Στοιχεία-σοκ: Κάποιος μέσα από το Boeing το οδήγησε σε άλλη τοποθεσία

Κυρίαρχο ρόλο στις έρευνες για το μοιραίο μαλαισιανό Boeing αναλαμβάνουν οι ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να ρίξουν φως στο μυστήριο που εξακολουθεί να διχάζει τους ειδικούς βυθίζοντας στην απόγνωση και την θλίψη τους συγγενείς των αγνοουμένων, ενώ πριν από λίγο,

το «Sky News» μετέδωσε με βάση τα ραντάρ, κάποιος οδήγησε εσκεμμένα το αεροσκάφος προς τα νησιά Ανταμάν.

Αμερικανικοί αξιωματούχοι πιστεύουν τώρα ότι τα δύο συστήματα επικοινωνιών του αεροσκάφους έκλεισαν με διαφορά 14 λεπτών, κάτι το οποίο δείχνει ότι δεν συνέβη κάποια αιφνιδιαστική καταστροφή. Σύμφωνα με τη Daily Mail, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι το σύστημα υποβολής στοιχείων έκλεισε στις 01:07 του Σαββάτου, ενώ ο αναμεταδότης απενεργοποιήθηκε στις 01:21, λίγο μετά αφότου ο πιλότος αποχαιρέτησε τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας της Μαλαισίας λέγοντας «Εντάξει, καληνύχτα» και λίγο πριν, προφανώς, το Boeing 777 αλλάξει πορεία προς τα δυτικά.

Ο διευθυντής της CIA, Τζον Μπρέναν, δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι της υπηρεσίας δεν μπορούν να απορρίψουν καμία θεωρία, όπως το ενδεχόμενο η εξαφάνιση του αεροπλάνου της Malaysia Airlines να οφείλεται σε τρομοκρατική επίθεση.

Ήδη, αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας και δορυφόροι των αμυντικών υπηρεσιών της Κίνας, έχουν επιστρατευθεί στο σήριαλ της εξαφάνισης του μαλαισιανού αεροπλάνου που εξελίσσεται σταθερά σε διπλωματικό παίγνιο στην περιοχή, παρασύροντας στη δίνη αντικρουόμενων πληροφοριών τα διεθνή μέσα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το γεγονός ότι τα συστήματα του αεροπλάνου έκλεισαν με διαφορά 14 λεπτών δείχνει ότι η απενεργοποίησή τους ήταν μια εσκεμμένη πράξη και αποκλείει το σενάριο του ατυχήματος ή της ξαφνικής και αιφνίδιας βλάβης. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι οι συσκευές εντοπισμού του αεροπλάνου απενεργοποιήθηκαν, το αεροπλάνο εξακολούθησε να στέλνει ίχνη, μέσω του συστήματος δεδομένων, το οποίο είναι γνωστό ως ACARS σε ένα δορυφόρο. Συνέβη, δηλαδή, κάτι ανάλογο με αυτό που συμβαίνει με ένα κινητό όταν είναι απενεργοποιημένο.

Στο μεταξύ, οι Αμερικανοί κατευθύνουν δυτικά προς τον Ινδικό Ωκεανό την πιθανή πορεία του αεροπλάνου με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκουμ Τζέϊ Κάρνεϊ, να αναφέρει πως «μία νέα περιοχή έρευνας έχει ανοίξει στον Ινδικό ωκεανό». Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ, έκανε γνωστό ότι, βάσει ορισμένων νέων πληροφοριών, οι έρευνες μπορεί να επεκταθούν σε πιο βαθιά νερά στον Ινδικό Ωκεανό Όπως είπε, οι ΗΠΑ διαβουλεύονται για το θέμα με τους εταίρους τους.

Σε αντίθεση με τις αντικρουόμενες πληροφορίες των αξιωματούχων της Μαλαισίας, οι Αμερικάνοι αξιωματούχοι δήλωσαν εξαρχής πως θεωρούν ότι το αεροπλάνο των μαλαισιανών αερογραμμών που αγνοείται έχει συντριβεί στον Ινδικό Ωκεανό και έχει χαθεί στα νερά του. Μάλιστα, οι ΗΠΑ στέλνουν το αντιτορπιλικό «Kidd» στην περιοχή για να κάνει έρευνες Από τα δύο αμερικανικά πλοία που μετέχουν στην έρευνα, τα «USS Kidd» και «USS Pinckney», το πρώτο, κατόπιν αιτήματος της Κουάλα Λουμπούρ, έλαβε εντολή να κατευθυνθεί στα στενά της Μάλακας και να ερευνήσει τη δυτική πλευρά της περιοχής, ανέφερε μια στρατιωτική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο. Το USS Pinckney θα παραμείνει στον Κόλπο της Ταϊλάνδης όμως οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν γνωρίζουν, μέχρι στιγμής, εάν θα συνεχίσει να συμμετάσχει στις έρευνες και μετά το τέλος της εβδομάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα