Πρωτοσέλιδα: 3,8 εκατ. στο μεταίχμιο φτώχειας – κοινωνικού αποκλεισμού

Οι ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία και την Ρωσία, οι τροπολογίες που καλύπτουν δημάρχους από ατασθαλίες σε δημόσια έργα καθώς η έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος για την ελληνική οικονομία είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Τανάλια στα εισοδήματα!"

Η εφημερίδα τονίζει "στο μικροσκόπιο περιουσιακά στοιχεία και καταθέσεις! Αυστηρή αντιπαραβολή εσόδων - εξόδων. Πρέπει να δηλώνονται τώρα τα έργα τέχνης και τα κοσμήματα".

ΕΘΝΟΣ: "Οι...

αγνοούμενοι των δημοτικών επιχειρήσεων".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε καθεστώς απόλυτης αδιαφάνειας λειτουργούν εκατοντάδες αυτοδιοικητικές εταιρείες. Οι εποπτεύουσες δημοτικές Αρχές αποφεύγουν να ενημερώσουν το υπουργείο Εσωτερικών ακόμα και για την ύπαρξη των επιχειρήσεων. Φοβούνται ότι θα αποκαλυφθούν παράνομες μονιμοποιήσεις και ανεξέλεγκτες δαπάνες".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "«Δεξί χέρι» του Νέλσον Ροκφέλερ: «Κραχ των ΗΠΑ στις 4 Μαρτίου»".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ο Ομπάμα έτοιμος να κηρύξει Στρατιωτικό Νόμο στις Η.Π.Α. Ο πλανήτης βυθίζεται στο χάος ένα μόλις βήμα πριν τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η απόβαση των Ρώσων στην Ουκρανία και η μάχη των αεροπλανοφόρων «Τζορτζ Μπους» και «Ναύαρχος Κουζνετσόφ» στην Ανατολική Μεσόγειο. Στις φλόγες και η Τουρκία".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ελεγχοι από την εφορία".

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "τα φορολογητέα εισοδήματα θα προσδιορίζονται με βάση νέου τύπου τεκμήρια όπως οι αποταμιεύσεις, οι επενδύσεις και τα σπίτια. Στο στόχαστρο μπαίνουν ακόμη και κοσμήματα, έργα τέχνης και συλλογές με αξία άνω των 5.000 ευρώ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ Σαββατιάτικη: "Ασυλία-πρόκληση στα «έργα» δημάρχων".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "προεκλογικό δωράκι σε δημάρχους και περιφερειάρχες εν όψει αυτοδιοικητικών εκλογών θεωρείται από την αντιπολίτευση τροπολογία, με την οποία απαλλάσσονται δημόσιοι λειτουργοί από ποινικές ευθύνες που απορρέουν από συμβάσεις έργου του Δημοσίου".

ΕΣΤΙΑ: "Παραλογισμός του Συντάγματος".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η διαδικασία αναδείξεως του Προέδρου της Δημοκρατίας που ορίζεται από το Σύνταγμα είναι παράλογη. Και αποτελεί την κύρια αιτία που η Ελλάς έφθασε στην πτώχευση. Ουδέποτε θα είχαν συμβή τα γεγονότα του 2009, τα οποία οδήγησαν στην προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αν δεν προέβλεπε το Σύνταγμα ότι σε περίπτωση μη εξασφαλίσεως αυξημένης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας διαλύεται η Βουλή και διενεργούνται εκλογές".

Η ΑΥΓΗ: "3,8 εκατ. στο μεταίχμιο φτώχειας - κοινωνικού αποκλεισμού".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "κόλαφο για τις πολιτικές της κυβέρνησης του Μνημονίου και τους κατ΄επάγγελμα τραγουδοποιούς «επιτυχιών» επί των ερειπίων συνιστά η έκθεση για την πορεία της οικονομίας που παρουσίασε ο Γ. Προβόπουλος στη Γ.Σ.. των μετόχων της ΤτΕ".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "«Κύριοι, δυστυχώς φτωχαίνουμε...»"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στη φτώχεια και στην εξαθλίωση βυθίζονται σταθερά τα ελληνικά νοικοκυριά, στο όνομα της επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος. Περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται εισοδηματικά κάτω από την «κόκκινη γραμμή», καθώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν πλέον στις στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Μπλόκο στα κρυφά εισοδήματα".

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "το νέο σύστημα έμμεσων τεχνικών ελέγχου, παραπλήσιων αυτών που χρησιμοποιεί και το αμερικανικό IRS, ενεργοποιεί η εφορία προκειμένου να εντοπίσει κρυφά εισοδήματα".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Ετος ανάκαμψης το 2014".

Η εφημερίδα γράφει "το 2014 θα είναι η πρώτη χρονιά ανάκαμψης, ανέφερε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Γ. Προβόπουλος, παρουσιάζοντας την ετήσια έκθεσή του στο πλαίσιο της 81ης Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της ΤτΕ. Ο κ. Προβόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη εφαρμογής μιας ολοκληρωμένης εθνικής πολιτικής για την έξοδο από την κρίση και τόνισε πως απαιτείται νέο μοντέλο ανάπτυξης".

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: "Σύμβουλος του Τσίπρα ο Λούλης".

Η εφημερίδα αναφέρει "ο πρώην στενός συνεργάτης του Καραμανλή μετακομίζει στην Κουμουνδούρου. Το παρασκήνιο της μετακίνησης και το τηλεφώνημα-μυστήριο που άναψε φωτιές στην κυβέρνηση".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Επικίνδυνες εξελίξεις στην Ουκρανία".

Η εφημερίδα σημειώνει "Το ΚΚΕ καταδικάζει τις ξένες επεμβάσεις στο εσωτερικό της Ουκρανίας. Καταγγέλλει τις τρομοκρατικές διώξεις και απειλές σε βάρος του ουκρανικού λαού, των μειονοτήτων, των κομμουνιστών της Ουκρανίας, που φτάνουν μέχρι σε σημείο ανοιχτών πολιτικών διώξεων και προσπάθειες απαγόρευσης του ΚΚ Ουκρανίας και του «Κόμματος των Περιοχών»".

Στο ΚΑΡΦΙ του Σαββατοκύριακου: "Διπλές μάσκες φοράει ο ΣΥΡΙΖΑ".

Η εφημερίδα γράφει "ο Τσίπρας ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί, καθώς βλέπει καθηλωμένα τα ποσοστά του κόμματος, ενώ δεν μπορεί να βρει αξιόλογα στελέχη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές".

ΤΑ ΝΕΑ: "Οι χαμένοι του φόρου διαβίωσης".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "αντιμέτωποι με έξτρα φόρο θα βρεθούν όσοι δαπανούν περισσότερα από όσα δηλώνουν στην Εφορία. Ο φόρος κατά τον έλεγχο θα προσδιορίζεται όχι με βάση τη δήλωση, αλλά με βάση τις πραγματικές δαπάνες διαβίωσης".

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "Ο... κωδικός Χρυσή Αυγή «κρίνει» ακόμη και την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας".

Η εφημερίδα γράφει "θεαματική αναδιάταξη των πολιτικών ισορροπιών, οι οποίες μπορεί να φτάσουν ακόμη και στη διασφάλιση της εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας από τη σημερινή Βουλή, και ως εκ τούτου στην υπέρβαση του σκοπέλου των πρόωρων εκλογών, προοιωνίζονται οι ραγδαίες δικαστικές εξελίξεις περί τη Χρυσή Αυγή".

Kontranews: "Αρχίζουν οι πλειστηριασμοί κατοικιών".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "χέρι στα σπίτια που χτίστηκαν με τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής και χρωστάνε στις τράπεζες, βάζουν οι τοκογλύφοι δανειστές και έδωσαν εντολή στην κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε πλειστηριασμούς".

Press time: "Βγάζουν τους ποινικούς για να γεμίσουν τις φυλακές με οφειλέτες".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τα κελιά στενάζουν και πλέον οι κρατούμενοι φτάνουν τις 12.479. Αθλιες οι συνθήκες διαβίωσης, καθώς καθημερινά προστίθενται και άλλοι. Από τα προηγούμενα μέτρα είχαν αποφυλακιστεί 800, αλλά τα σωφρονιστικά καταστήματα ξαναγέμισαν".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΑΞΙΑ: "Συγκρούσεις, εκβιασμοί".

Η εφημερίδα γράφει "παιχνίδι εξουσίας μεταξύ τρόικας - κυβέρνησης με επίκεντρο το τραπεζικό σύστημα. Ο ύποπτος ρόλος του Τόμσεν και οι βολές κατά τραπεζιτών. Η προσωπική αντιπαράθεση με τον Στουρνάρα και οι εμμονές του ΔΝΤ που απειλούν την ανακεφαλαιοποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος".

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Βρίσκει ρυθμό η οικονομία".

Η εφημερίδα επισημαίνει "για πρώτη φορά, μετά από έξι χρόνια ύφεσης και τέσσερα χρόνια επώδυνης προσαρμογής μέσω των Μνημονίων, οικοδομείται, σταθερά, πλατφόρμα θετικών ειδήσεων για την οικονομία, που, υπό απαιτητικές προϋποθέσεις, μπορεί να αποτελέσει την πρώτη ύλη της ανάκαμψης".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σε στενό φορολογικό κλοιό όλα τα στοιχεία περιουσίας".

Η εφημερίδα τονίζει "καταθέσεις, οικόπεδα, μετοχές, κοσμήματα και έργα τέχνης αξίας άνω των 5.000 ευρώ, σε συνδυασμό με όλες τις δαπάνες που κάνουν οι φορολογούμενοι, αποτελούν πλέον την «πυξίδα» του ελεγκτικού μηχανισμού του υπουργείου Οικονομικών για τον έμμεσο προσδιορισμό των εισοδημάτων".

ΚΕΡΔΟΣ: "Δύο βασικές προϋποθέσεις για την ανάκαμψη το 2014".

Η εφημερίδα σημειώνει "το 2013 ήταν η τελευταία χρονιά ύφεσης για την ελληνική οικονομία, η οποία πλέον περνά σε φάση ανάκαμψης. Η μετάβαση αυτή θα πρέπει να είναι πλέον η κύρια εθνική επιδίωξη και ο μόνος τρόπος που θα εξασφαλίζει ότι οι θυσίες των τελευταίων ετών δεν θα πάνε χαμένες. Αυτό ήταν το βασικό μήνυμα που απηύθυνε χθες ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργος Προβόπουλος, θέτοντας ωστόσο και σειρά προϋποθέσεων".

ΚΕΦΑΛΑΙΟ: "Οι τράπεζες ξεκαθαρίζουν τις «προβληματικές» επιχειρήσεις".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι τράπεζες προχωρούν στην αναδιάρθρωση ολόκληρων κλάδων, αρχίζοντας από τις ιχθυοκαλλιέργειες, την ακτοπλοΐα και τον τουρισμό, όπου συνολικά «κοκκινίζουν» δάνεια που αγγίζουν τα 2 δισ. ευρώ".

Keywords
πρωτοσελιδα, διεθνές νομισματικό ταμείο, ελευθερη ωρα, η εφημεριδα, τα νεα, χρυση αυγη, ρωσία, δημοκρατια, ωρα, κραχ, ηπα, τεκμηρια, ελευθεροτυπια, εστια, συνταγμα, πτώχευση, βουλη, εκλογες, αυγη, μνημονιο, ττε, εφημεριδα, καθημερινη, irs, ετος, τραπεζες, παραπολιτικα, τσιπρας, ριζοσπαστησ, ΚΚΕ, συριζα, press, time, αξια, στουρναρας, ΔΝΤ, ημερησια, ναυτεμπορικη, κερδοσ, κεφαλαιο, αναδιαρθρωση, εθνικη τραπεζα, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, δημοτικες εκλογες 2010, εκλογες 2010, υπουργειο εσωτερικων, εφημεριδα δημοκρατια, φορολογικη δηλωση 2011, αλλαγη ωρας, τεκμηρια αυτοκινητων 2011, τεκμηρια διαβιωσης 2011, τραπεζα της ανατολης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, οφειλετες δημοσιου, εκλογες 2012, θεμα εκθεσης 2012, κοινωνικος τουρισμος, ομπαμα, εκλογες ηπα, φορολογια 2013, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2014, εκλογες 2010 δημοτικες, εξτρα, πτώχευση, ρωσία, αυγη, βημα, δανεια, εθνικη, εφορια, ημερησια, ηπα, καθημερινη, ναυτεμπορικη, οικονομια, ουκρανια, πλαισιο, σημερινη, ττε, υλη, φτωχεια, ωρα, time, γεγονοτα, δυστυχως, δηλωση, διεθνές νομισματικό ταμείο, διοικητης, ευρω, εκθεση, εμμονες, εργα, εξι, επενδυσεις, εσωτερικων, ετων, εφημεριδα, ζωης, ιχθυοκαλλιεργειες, κυβερνηση, κυρια, κοσμηματα, μυστήριο, οικοπεδα, ονομα, πλειστηριασμοι, ροκφελερ, σειρα, σπιτια, τοκογλυφοι, φορα, χαος, χρυση, ελληνικα, φυλακες, υπουργειο, irs, κρυφα, κωδικος, θεματα
Τυχαία Θέματα