Πρωτοσέλιδα: «Ασπίδα» σε κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών

Ο Νέος Ενιαίος Φόρος Ακινήτων, και η διάταξη για ομαδικές απολύσεις είναι μερικά από τα ζητήματα που κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Επιδρομή σε ανέργους και απόρους!

Η εφημερίδα γράφει ότι "ανελέητη φοροεπιδρομή ακόμα και σε απόρους και ανέργους ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, με όπλο τον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων που ισοπεδώνει τη μικρή και μεσαία ιδιοκτησία!".

ΕΘΝΟΣ: "Ανοίγουν βιβλία όλοι οι αγρότες".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με λογιστικό τρόπο θα προσδιορίζεται από το 2014 το φορολογητέο εισόδημα για περισσότερους

από 1.000.000 αγρότες, που πλέον υποχρεώνονται να τηρούν βιβλία εσόδων-εξόδων κατά τα πρότυπα των επιτηδευματιών. Ο φόρος θα καταλογίζεται επί των καθαρών εσόδων από το πρώτο ευρώ. Βάση θα αποτελούν τα τιμολόγια αγοράς και πώλησης καθώς και οι κοινοτικές αποζημιώσεις και ενισχύσεις".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο Πάλμος για «Εψιλον» και Πανέλληνες!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "επί του θέματος περί Πανελλήνων του Μυστρά κτλ που έχει θιχτεί από τις σελίδες της εφημερίδας «Ελεύθερη Ωρα», θέλω να σημειώσω μία παλιά πληροφορία. Αυτή λέει ότι το έτος 2008 υπήρχε μία φήμη πως δημόσια πρόσωπα (γνωστοί πολιτικοί, οι οποίοι ανήκουν στον «Νεοταξικό» χώρο) είχανε βρεθεί στον Μυστρά, κάνοντας μία συμφωνία και μία αρχή, με στόχο να εγκαθιδρύσουνε ένα νέο καθεστώς!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "«Ασπίδα» σε κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών".

Η εφημερίδα γράφει ότι "οι καταθέσεις των Ελλήνων βρίσκονται και πάλι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ή και στο στόχαστρο με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Κατασχέσεις συντάξεων και επιδομάτων για χρέη στην εφορία ή σε ιδιώτες, παροτρύνσεις του ΔΝΤ για εφάπαξ «κούρεμα» 10% αν χρειαστεί, η ανάγκη να «φαγωθούν τα έτοιμα» για να εξοφληθούν χαράτσια ή να καλυφθούν άμεσες καθημερινές ανάγκες επιτείνουν την αγωνία των αποταμιευτών".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ Σαββατιάτικη: "Ομαδικές απολύσεις απ΄την πίσω πόρτα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ομαδικές απολύσεις από την πίσω πόρτα και με το πρόσχημα των «εκτάκτων αναγκών» σχεδιάζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της μνημονιακής υποχρέωσης για την αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου περί «ομαδικών απολύσεων», για τη «διευκόλυνση της κινητικότητας» στην αγορά εργασίας".

ΕΣΤΙΑ: "Τα ακίνητα πληρώνουν για τους φοροφυγάδες!".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα εξακολουθεί να οργιάζη. Σε μία χώρα με Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της τάξεως των 185 δις ευρώ, τα έσοδα που θα εισπράξη εφέτος το δημόσιο από την φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων θα είναι μόλις 7,5 δις ευρώ".

Η ΑΥΓΗ: "Εισβολή Δένδια στους Γιατρούς του Κόσμου!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στο στόχαστρο της κυβέρνησης Σαμαρά οι κοινωνικές δομές υγείας, που περιθάλπουν άνεργους και ανασφάλιστους. Τα «λαγωνικά» της αστυνομίας έψαχναν για ναρκωτικά με πρόσχημα καταγγελία για... διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ψυχοφαρμάκων!".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Απολύσεις χωρίς έλεος".

Η εφημερίδα γράφει ότι "οι πιέσεις μεγάλων επιχειρήσεων αλλά και εκπροσώπων των δανειστών προς την κυβέρνηση για απελευθέρωση του ορίου των απολύσεων φαίνεται να πιάνουν τόπο. Ο υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου, χθες στη Βουλή, χαρακτήρισε το σημερινό επιτρεπτό όριο απολύσεων (5%) ξεπερασμένο, υπονοώντας αλλαγή του. Αν συμβεί αυτό, οι συνθήκες στην αγορά εργασίας θα επιδεινωθούν δραματικά".

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "Το μοιραίο λάθος του Αντώνη Σαμαρά".

Η εφημερίδα σημειώνει "γύρισε την πλάτη στη ΝΔ και αγκαλιάζει τον Βενιζέλο. Τριγμοί στην κυβερνητική πλειοψηφία και στις τάξεις της ΝΔ από τις επιλογές του πρωθυπουργού".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Επταπλαστιάστηκαν οι φόροι ακινήτων".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "δυσβάστακτες επιβαρύνσεις για τους ιδιοκτήτες οικοπέδων εντός σχεδίου κρύβονται πίσω από ένα περίπλοκο μαθηματικό τύπο με τον οποίο θα υπολογίζεται ο ενιαίος φόρος. Η επιβάρυνση θα είναι πολύ μεγάλη για οικόπεδα στις ακριβές περιοχές".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Σάλος από τα προνόμια των «300»".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "θύελλα αντιδράσεων αλλά και πολλά ερωτήματα, σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και από τους ίδιους τους βουλευτές, ξεσηκώνουν τα προνόμια που συνεχίζουν να απολαμβάνουν οι 300 της Βουλής, την ώρα που χιλιάδες πολίτες αδυνατούν να εξασφαλίσουν ...ακόμη και τα προς το ζην".

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: "Ο Μπαλτάκος «αμάρτησε» για τον γιο του. Παρέμβαση-σκάνδαλο για να τον διορίσει".

Η εφημερίδα τονίσει "ένα απίστευτο σκάνδαλο, μια αμφιλεγόμενη δικαστική απόφαση και συνθήκες ομερτά από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές συνθέτουν την αποκάλυψη που παρουσιάζουν σήμερα τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», με πρωταγωνιστές τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης και στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, Τάκη Μπαλτάκο, και τον υιό του, Δημήτρη-Γεώργιο".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Βαραίνει τις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ο ενιαίος φόρος ακινήτων οδηγεί σε τρομακτική αύξηση της φορολόγησης των λαϊκών στρωμάτων, μέσα από: Τη νομιμοποίηση του δήθεν έκτακτου χαρατσιού στη λαϊκή κατοικία, τη φορολόγηση κάθε μικροϊδιοκτησίας, ανεξάρτητα από τη χρήση της, τη φορολόγηση κάθε σπιθαμής γης που μπορεί να οικοδομηθεί με αβάσταχτους συντελεστές και τη φορολόγηση των μικροαγροτών".

Στο Καρφί : "Δουλεμπορικά πάνε κι έρχονται".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ξέφραγο αμπέλι για διακινητές λαθρομεταναστών αλλά και μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών και όπλων είναι η Ελλάδα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Europol, το 90% των παράνομων μεταναστών που έχουν διαβεί τα ευρωπαϊκά σύνορα έχει περάσει μέσω Ελλάδας".

ΤΑ ΝΕΑ: "Συντάξεις. Ρουλέτα για περικοπές και όρια ηλικίας".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "για 350.000 ασφαλισμένους που έχουν ήδη από τα τέλη του 2012 θεμελιώσει το δικαίωμα να λάβουν πλήρη ή μειωμένη σύνταξη όταν συμπληρώσουν το προβλεπόμενο από τον νόμο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης χτυπούν οι καμπάνες του Ασφαλιστικού. Πρόκειται για μητέρες ανηλίκων, εργαζομένους σε βαρέα και ανθυγιεινά και ασφαλισμένους που έχουν συμπληρώσει 35ετία".

Το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "Οχι στην τρόικα. Ναι στις κάλπες".

Η εφημερίδα γράφει "ακόμη και στα άκρα μπορεί να φτάσει ο Αντώνης Σαμαράς, εάν η τρόικα επιμείνει στις ακραίες αξιώσεις της για την επιβολή νέων μέτρων. Στο Μαξίμου έχουν έτοιμη την απάντηση στη νέα πρόκληση, που δεν είναι άλλη από την προκήρυξη εκλογών, ακόμη και μεσούσης της ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Η κυβέρνηση έχει απορρίψει τα αιτήματα των τεχνοκρατών, εισακούοντας την κοινωνία που έχει φτάσει στα όριά της, καθώς και τους βουλευτές της συμπολίτευσης, οι οποίοι δηλώνουν ότι δεν θα τα υπερψηφίσουν".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Σαπουνόπερα η δίκη στο Εφετείο".

PRESS time: "Τσουνάμι με κατασχέσεις και συλλήψεις"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με μεθοδικό τρόπο και εκτελώντας πιστά τις πιεστικές οδηγίες της Τρόικας να εξαντληθούν οι φοροδοτικές ικανότητες των Ελλήνων, η συγκυβέρνηση προετοιμάζει τη χειμερινή επίθεσή της στην περιουσία -όποια έχει πια απομείνει- των πολιτών, υιοθετώντας τις πιο σκληρές και απάνθρωπες μεθοδεύσεις".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ: "Οι μετοχές-πυξίδα στο Χρηματιστήριο".

Η εφημερίδα γράφει "ανοδικό το momentum, λένε οι αναλυτές, ελεγχόμενες οι διορθώσεις. Τι βλέπουν οι ξένοι και αγοράζουν Ελλάδα, τι προτείνουν, τι τους ανησυχεί. Η μεταβλητότητα κυρίαρχος παίκτης της «ρηχής» ελληνικής αγοράς".

Η ΑΞΙΑ: «Που το πάνε τραπεζίτες και hedge funds».

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Αποδόσεις έως 130% στα warrants -Στα 27 δισ. ευρώ η κεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Οι επενδυτικές στρατηγικές των μετόχων των τραπεζών αλλά και των διεθνών «καρχαριών» που έχουν βάλει φωτιά στο Χ.Α. Ποιοι επιθυμούν να πάρουν πίσω τις τράπεζές τους και ποιοι αξιοποιούν τη δίμηνη άνοδο για κερδοσκοπικούς λόγους".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Με «έξτρα» εισφορά οι πρόωρες συντάξεις".

Η εφημερίδα σημειώνει "εναλλακτικό σχέδιο αντί της παρέμβασης στα όρια ηλικίας και στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων των «παλαιών» ασφαλισμένων που διατηρούν ευνοϊκότερες προϋποθέσεις. «Οροφή» για τις πρόωρες τα 62 έτη με 40 χρόνια εργασίας και τα 67 για λιγότερα έτη ασφάλισης".

ΚΕΦΑΛΑΙΟ: "Γιατί οι ξένοι αγοράζουν ελληνικές μετοχές".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η προσπάθεια ανάταξης της ελληνικής οικονομίας αναδεικνύεται στο μεγαλύτερο επενδυτικό στοίχημα των τελευταίων ετών για τις αγορές, με το Χρηματιστήριο Αθηνών να δρέπει ήδη τους καρπούς από την αλλαγή στάσης των ξένων θεσμικών χαρτοφυλακίων".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "«Βόμβα» τα αφορολόγητα αποθεματικά στην αγορά".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ καλείται να επιστρέψει, και μάλιστα εντόκως, στο Δημόσιο κάθε επιχείρηση η οποία στις χρήσεις 2003 και 2004 προχώρησε στο σχηματισμό αφορολόγητων αποθεματικών. Πρόκειται ουσιαστικά για τα ποσά του φόρου εισοδήματος που δεν κατέβαλαν οι εν λόγω επιχειρήσεις λόγω του σχηματισμού των αποθεματικών, τα οποία έχουν κριθεί από την Ε.Ε. ως παράνομες κρατικές ενισχύσεις και πρέπει να επιστραφούν με τόκο".

Keywords
πρωτοσελιδα, ελευθερη ωρα, η εφημεριδα, υφυπουργός εργασίας, τα νεα, hedge funds, εν λόγω, δημοκρατια, ωρα, εψιλον, επιδοματα, ΔΝΤ, κουρεμα, ελευθεροτυπια, εστια, ελλαδα, δις, αυγη, σαμαρας, εφημεριδα, βουλη, νεα δημοκρατια, βενιζελος, καθημερινη, φοροι, παραπολιτικα, ριζοσπαστησ, τροικα, νέα, ενωση, μακεδονια, press, time, momentum, αξια, hedge, funds, τραπεζες, ημερησια, κεφαλαιο, αθηνα, ναυτεμπορικη, Αντωνης Σαμαρας, κινηση στους δρομους, βιβλια, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, χρηματιστηριο, σταση εργασιας, εφημεριδα δημοκρατια, αλλαγη ωρας, απολυσεις στο δημοσιο, εκτακτη εισφορα, εισφορα αλληλεγγυης, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, συλληψεις, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, βουλευτικές εκλογές 2012, φωτια, αλλαγη ωρας 2012, ογα επιδοματα, φορολογια 2013, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2014, κοινωνια, βουλευτες, φορος ακινητων, ακινητα, αυγη, εφορια, καθημερινη, ναυτεμπορικη, ναρκωτικα, πλαισιο, υπουργειο οικονομικων, ωρα, time, αγορα, αγορα εργασιας, αγωνια, αυξηση, αμπελι, απιστευτο, αποκαλυψη, δημοσιο, δικη, δις, ευρω, εν λόγω, ετη, ετων, ετος, εφαπαξ, εφημεριδα, η δικη, υφυπουργος, κεγκερογλου, κυβερνηση, λαθος, μαξιμου, οικοπεδα, ομερτα, ορια, ουσιαστικα, πυξιδα, πορτα, πρωταγωνιστες, σελιδες, συνταξη, στα ακρα, σχεδιο, υφυπουργός εργασίας, φορολογια, φημη, χρηματιστηριο αθηνων, αγορες, δικαιωμα, ενωση, ετοιμη, hedge, χωρα, υπουργειο, momentum, θελω να, υγειας
Τυχαία Θέματα