Πρόγνωση ή… ψεκασμός; Ποιοι βλέπουν πολικό ψύχος στην Ελλάδα μετά το βράδυ των εκλογών

Κατακλυσμός, θεομηνία, φονικό κύμα κακοκαιρίας και το αμίμητο… υπερκακοκαιρία είναι ορισμένες μόνο από τις… χαριτωμένες εκφράσεις που χρησιμοποιούν κάποιοι ιστότοποι για να περιγράψουν τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στη χώρα τις επόμενες ημέρες.

Ξεχωρίζουν μάλιστα τη βραδιά των εκλογών ως αυτή με τη μεγαλύτερη επιδείνωση καιρού, προτρέποντας το αναγνωστικό κοινό να πάρει από τώρα τα… φτυάρια ενόψει της σφοδρής χιονόπτωσης. Σε ένα άκρως… ψεκασμένο παραλήρημα η ιστοσελίδα «greek-weather.org» συνδέει το

χαμηλό βαρομετρικό με τη διεξαγωγή των εκλογών, τιτλοφορώντας με τη… λαχτάρα του κατ’ επείγοντος «θα κινδυνέψουμε στις εκλογές!».

Στο κείμενο βέβαια που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να στηρίξει τον τίτλο και να στοιχειοθετήσει ότι ο ουρανός ετοιμάζεται να πέσει στα… κεφάλια μας, μπορεί να διακρίνει κανείς όλα τα κλισέ που χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν ένα κύμα κακοκαιρίας. Ισχυρή χιονόπτωση και ακραία καιρικά φαινόμενα δηλαδή σε κάποιες περιοχές, καθώς και ρίψη… κεραυνών.

Το δημοσίευμα επικαλείται την πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα του αμερικανικού site «accuweather.com», το οποίο δεν προβλέπει τίποτα περισσότερο από την εκδήλωση κάποιων ακραίων φαινομένων σε ορισμένες περιοχές της χώρας. Το φοβερό είναι ότι αναδημοσιεύεται από κάποιους θρησκευτικού και εθνικιστικού περιεχομένου ιστότοπους με ανάλογα τρομοκρατικούς τίτλους, όπως «το η θερμοκρασία θα πέσει στους -30!»

The post Πρόγνωση ή… ψεκασμός; Ποιοι βλέπουν πολικό ψύχος στην Ελλάδα μετά το βράδυ των εκλογών appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα