Ταξίδι στην άκρη της γης – Η Σιβηρία μέσα από τα μάτια μιας εναλλακτικής φωτογράφου [εικόνες]

Μία φωτογράφος ταξίδεψε στην άκρη του κόσμου, την Σιβηρία και απαθανάτισε τους κατοίκους δίνοντας μας μια γεύση από έναν διαφορετικό κόσμο, μοναδικής αισθητικής για εμάς που ζούμε τόσο μακριά. Η Σάσα Λεαχοβσένκο μάζεψε τα πράγματα της και ταξίδεψε μέχρι την Σιβηρία για να απαθανατίσει ανθρώπους που δεν έχουν φωτογραφηθεί ποτέ.

Για εμάς που ζούμε στην Ελλάδα το τοπίο είναι μοναδικό καθώς δεν απολαμβάνουμε τόσο πολύ τα χιόνια. Η συγκεκριμένη παρατήρηση δεν μειώνει την δουλειά της

Σάσα, δηλαδή ότι μπορεί απλά οι φωτογραφίες να αρέσουν σε κάποιους μόνο και μόνο γιατί προξενούν συναισθήματα και όχι επειδή είναι προσεγμένες και εύστοχες στο μήνυμα που θέλουν να περάσουν.

Η οπτική της γωνία εκφράζεται μέσα από το κάδρο της, με πορτραίτα που απαθανατίζουν τις εκφράσεις των ανθρώπων όπως επίσης και φωτογραφίες που η κάθε μια τους μας λέει χίλιες λέξεις για την κουλτούρα και τον πολιτισμό των συγκεκριμένων ανθρώπων. Τα χρώματα είναι ψυχρά αλλά δίνουν μία ζεστή αίσθηση σε αυτούς που τις βλέπουν που τις βλέπουν λόγω της εξαιρετικής δουλειάς της Σάσα.

Η φωτογράφος έκανε δύο ταξίδια, το πρώτο ήταν με σκοπό φωτογραφήσει τα συναισθήματα, τον πολιτισμό και την κουλτούρα των συγκεκριμένων ανθρώπων και το δεύτερο έγινε για να πραγματοποιηθεί μία επαγγελματική φωτογράφηση με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Σκοπός της στο δεύτερο ταξίδι ήταν οι φωτογραφίες να δοθούν στους ανθρώπους έτσι ώστε να δουν το πως αποτυπώνονται στον φακό.

1 από 19 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Αναζητήσεις
παραμυθι απο τη σηβηρηα
Τυχαία Θέματα