Προφυλακίστηκε ο Γιώργος Πετρακάκος και η σύντροφός του

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους ενώπιον του 17ου τακτικού ανακριτή Γιώργος Πετρακάκος και η σύντροφός του, για τρομοκρατικές πράξεις και άλλα κακουργήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Πετρακάκος στην απολογία του φέρεται να ανέλαβε την ευθύνη για τα όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι του, ενώ φέρεται να αρνήθηκε την οποιαδήποτε εμπλοκή του σε τρομοκρατικές ενέργειες.

«Τα όπλα ήταν δικά μου και ήταν αχρησιμοποίητα. Ήταν προφυλαγμένα μέσα σε κλειδωμένη ντουλάπα για να μην έχουν πρόσβαση η γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Δεν έχω καμία σχέση με τρομοκρατικές

πράξεις,» φέρεται να είπε κατά την απολογία του.

Λίγο νωρίτερα, ο κατηγορούμενος έδωσε τυπική απολογία για τις ληστείες στις οποίες φέρεται να συμμετείχε, ωστόσο επιφυλάχθηκε να απολογηθεί εκ νέου όταν συμπληρωθούν τα στοιχεία της δικογραφίας.

Από την πλευρά της, η σύντροφος του Γ. Πετρακάκου φέρεται να είπε στην απολογία της, ότι δεν γνώριζε τίποτα, και πως πληροφορήθηκε για τις ποινικές εμπλοκές του Γ. Πετρακάκου όταν ήταν ήδη έγκυος.

«Η ζωή που ζούσαμε ήταν απολύτως φυσιολογική. Εγώ ασχολούμουν μόνο με την ανατροφή των δυο παιδιών μου. Τα όπλα δεν τα είχα δει. Ήταν κρυμμένα. Είχα μάθει ότι ο σύντροφός μου είχε μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη όταν ήμουν έγκυος στο πρώτο μας παιδί,» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά, ενώ ο συνήγορός της Σπύρος Φυτράκης αναφερόμενος στην προφυλάκιση της κατηγορουμένης σε δήλωσή του έκανε λόγο για λανθασμένη απόφαση, καθώς «η εμπλοκή της δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο της δικογραφίας.»

Όπως δήλωσε η δεύτερη συνήγορός της Άννυ Παπαρούσσου «θα μπορούσε να της έχει επιβληθεί κατ' οίκον περιορισμός. Δεν έχει καμία σχέση με τις κατηγορίες που της αποδίδονται. Είναι μητέρα δυο παιδιών, δυο και τεσσάρων ετών, τα οποία πλέον μένουν στην τύχη τους».

Οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι αναμένεται να απολογηθούν αύριο.

The post Προφυλακίστηκε ο Γιώργος Πετρακάκος και η σύντροφός του appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα