Πρωτοφανές- Το υπ. Οικονομικών θα μπλοκάρει τις συναλλαγές σε όσους δεν αποδίδουν ΦΠΑ!

08:20 5/9/2013 - Πηγή: KoolNews

Την πλήρη συμμόρφωση όσων με τον ένα ή τον άλλο τρόπο δεν αποδίδουν τον ΦΠΑ σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών το οποίο ετοιμάζεται να πάρει πρωτοφανή μέτρα για την πάταξη του φαινομένου.

Έτσι, το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζει μια σειρά από «αντικίνητρα» που σαν στόχο θα έχουν να κάνουν όλο και λιγότερο ελκυστική την παρακράτηση και μη απόδοση του ΦΠΑ. Σύμφωνα με τα στοιχεία των τελευταίων μηνών το 25% των υπόχρεων

δεν συμμορφώνεται ακόμα και μετά από τις οχλήσεις του ΚΕΠΥΟ.

Μάλιστα, ένα από τα μέτρα που ετοιμάζονται στο υπουργείο Οικονομικών θα είναι το «μπλοκάρισμα» στις συναλλαγές με τους εν λόγω επαγγελματίες και με τις επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική σελίδα του ΚΕΠΥΟ θα αναρτώνται τα ονόματα των παραβατών και όσοι επιμένουν να συναλλάσουνται μαζί τους θα τα βρούν σκούρα σε οτι αφορά τον υπολογισμό των φόρων καθώς η Εφορία δεν θα αναγνωρίζει τα εν λόγω τιμολόγια.

Παράλληλα, το οικονομικό επιτελείο προωθεί μέτρο διευκόλυνσης των υπόχρεων ΦΠΑ με νομοθετική διάταξη που αφορά στη διεύρυνση του πεδίου των συμψηφισμών σε όλο το Δημόσιο, με στόχο την πάταξη του φαινομένου.

Keywords
Τυχαία Θέματα