Πρωτοσέλιδα: Ζητούνται επιπλέον μέτρα και στο νέο προϋπολογισμό

Ανατροπές σε ταμεία της χώρας, 6,1 δισ. ευρώ από τα νέα μέτρα και τα προβλάματα σε ρυθμίσεις δανείων είναι μερικά από τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Αφαίμαξη 6,1 δισ. χωρίς τα νέα μέτρα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "μία πρόσθετη «τραβηχτική» 6,1 δισ. ευρώ προβλέπει ο Κρατικός Προϋπολογισμός του 2014, που

κατατέθηκε χθες στη Βουλή χωρίς τα νέα μέτρα που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με την τρόικα. Ο νέος Προϋπολογισμός θα προβλέπει ανάπτυξη 0,6% και μείωση της ανεργίας στα επίπεδα του 24,5%".

ΕΘΝΟΣ: "Ανατροπές στα ταμεία εμπόρων και επαγγελματιών".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η είσπραξη 700 εκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη των Ταμείων, χωρίς να απαιτηθούν πρόσθετα μέτρα, είναι ο στόχος νομοσχεδίου που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Εργασίας. Η βασική ρύθμιση προβλέπει τη διενέργεια μηνιαίων ηλεκτρονικών ελέγχων, ώστε να διαπιστώνεται αν καταβάλλονται κανονικά οι εισφορές στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΕ. Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους ασυνεπείς εργοδότες".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Η «Εργκενεκον» χτυπήθηκε από την Ομάδα Εψιλον!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με φόντο τη χθεσινή απόπειρα δολοφονίας του Ταγίπ Ερντογάν, νέες αποκαλύψεις από τον Αρχηγό των «Ε»".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μπλόκο στη ρύθμιση για 97.343 δάνεια του ΟΕΚ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τριπλό βέτο έθεσε η τρόικα στη ρύθμιση 97.343 κόκκινων δανείων του ΟΕΚ, στην αύξηση προσωρινής σύνταξης και στη συνταξιοδότηση αγροτών στα 62, βγάζοντας από το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και τις τρεις ευνοϊκές διατάξεις!"

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Προϋπολογισμός 2014: Αντικοινωνικός και κάλπικος".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "επιπλέον 5,6 ευρώ, από την άδεια τσέπη τους, πρέπει να βρουν οι φορολογούμενοι για να πληρώσουν τη νέα λιτότητα που φέρνει ο «προσωρινός» προϋπολογισμός, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τα νέα μέτρα για το 2014".

ΕΣΤΙΑ: "Υπέρμετροι φόροι και το 2014. Τι προκύπτει από τον κρατικό Προϋπολογισμό".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το κράτος, αφού γονάτισε την οικονομία με τους φόρους, συνεχίζει απτόητο την τακτική αυτή και για το έτος 2014. Τα ποσά των φόρων που προβλέπεται να εισπράξη το δημόσιο στον Προϋπολογισμό τον οποίο κατέθεσε χθες στην Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, είναι όντως αδιανόητα".

Η ΑΥΓΗ: "Προϋπολογισμός 2014: Μέτρα 6 δισ. και βλέπουμε..."

Σύμφωνα με την εφημερίδα "πρόσθετοι φόροι 2,5 δισ. Μείωση συντάξεων 2,5 δισ. Περικοπή άλλων κοινωνικών παροχών 500 εκατ. Περικοπή κρατικών υπηρεσιών 500 εκατ.".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Λεπίδι 6 δισ. και βλέπουμε..."

Η εφημερίδα γράφει ότι "αιματηρές θυσίες καλούνται να κάνουν οι Ελληνες για ακόμη μία χρονιά και το τίμημα εξόδου στις αγορές και δημιουργίας πρωτογενούς πλεονάσματος θα είναι εξαιρετικά βαρύ. Ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε χθες είναι η αρχή των δεινών, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το δημοσιονομικό κενό".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Εύσημα Μέρκελ, πίεση από τρόικα".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "κρίσιμη συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ, θα έχει σήμερα στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με τους βασικούς «παίκτες» της Ευρωζώνης να στέλνουν μηνύματα διαφορετικού μήκους κύματος. Η κ. Μέρκελ απένειμε χθες εύσημα στην Ελλάδα και εξέφρασε τον «μεγάλο σεβασμό» της στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Προϋπολογισμός χωρίς τον ξενοδόχο".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "δεν έχει την έγκριση της Τρόικας ο προϋπολογισμός του 2014, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, δήλωσε ο Σάιμον Ο' Κόνορ, εκπρόσωπος τύπου του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Ολι Ρεν"΄.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "«Αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο: Στόχος η προώθηση της «θεωρίας των άκρων»".

Η εφημερίδα αναφέρει "ΚΚΕ: το λεγόμενο «αντιρατσιστικό», νομοσχέδιο, που κατέθεσε η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, ενσωματώνει την Απόφαση - Πλαίσιο της ΕΕ που, στο όνομα της αντιμετώπισης του ρατσισμού και του ναζισμού, ανοίγει το δρόμο για την ποινικοποίηση της πάλης του εργατικού - λαϊκού κινήματος, των ριζοσπαστικών ιδεών, της κομμουνιστικής ιδεολογίας και δράσης".

ΤΑ ΝΕΑ: "Δόκτωρ Μέρκελ. Μίστερ Τρόικα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το χαλί για τη σημερινή επίσκεψη Σαμαρά στο Βερολίνο έστρωσε η κυρία Μέρκελ: με τις χθεσινές -ιδιαίτερα θερμές- δηλώσεις της η καγκελάριος αποδέχθηκε την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος από την Ελλάδα, προαναγγέλλοντας σιωπηρά ότι θα ισχύσουν οι δεσμεύσεις των δανειστών για ελάφρυνση του χρέους".

Kontranews: "2.500.000 ευρώ έφαγε η Μαργαρίτα από την εφορία".

Η εφημερίδα γράφει ότι "δεν δήλωσε τα 6.000.000 $ που πήρε για το διαζύγιο, ούτε ο Ανδρέας που της τα έδωσε γιατί ήταν όλα «μαύρα»..."

NEWSBOMB: "Το «δόλωμα» της αντιτρομοκρατικής, τα θαμμένα όπλα και το DNA του εκτελεστή".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η υπόθεση με τα θαμμένα όπλα που βρέθηκαν στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, εκτός από εξόχως σοβαρή, φαίνεται ότι φωτίζει αρκετές πτυχές του αντάρτικου πόλεως, ενώ πίσω της κρύβει μια ολόκληρη πλοκή που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ένα καλογραμμένο σενάριο κατασκοπικής ταινίας".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Οι ΟΤΑ πλήρωσαν ακριβά την κρίση".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Στοίχημα η ανάπτυξη".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ανάπτυξη 0,6%, για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια και πρωτογενές πλεόνασμα 1,6% του ΑΕΠ ή 2,9 δισ. ευρώ, από πλεόνασμα 812 εκατ. ευρώ φέτος -διπλάσιο των αρχικών εκτιμήσεων- προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2014, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, χωρίς οριστική συμφωνία με την τρόικα για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού του 2014".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ζητούνται επιπλέον μέτρα και στο νέο προϋπολογισμό".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "επιπρόσθετα μέτρα, πέραν εκείνων που ενσωματώνει το σχέδιο του προϋπολογισμού του 2014, προαναγγέλλει ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, ο οποίος, μία ώρα μετά την κατάθεσή του στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών, ουσιαστικά τον ακύρωσε, δηλώνοντας πως δεν υπάρχει συμφωνία για το δημοσιονομικό και το χρηματοδοτικό κενό του 2014".

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα