Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ δίνει ανάσα σε 10.000 ανέργους

12:47 6/4/2013 - Πηγή: KoolNews

Ένα νέο πρόγραμμα για 7.000 νέους ελεύθερους επαγγελματίες ηλικίας έως και 35 ετών και ένα παλαιό , που λόγω μεγάλης ζήτησης επεκτείνεται, ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΕΔ. Στις 15 Απριλίου ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα κατάρτισης 35.000 νέων ανέργων. Η διαδικασία θα λήξει στις 22 Μαΐου. Πρόκειται

για την πώτη φάση του προγράμματος «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους». Το πρόγραμμα διακρίνεται σε τρεις φάσεις, κατά τις οποίες οι ωφελούμενοι:

Θα παρακολουθήσουν 80 ώρες κατάρτισηςΘα τοποθετηθούν για πρακτική διάρκειας 5 μηνών(500 ώρες) σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με παράλληλη παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής υποστήριξης καιΜε το πέρας της πρακτικής άσκησης, θα μπορούν να προσληφθούν σε επιδοτούμενες θέσεις εργασίας, με πλήη μισθό και ασφάλιση, τουλάχιστον για ένα έτος.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα θα έχουν νέοι από 18 έως 29 ετών. Σύμφωνα με τον υπουργό εργασίας Γιάννη Βρούτση, το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξει πρόσκληση συμμετοχής στο πρόγραμμα «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας στον κλάδο του τουρισμού» για 10.000 νέους

Την Τρίτη, το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΕΔ ενέκρινε άλλα δύο προγράμματα που παρουσιάζει σήμερα ο «Επενδυτής» και αφορούν περίπου 10.000 ανέργους.

Το πρώτο στην ουσία είναι επέκταση του προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη άνεργων πτυχιούχων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα έως 35 ετών.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Οργανισμού, το αρχικό πρόγραμμα προέβλεπε την επιδότηση 5.000 θέσεων εργασίας. Όμως οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 8.000, εκ των οποίων οι 6.500 εγκρίθηκαν.

Στο πρόγραμμα δεν είναι δυνατή η υπαγωγή:

Ατόμων που κατά το τελευταίο 12μηνο, πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για την υπαγωγή στο πρόγραμμα από την επιχείρηση, είχαν απασχοληθεί καθ’οιονδήποτε τρόπο στην ίδια επιχείρηση ή συνδεδεμένες επιχειρήσεις ή σε επιχειρήσεις που μεταβιβάστηκαν ή αλλάζουν νομική μορφήΑτόμων που απασχολούνταν στον ίδιο χώρο σε άλλο εργοδότη με όμοια δραστηριότητα
Keywords
Τυχαία Θέματα