Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης με 59%

Εάν διεξάγονταν αύριο εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν ο μεγάλος νικητής και μάλιστα με εντυπωσιακή διαφορά έναντι της Νέας Δημοκρατίας (29% έναντι 26%!), σύμφωνα έρευνα της Public Issue. Μεγάλη πτώση της Χρυσής Αυγής.

Το ενδιαφέρον ωστόσο είναι πως οι πολίτες θεωρούν τη

συγκυβέρνηση πιο ενδεδειγμένη λύση για τη διακυβέρνηση του τόπου και όχι μονοκομματική κυβέρνηση. Οκτώ μονάδες πίσω βρίσκεται το ενδεχόμενο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (24%). Αντίθετα, το 39% των Eλλήνων πολιτών αισθάνεται πως καμία από τις δύο κυβερνήσεις δεν αποτελεί την καλύτερη λύση για τη χώρα.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός, σύμφωνα με την έρευνα που έγινε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 37% έναντι 31% του Αλέξη Τσίπρα με το 27% των πολιτών, πάντως, να θεωρεί ότι κανένας από τους δύο δεν είναι κατάλληλος.

Πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός εξακολουθεί να είναι ο Φώτης Κουβέλης:

Φώτης Κουβέλης 49%Αλέξης Τσίπρας 42%Αντώνης Σαμαράς 38%Πάνος Καμμένος 37%Αλέκα Παπαρήγα 23%Ευάγγελος Βενιζέλος 20%Νίκος Μιχαλολιάκος 15%

Κανένα κόμμα δεν ξεπερνά σε δημοφιλία το 41% των ερωτηθέντων:

ΔΗΜΑΡ 41%ΣΥΡΙΖΑ 39%ΑΝΕΛ 35%ΝΔ 31%ΚΚΕ 20%Χρυσή Αυγή 16%ΠΑΣΟΚ 13%

Το 76% δηλώνει πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να εξαντλήσει την τετραετή θητεία της.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ αξιολογήθηκε από τους ερωτηθέντες, ανεξάρτητα από τις κομματικές τους προτιμήσεις, ως το καλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης (33%), ακολουθούμενο από τους ΑΝΕΛ (16%) και τη Χρυσή Αυγή (10%).

Keywords
Τυχαία Θέματα