Πρωτοσέλιδα: Αλαλούμ δημοσκοπήσεων

Αναμονή και φόβοι για χτύπημα περιμένει η ΕΛΑΣ, τα πρόστιμα των αυθαιρέτων και οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ είναι μερικά από τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Η ΝΔ χάνει τη λαϊκή βάση της".

Η εφημερίδα γράφει ότι "μπορεί το Μαξίμου να

συνιστά ψυχραιμία υποστηρίζοντας ότι αυτήν την ώρα η Ν.Δ. βρίσκεται στο πιο «χαμηλό» σημείο της προτού αρχίσει η πορεία προς τις εκλογές, αλλά αποτελεί γεγονός ότι μεγαλώνει ο προβληματισμός από τα στοιχεία των αλλεπάλληλων δημοσκοπήσεων".

ΕΘΝΟΣ: "Συμφωνία σε όλα απαιτεί η Τρόικα".

Η εφημερίδα σημειώνει "σκληραίνει τη στάση της η τρόικα. Διαμηνύει ότι δεν θα επιστρέψει στην Αθήνα αν δεν υπάρξει συμφωνία στα εκκρεμή ζητήματα. Διαπιστώνει καθυστερήσεις στην προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών. Απειλεί πως θα φέρει στο προσκήνιο τις ομαδικές απολύσεις".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Γκιολβας: Οι Εβραίοι θέλουν την ανθρωπότητα στο σκοτάδι της άγνοιας!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο Πανέλληνας ερευνητής μιλάει για τη γνωριμία του με τον Αϊνστάιν και τον Καραθεοδωρή. Εξηγεί πως οι Σιωνιστές έκαψαν τις βιβλιοθήκες της Αλεξάνδρεας, της Κυρήνειας και της Ρώμης για να εμποδίσουν την πρόοδο της ανθρωπότητας, αλλά φρόντισαν να πάρουν μαζί τους έντεκα χιλιάδες τόμους πριν την τελική καταστροφή. Σε αυτά τα βιβλία κρύβονται τρομερά μυστικά και τους βοήθησαν να φτιάξουν από την ατομική βόμβα μέχρι την... ασπιρίνη του Bayer! ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Εξτρα 50% έκπτωση στα πρόστιμα για αυθαίρετα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "στο μισό η επιβάρυνση νομιμοποίησης για όσους ιδιοκτήτες προβούν σε εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης και στατικής επάρκειας στα αυθαίρετά τους".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Σσστ! Ο Στουρνάρας διαπραγματεύεται...".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σήμα προς Ευρωπαίους εταίρους και δανειστές, εν όψει των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν και των καθυστερήσεων στην έλευση της τρόικας στην Αθήνα, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συμμορφωθεί πλήρως προς τις υποδείξεις, συνιστά η πρωτοφανής δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα στο Ecofin ότι οι Ευρωπαίοι επέδειξαν... αλληλεγγύη στην Ελλάδα".

ΕΣΤΙΑ: "Αθήνα 1924: Ιδια προβλήματα!".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "όσοι παρακολουθείτε τις καθημερινές ανατυπώσεις της «Εστίας» στην τελευταία σελίδα, θα έχετε ίσως εκπλαγή από τις ομοιότητες κάποιων θεμάτων που προεβάλλοντο προ 80, 90 ή 100 ετών, με τα αντίστοιχα σημερινά".

Η ΑΥΓΗ: "Φαρμακονήσι, όπως Λαμπεντούζα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "διεθνή κατακραυγή έχει προκαλέσει νέα τραγωδία ανοιχτά του Φαρμακονησίου με θύματα δώδεκα πρόσφυγες από τη Συρία, τρεις γυναίκες και εννέα βρέφη και μικρά παιδιά, ενώ αμείλικτα είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν από τις συνθήκες στ ς οποίες συνέβη η ανατροπή του πλοιαρίου και για τις εντολές που εκτελούσαν οι άνδρες του Λιμενικού".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "«Ατύχημα» 500 εκατ. στον προϋπολογισμό".

Η εφημερίδα υποστηρίζει "σε δημοσιονομικά μέτρα, τα οποία δεν αποκλείεται να αγγίξουν μισθούς, συντάξεις και φόρους, ενδέχεται να οδηγήσει το πρώτο «ατύχημα» του προϋπολογισμού. Η απόφαση του ΣτΕ για την αποκατάσταση των αποδοχών των ενστόλων συνεπάγεται δημοσιονομικό κόστος 500 εκατ. ευρώ, πριν καν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για το «κλείσιμο» του δημοσιονομικού κενού του 2014".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "«Κόκκινος» συναγερμός για χτύπημα".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μέτρα ασφαλείας επιπέδου Ολυμπιακών Αγώνων παίρνει η ΕΛ.ΑΣ., θωρακίζοντας, υπό τον φόβο ισχυρού τρομοκρατικού χτυπήματος, εγκαταστάσεις, ξενοδοχεία και αυτοκινητοπομπές που συνδέονται με την ελληνική προεδρία".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Αλαλούμ δημοσκοπήσεων".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ακρως αντίθετα αποτελέσματα μεταξύ δύο δημοσκοπήσεων την ίδια ημέρα".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Να ισχυροποιηθεί και στις εκλογές ο δρόμος που υπηρετεί το λαό".

Η εφημερίδα αναφέρει "σήμερα συγκρούονται δύο διαφορετικοί δρόμοι: Ο δρόμος που υπηρετεί τη διέξοδο από την κρίση σε όφελος των συμφερόντων του κεφαλαίου σε βάρος του λαού και ο δρόμος που υπηρετεί το λαό και τις πραγματικές, συνεχώς διευρυνόμενες, ανάγκες του".

ΤΑ ΝΕΑ: "Αυθαίρετα: Πώς και ποια γλιτώνουν το μισό από το πρόστιμο".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων που χτίστηκαν πριν από το 2003 μπορούν με την ένταξή τους στον νέο νόμο για την τακτοποίησή τους να εκμεταλλευτούν το 50% του προστίμου για να αναβαθμίσουν ενεργειακά και να ενισχύσουν στατικά τα κτίριά τους. Η απόφαση δεν ισχύει για κτίρια οι ιδιοκτήτες των οποίων έχουν πάρει επιδότηση".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Η οικονομία χτίζει πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ".

Η εφημερίδα γράφει "η νέα δημοσκόπηση «Δείκτες» από την Pulse RC για το «Ποντίκι» καταγράφει όχι μόνο διευρυμένο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στο 3% (έναντι 2,5% στην έρευνα Δεκεμβρίου της ίδιας εταιρείας), αλλά και ένα δεδομένο που αλλάζει τους όρους του πολιτικού παιχνιδιού: μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται προτιμότερη από μια αντίστοιχη της Ν.Δ. ως προς τη διαχείριση της οικονομίας".

Kontranews: "17 εντάλματα σύλληψης για τη «ληστεία» της ΑΤΕ".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "πασίγνωστος επιχειρηματίας της πληροφορικής, εργολάβοι, βιομήχανοι και αγροτοσυνδικαλιστές εμπλέκονται στο γιγαντιαίο σκάνδαλο. Δισεκατομμύρια ευρώ τα θαλασσοδάνεια που χορηγούσαν οι διοικήσεις της κρατικής τράπεζας με άνωθεν εντολές".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Το ΣΔΟΕ «χτενίζει» την αγορά".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Προσδοκίες με σκιές στο Χρηματιστήριο".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "παρά το ισχυρό ενδιαφέρον που αποτυπώνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα από μακροπρόθεσμους επενδυτές για το Χρηματιστήριο, μπαίνουν προσκόμματα στη διατήρηση της θετικής τάσης που υπήρχε στην αγορά. Από τη μία η καθυστέρηση συμφωνίας με την τρόικα που, εκτός των άλλων, παρατείνει την εκκρεμότητα προώθησης του νομοσχεδίου για τις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών και από την άλλη η διατήρηση στην επικαιρότητα των σεναρίων για εκλογές".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ζημιές 34 δισ. συσσώρευσε η ύφεση στις επιχειρήσεις".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στα 34,4 δισ. ευρώ αποτιμάται το μελανό αποτύπωμα της ύφεσης στην οικονομική δραστηριότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, καθώς στο ύψος αυτό διαμορφώθηκαν το 2012 οι συσσωρευμένες ζημιές για 27.200 ελληνικές εταιρείες".

ΚΕΡΔΟΣ: "Η υπερφορολόγηση του 2013 δεν έφερε περισσότερα έσοδα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "πολύτιμο μπούσουλα για την άσκηση της οικονομικής πολιτικής κατά το τρέχον έτος αποτελεί ο τρόπος με τον οποίο επιτεύχθηκε τελικά το περυσινό πρωτογενές πλεόνασμα, που σύμφωνα με χθεσινά επίσημα στοιχεία κλείνει τελικά στα 603 εκατ. ευρώ αντί προγενέστερης εκτίμησης 691 εκατ. ευρώ".

Keywords
πρωτοσελιδα, ελευθερη ωρα, η εφημεριδα, ολυμπιακοί αγώνες, τα νεα, το ποντικι, ελασ, αυθαιρετα, σδοε, δημοκρατια, νεα δημοκρατια, εκλογες, τροικα, αθηνα, ωρα, bayer, εξτρα, ελευθεροτυπια, στουρναρας, ελλαδα, εστια, ιδια, αυγη, νέα, εφημεριδα, καθημερινη, ριζοσπαστησ, ποντικι, συριζα, δημοσκοπηση, pulse, ατε, τραπεζες, εκκρεμότητα, ναυτεμπορικη, κερδοσ, μυστικες δημοσκοπησεις, βιβλια, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , χρηματιστηριο, εφημεριδα δημοκρατια, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, αποτελεσματα πανελληνιων, απολυσεις στο δημοσιο, νεα κυβερνηση, αυθαιρετα παραταση, εκλογες 2012, βουλευτικές εκλογές 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, αλλαγη ωρας 2012, σχεδιο αθηνα, εκλογες 2014, νεα δημοσκοπηση, αποτελεσματα, αυγη, εβραιοι, καθημερινη, ναυτεμπορικη, ξενοδοχεια, οικονομια, σδοε, υφεση, υψος, ωρα, αγορα, αλληλεγγυη, ασπιρινη, ατομικη βομβα, βομβα, βρισκεται, γεγονος, γνωριμια, δεδομενο, διαστημα, δηλωση, δωδεκα, δρομος, ευρω, εκκρεμότητα, ελασ, ερευνα, ετων, ετος, εφημεριδα, ιδια, ισχυει, κυβερνηση, κτιρια, μαξιμου, μυστικα, οφελος, παιδια, ποντικι, συρια, σιωνιστες, ψυχραιμια, εννεα, pulse
Τυχαία Θέματα