Πρώτος «τελικός» για τον Ολυμπιακό με Λαμποράλ Κούτσα, παρόντος Ουόρικ

13:36 4/3/2016 - Πηγή: KoolNews

Οι Αμερικάνοι αρέσκονται να λένε ότι «όταν αρχίζουν τα ζόρικα, οι ζόρικοι είναι αυτοί που συνεχίζουν». Για τον Ολυμπιακό αυτή η φράση θα πρέπει να αναχθεί σε «δόγμα» για τα επόμενα έξι παιχνίδια του Top-16 της Ευρωλίγκα, αρχής γενομένης από το σημερινό στο ΣΕΦ απέναντι στη Λαμποράλ Κούτσα (21:45).

Τα πράγματα για τους ερυθρόλευκους είναι ξεκάθαρα σε ό,τι αφορά το μέλλον τους στην Euroleague,

ύστερα από τη συντριβή που γνώρισαν στο «Παλαού Μπλαουγκράνα» από τη Μπαρτσελόνα. Με ρεκόρ 3-5 χρειάζονται τουλάχιστον πέντε νίκες στους έξι αγώνες που απομένουν για να προκριθούν στα play-off της διοργάνωσης και φυσικά η υπεράσπιση της έδρας τους αποτελεί μονόδρομο.

Η Λαμποράλ Κούτσα είναι η μία από τις τρεις (μόνο) ομάδες που έχει νικήσει ο Ολυμπιακός στο Top-16 και μάλιστα εύκολα (76-82), ενώ αυτή η ήττα είναι η μία από τις μόνο δύο που έχει υποστεί η παρέα του Γιάννη Μπουρούση! Οι Βάσκοι έφτασαν στην Αθήνα ουσιαστικά για να «κλειδώσουν» την πρόκριση στην «οχτάδα», καθώς έχουν βγάλει ήδη διπλά σε Μαδρίτη, Βαρκελώνη και έχουν νικήσει εντός έδρας την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και στην πρώτη φάση της φετινής Euroleague. Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στην παράταση στη Βιτόρια (96-89) και νίκησε με 59-52 στο ΣΕΦ, έχοντας εκτός μάχης τους Πρίντεζη, Λοτζέσκι, Μιλουτίνοφ και τον Σπανούλη να αποχωρεί τραυματίας στην Τρίτη περίοδο.

Ο αναρρωνύων, Ματ Λοτζέσκι, θα είναι η μοναδική, αλλά σημαντικότατη, απώλεια για τον Ολυμπιακό, που, όμως, θα έχει για πρώτη φορά στην 12άδα του τον Χακίμ Ουόρικ. Ο νεοφερμένος Αμερικανός πάουερ φόργουορντ δεν έχει αγωνιστεί ακόμη με την ερυθρόλευκη φανέλα, ωστόσο ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έκρινε ότι είναι έτοιμος και όπως είπε στη συνέντευξη Τύπου πρόθεσή του είναι να του δώσει χρόνο συμμετοχής.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας θα έχουν θεωρητικά πολύ πιο εύκολο έργο αν δεν αγωνιστεί τελικά ο κορυφαίος σέντερ της φετινής διοργάνωσης, Γιάννης Μπορούσης. Ο MVP της Λαμποράλ, ο οποίος τραυματίστηκε στον αγώνα με τη Ζαλγκίρις και δεν έπαιξε κόντρα στην Εστουδιάντες το Σάββατο, ακολούθησε την αποστολή στον Πειραιά, η συμμετοχή του (ή όχι) όμως θα αποφασιστεί λίγη ώρα πριν από το τζάμπολ.

«Ξεκινάμε αύριο την προσπάθεια μας για να ανακάμψουμε. Δουλέψαμε τις αδυναμίες μας και πρέπει να μπούμε αποφασισμένοι στο παρκέ. Με συγκέντρωση να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας και να στηρίξουμε το πλάνο μας, πάνω σε αυτά που έχουμε δουλέψει», δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, πριν από τον πρώτο φετινό «νοκ-άουτ» αγώνα της ομάδας του στην Ευρώπη.

The post Πρώτος «τελικός» για τον Ολυμπιακό με Λαμποράλ Κούτσα, παρόντος Ουόρικ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα