Πρωτοσέλιδο στα αμερικανικά ΜΜΕ ο θάνατος του Έλληνα από την έκρηξη στο Χάρλεμ

Παγκόσμια συγκίνηση έχει προκαλέσει ο θάνατος του Έλληνα, Ανδρέα Παναγόπουλου, στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης από την φονική έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα να πεθάνουν συνολικά οχτώ άτομα.

Η σορός του άτυχου Ανδρέα ανασύρθηκε και αναγνωρίστηκε και αναμένεται να μεταφερθεί στην Ελλάδα για την ταφή. «Όχι πλέον ελπίδες... έχει φύγει». Με αυτό το συγκινητικό μήνυμα στο προσωπικό λογαριασμό της

στο facebook, η δημοσιογράφος από τη Βενεζουέλα, Λιζέθ Πέρεζ Αλμέιδα , ενημέρωσε τους φίλους της για τον θάνατο του αγαπημένου της Ανδρέα.

Ο 42χρονος μουσικός είχε μεταναστεύσει στην Νέα Υόρκη πριν από 20 χρόνια προκειμένου να ζήσει το όνειρό του, ένα όνειρο που θάφτηκε μαζί με τον ίδιο κάτω από τα συντρίμμια των κτηρίων που έπεσαν από την έκρηξη που βύθισε στο πένθος την Νέα Υόρκη. Όπως αναφέρουν αμερικανικά δημοσιεύματα, κατά τη στιγμή της έκρηξης, η σύζυγός του, η οποία εργάζεται στην ισπανόφωνη εφημερίδα El Diario της Νέας Υόρκης, δεν βρισκόταν στο διαμέρισμά τους και είχαν μιλήσει τηλεφωνικά 40 λεπτά πριν από την έκρηξη.

«Ήταν πολύ περήφανος για την κληρονομιά του και κάθε καλοκαίρι πήγαινε στην Ελλάδα για να δει την οικογένειά του» δηλώνει η σύζυγός του στη Wall Street Journal, σημειώνοντας ότι ο Ανδρέας ήταν λάτρης της ιστορίας, παρακολουθούσε τη διεθνή πολιτική και είχε διαβάσει πολλά βιβλία. Συνεργάστηκε με εταιρεία παραγωγής στον χώρο της διαδικτυακής διαφήμισης και η μεγάλη του αγάπη ήταν η μουσική. Παλαιότερα, ήταν μέλος του συγκροτήματος Evergreen, ενώ εργάστηκε στη Νέα Υόρκη και ως DJ.

Σε ένα συγκινητικό αφιέρωμα σε blog της Wall Street Journal ο Josh Dawsey κάνει λόγο για τον Έλληνα μουσικό και περιγράφει το αγωνιώδες 24ωρο που έζησαν οι δικοί του μέχρι τη στιγμή που έμαθαν τα τραγικά νέα. «Δεν μπορώ να επιστρέψω στο σημείο που ζούσαμε», λέει η γυναίκα του, «είναι πολύ οδυνηρό».

«Ήταν πολύ έξυπνος και πολύ Έλληνας. Ήταν περήφανος για την κληρονομιά του και κάθε καλοκαίρι επέστρεφε για να δει τους δικούς του», αναφέρει το αφιέρωμα. Ο 43χρονος Ανδρέας Παναγόπουλος αγαπούσε την πολιτική, διάβαζε πολλά βιβλία, λέει η συζυγός του. Εργαζόταν σε μια διαφημιστική εταιρία με όνομα Production Paradise.

H NY Daily News σε εκτενές αφιέρωμα για τα θύματα της τραγωδίας αναφέρεται στον Έλληνα και δημοσιεύει μια φωτογραφία του ζευγαριού. Και άλλες ιστοσελίδες αναφέρονται στον άτυχο Έλληνα, ενώ η ιστοσελίδα Thetoc αναφέρει πως πιθανότατα κοιμόταν τη στιγμή της έκρηξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα