοηθήματα σε φυσικά πρόσωπα, όπως η οικονομική στήριξη των τέκνων των πεσόντων κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Τα αποθεματικά της Βουλής των Ελλήνων προϋπολογίζονται σε 1,5 εκατ. ευρώ για το 2016.

Ο προϋπολογισμός της Βουλής των Ελλήνων θα εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της ερχόμενη Τετάρτη.

The post «Ψαλίδι» στη βουλευτική αποζημίωση, αλλά αυξήσεις για ανακαινίσεις στη Βουλή appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα