Πρωτοχρονιά στις αθηναϊκές αίθουσες! Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα [βίντεο]

Πλούσια, με ανατροπές, συγκίνηση και θεματολογία ποικίλης ύλης, φαίνεται ότι είναι η κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινά απόψε. Έξι νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα και αναμένεται να κερδίσουν τις καρδιές των σινεφίλ.

Στην Καρδιά της Θάλασσας

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Ρον Χάουαρντ σκηνοθετεί την περιπέτεια «In the Heart of the Sea», βασισμένη στο best seller βιβλίο του

Ναθάνιελ Φίλμπρικ, σχετικά με την δραματική, αληθινή ιστορία του Έσεξ. Το χειμώνα του 1820, το φαλαινοθηρικό της Νέας Αγγλίας, Έσεξ, δέχτηκε επίθεση από κάτι που κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει: μια φάλαινα τεραστίων διαστάσεων και δύναμης, με μια σχεδόν ανθρώπινη αίσθηση εκδίκησης.

Η αληθινή, ανθρώπινη τραγωδία θα ενέπνεε τον Χέρμαν Μέλβιλ να γράψει το αριστούργημα του, «Μόμπι Ντικ». Το βιβλίο όμως, θα διηγούνταν τη μισή μόνο ιστορία. Η ταινία «In the Heart of the Sea» αποκαλύπτει την οδυνηρή κατάληξη αυτής της συνάντησης, καθώς το πλήρωμα του πλοίου που καταφέρνει να επιβιώσει, θα φτάσει στα άκρα και θα κάνει το ακατόρθωτο, προκειμένου να μείνει ζωντανό.

Brooklyn

Ιρλανδία, δεκαετία του ’50. Το μόνο που έχει να περιμένει από τη ζωή της η Έιλι είναι τον ατέρμονο κακό καιρό, το κουτσομπολιό στο μαγαζί της γωνίας και έναν καλό γαμπρό. Έτσι, με την πρώτη ευκαιρία αναχωρεί για να ζήσει το μεγάλο όνειρο στο Μπρούκλιν.

Εκεί θα γνωρίσει έναν νέο λαμπερό κόσμο, αλλά και τον έρωτα, στο πρόσωπο του νεαρού Τόνι. Μια οικογενειακή τραγωδία θα την φέρει πίσω στην Ιρλανδία, όπου θα γνωρίσει τον Τζιμ, ο οποίος θα την ερωτευτεί. Η Έιλις θα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα σε δύο χώρες και δύο άνδρες, ανάμεσα στο καθήκον και την πραγματική αγάπη. Βασισμένο στο μπεστ σέλερ του Κολμ Τόιμπιν, στο φιλμ πρωταγωνιστεί η Σέρσια Ρόναν.

Η Σιωπηλή Δολοφόνος

Στην Κίνα του 9ου αιώνα, μια καλόγρια απαγάγει ένα δεκάχρονο κορίτσι με σκοπό να τη μυήσει στις πολεμικές τέχνες και να την μετατρέψει σε ψυχρή δολοφόνο. Απώτερος στόχος η πάταξη της διαφθοράς. Όταν αποτύχει σε μία από τις αποστολές της, θα σταλεί πίσω στη γενέτειρα της για να σκοτώσει τον άντρα που προοριζόταν να παντρευτεί.

Μετά από 13 χρόνια εξορίας, πρέπει να αντιμετωπίσει την οικογένεια της, τις αναμνήσεις της και τα καταπιεσμένα της συναισθήματα. Θα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στον άντρα που αγαπά και τον ιερό σκοπό που πλέον υπηρετεί.

Ο Μικρός Πρίγκιπας

Το απόλυτο παιδικό παραμύθι του 20ου αιώνα, ο θρυλικός Μικρός Πρίγκιπας μεταφέρεται αριστοτεχνικά στη μεγάλη οθόνη σε σκηνοθεσία του Mark Osborne σε μία εντυπωσιακή παραγωγή κινουμένων σχεδίων, που κόβει την ανάσα (η ακριβότερη ταινία κινουμένων σχεδίων που έγινε ποτέ στη Γαλλία και κόστισε 80 εκατομμύρια ευρώ).

Η ταινία περιηγείται ανάμεσα σε δύο κόσμους, το μαγικό χειροποίητο σύμπαν απαράμιλλης ομορφιάς του Αντουάν ντε Σεντ Εξιπερί που αναδεικνύεται με την τεχνοτροπία της χαρτοκοπτικής και του stop-motion και το άρτιο σύγχρονο περιβάλλον όπου ζει ένα μικρό κορίτσι με την απαιτητική μητέρα του, που αποδίδεται με την τεχνική του σύγχρονου animation. Το πρωτότυπο υλικό δικαιώνεται, η εικονογράφηση είναι εξαιρετικά εκφραστική και η ταινία του Μικρού Πρίγκιπα έχει όλες τις αρετές για να γίνει, όπως και το βιβλίο που την ενέπνευσε, κλασική.

Θαυμάσιος Βοκκάκιος

Δημιουργοί κλασικών πλέον αριστουργημάτων, κάτοχοι Χρυσού Φοίνικα για το «Πατέρας Αφέντης», και Χρυσής Άρκτου για το «Ο Καίσαρας Πρέπει να Πεθάνει», οι θρυλικοί σκηνοθέτες Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι επιστρέφουν με άλλο ένα κομψοτέχνημα του ευρωπαϊκού κινηματογράφου: μια αλληγορία που ξεκουράζει τα μάτια και κάνει καλό στην καρδιά!

Μπελ & Σεμπάστιαν 2: Η Περιπέτεια Συνεχίζεται

Το γλυκύτατο δίδυμο επιστρέφει για μία ακόμη περιπέτεια γεμάτη συναίσθημα, ανθρωπιά αλλά και δράση! Στο χωριό του Σεμπαστιάν, όλοι γιορτάζουν τη λήξη του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και εκείνος μαζί με τον σκύλο του περιμένουν με ανυπομονησία την επιστροφή της Αντζελίνα.

Αλλά τα νέα είναι δυσάρεστα: το χωριό μαθαίνει ότι το αεροπλάνο της Αντζελίνα έπεσε σε ένα πυκνό δάσος και όλοι θρηνούν το χαμό της. Όλοι εκτός από τον παππού του Σεμπαστιάν, ο οποίος ξέρει έναν άνδρα που μπορεί να τους βοηθήσει να την βρουν και πάλι.

The post Πρωτοχρονιά στις αθηναϊκές αίθουσες! Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα [βίντεο] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα