Σφίγγει ο κλοιός – Έρχονται νέες διώξεις για την Χρυσή Αυγή μετά τις άρσεις του απορρήτου

Άλλες τρείς δικογραφίες (πέρα από τις 35 αρχικές) έχουν από χθες στα χέρια τους οι εφέτες ανακριτές Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου προκειμένου να ερευνήσουν την συσχέτισή τους με την δράση της Χρυσής Αυγής και κατά πόσον μπορεί να βοηθήσουν στην θεμελίωση της κατηγορίας περί εγκληματικής οργάνωσης.

Οι δικογραφίες αυτές σύμφωνα με πληροφορίες στάλθηκαν στο Εφετείο Αθήνας

από τις εισαγγελικές αρχές του Μεσολογγίου και αφορούν όχι μόνο τα γνωστά επεισόδια που είχαν γίνει τον περασμένο Ιανουάριο στο Αιτωλικό και λίγο νωρίτερα στο Μεσολόγγι αλλά και δύο άλλες εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτια αλλοδαπών από αγνώστους μέχρι στιγμής δράστες κουκουλοφόρους.

Με δεδομένο ότι σε μια από τις επιθέσεις αυτές στο Αιτωλικό έχει διαπιστωθεί ότι συμμετείχαν και πρόσωπα κινούμενα στον χώρο της Χρυσής Αυγής οι εφέτες- ανακριτές θα πρέπει να προχωρήσουν τώρα σε εκτεταμένη άρση του απόρρητου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων (τουλάχιστον των κατηγορουμένων στη δικογραφία των επεισοδίων στο Μεσολόγγι) για να διαπιστώσουν ποιοι μίλησαν με ποιους την κρίσιμη χρονική περίοδο πριν και μετά τα επεισόδια.

Οι κατηγορίες

Οι εισαγγελικές αρχές του Μεσολογγίου έχουν ασκήσει διώξεις σε αρκετές περιπτώσεις σε βαθμό κακουργήματος, αφού υπάρχουν και απόπειρα ανθρωποκτονίας εμπρησμός με κίνδυνο ζωής ανθρώπων, μαζί με τις διακεκριμένες φθορές, τη διατάραξη ειρήνης, τις σωματικές βλάβες, την παράνομη οπλοκατοχή, την παραβίαση της νομοθεσίας περί φυλετικών διακρίσεων κλπ.

Σχετικά με την επίθεση που έγινε στις 4-1-13 σε κατοικίες Ρομά στο Αιτωλικό, από 80 περίπου άτομα οι εισαγγελικές αρχές γνωστοποιούν ότι είναι γνωστό πως 8 τουλάχιστον άτομα κινούνται στον χώρο της ΧΑ.

Αυτό προκύπτει κατά την Εισαγγελία- και από την ταύτιση αρκετών προσώπων από τους γνωστούς κατηγορούμενους που έχουν παραπεμφθεί για τα επεισόδια που είχαν γίνει τον Σεπτέμβριο του 2012 στην πλατεία Μεσολογγίου μαζί με τον βουλευτή της Χ.Α. Κ.Μπαρμπαρούση, με παρόντες τότε τον φρουρό του Δ. Μακρή, τον υποψήφιο βουλευτή Λ. Σταθόπουλο και μερικά ακόμα άτομα. Πάντως οι εισαγγελικές αρχές σημειώνουν ότι και οι τρείς έφτασαν στον χώρο των επεισοδίων στο Αιτωλικό μετά τα γεγονότα όπως προκύπτει από την προκαταρκτική εξέταση.

Ωστόσο, με δεδομένη την ταυτοποίηση προσώπων (μέσω οπτικοακουστικού υλικού ΜΜΕ, κτλ.) που κινούνται στον χώρο της ΧΑ και στα δύο επεισόδια, κρίθηκε ότι πρέπει να σταλούν οι δικογραφίες στο Εφετείο Αθήνας για περαιτέρω έρευνα σε ανώτερο επίπεδο, όπου θα ερευνηθούν όλες οι επικοινωνίες.

Επίθεση σε καταυλισμό

Άλλη μια δικογραφία που ελέγχουν οι εφέτες ανακριτές αφορά επίθεση που έγινε σε καταυλισμό Ρομά Βουλγάρων τον περασμένο Δεκέμβριο όταν άγνωστοι με αυτοκίνητο τύπου κλούβας πράσινο πέταξαν φλεγόμενο αντικείμενο και εξαφανίστηκαν.

Αντίστοιχη δικογραφία ερευνούν και για παρόμοια επίθεση στο σπίτι του Πακιστανού μετανάστη, όταν άγνωστοι στην Ναύπακτο πέταξαν εύφλεκτο στουπί σπάζοντας το τζάμι της κατοικίας του.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα