Πάνω από 160 αστυνομικές έφοδοι με 23 συλλήψεις στη Γαλλία

Μπαράζ 168 εφόδων που οδήγησαν σε 23 συλλήψεις πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της νύχτας η γαλλική Αστυνομία σε διάφορες πόλεις, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων που προκάλεσαν το θάνατο 129 ανθρώπων στο Παρίσι.

Στο πλαίσιο των ερευνών σε δεκάδες σπίτια, οι αστυνομικοί κατάσχεσαν 31 όπλα, ανάμεσά τους και έναν εκτοξευτή ρουκετών. Ακόμα 104 άνθρωποι τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Δεν έχει αποσαφηνιστεί αν οι συλληφθέντες ή τα ευρήματα

συνδέονται με το μακελειό της Παρασκευής.

Οι περισσότερες έφοδοι έγιναν στις πόλεις Τουλούζ, Λυόν και Γκρενόμπλ, με βάση τις διευρυμένες εξουσίες που δίνει στα σώματα ασφαλείας η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει κηρυχθεί στη Γαλλία.

Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ επιθυμεί την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες [Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ], κάτι που προϋποθέτει τροποποίηση του υφιστάμενου νομικού πλαισίου με τη σύμφωνη γνώμη της Βουλής.

«Απέναντι στην τρομοκρατική βαρβαρότητα, δεν υπάρχουν πολλές πιθανές συμπεριφορές, μόνο μία, η αμείλικτη απάντηση της [Γαλλικής] Δημοκρατίας», είπε ο κ. Καζνέβ.

The post Πάνω από 160 αστυνομικές έφοδοι με 23 συλλήψεις στη Γαλλία appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα