#prayforparis αλα ελληνικά

Η κατά μόνας «συγκινητική» προσπάθεια κάποιων χιλιάδων συμπατριωτών μας να βάλουν τη γαλλική σημαία στο προφίλ τους ήταν μόνο η αρχή μιας προσπάθειας να γίνουν λίγο περισσότερο συμπαθείς στον περίγυρό τους. Στην τελική, διάολε, ένα κουμπάκι είχαν να πατήσουν, έτοιμο τους το έδωσε ο Ζούκερμπεργκ (btw έκανε και τη διαφήμισή του μια χαρά), σιγά το πράμα.

Εκεί που πραγματικά ξεχωρίσαμε ήταν στα υπόλοιπα: Φιλιατρά, Μπέος, Λοβέρδος, «Deus vult»,

ο Κώστας από την Κουτσούφλιανη να ορκίζεται εκδίκηση στο όνομα των χριστιανών και η Μαίρη από το Μπουρνάζι να κάνει γαλλικό μανικιούρ για συμπαράσταση. Κι όμως, δεν το τερματίσαμε ακόμα. Μπορούμε περισσότερα, μπορούμε καλύτερα, μπορούμε γραφικότερα.

Dead serious (pun intended) ο Γιάννης Τσαούσης

-Ανεβάζουμε στο Instagram φωτογραφίες με κρουασάν που δίπλα τους έχουν κατά σειρά ένα κουτί μερέντα, ένα ποτήρι γάλα και μαρμελάδα κεράσι (aka μπλε, λευκό, κόκκινο, aka η γαλλική σημαία, αν δεν το πιάσατε με τη μία...).

Αποτέλεσμα: 348 likes, ένα εκ των οποίων από τον Στέλιο Παρλιάρο. Καμάρι.

-Ανεβάζουμε στο FB selfie κοπάνας από δουλειά με ταλαιπωρημένο βλέμμα και θερμόμετρο στο στόμα, με κείμενο «Κατά φαντασίαν ασθενής...». Όλοι οι ψαγμένοι φίλοι μας πιάνουν το υπονοούμενο με τον Μολιέρο.

Αποτέλεσμα: 52 likes, 2 shares, μία πρόσκληση στην avant premiere του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη. Yesss!

-Ανεβάζουμε στο FB φωτογραφία της γκολάρας του Ζιντάν εναντίον της Μπάγερ Λεβερκούζεν το 2002, με κείμενο «αυτή είναι η πραγματική Γαλλία! Γιος Αλγερινού μετανάστη και τον λατρεύουν όλοι! Αφήστε λοιπόν τα μίση και δείτε την ομορφιά που είναι μπροστά στα μάτια σας!»

Αποτέλεσμα: 1186 likes, και πρώτο σχόλιο από David Avramidis «Πολύ καλά τα λες φίλε μου, αλλά να θυμάσαι πως ό,τι έρχεται είναι καλύτερο απ’ αυτό που έφυγε...».

-Tweet-άρουμε βίντεο από την ταινία «Αμελί», με κείμενο «αφού αυτή κατάφερε να βρει την αγάπη κοιτώντας με τα μάτια της ψυχής, εμείς γιατί δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε»;

Αποτέλεσμα: 24 RT, 368 καρδούλες, ένα μήνυμα από την Sophaki16 «το Παρίσι της Αμελί ήταν γεμάτο χρώματα, το Παρίσι του σήμερα είναι μαύρο, όπως και η ζωή μου...».

-Βρίσκουμε κείμενο με φωτογραφίες από τη νύχτα της επίθεσης, κατά προτίμηση πορτρέτα ανθρώπων στα οποία αποτυπώνεται καθαρά η απόγνωση και ο φόβος. Μπαίνουμε στο πεδίο των σχολίων και γράφουμε: «Ο Μερσώ, κεντρικός ήρωας στον “Ξένο” του Καμύ, δεν αναζητά νόημα σε τίποτα, ούτε λόγο για να πράξει κάτι. Και μόνο όταν συνειδητοποιεί ότι η ύπαρξή του δεν έχει καμία σημασία, βρίσκει την ευτυχία. Μήπως θα έπρεπε να παραδειγματιστούμε απ’ αυτό, να καταλάβουμε ότι είμαστε μια κουκίδα στην άμμο της κλεψύδρας του σύμπαντος και να μην αφήσουμε πλέον τις θρησκείες ή τα οικονομικά συμφέροντα να μας χωρίζουν;».

Αποτέλεσμα: 18 likes, ένας κουοτάρει Απολινέρ, ένας άλλος Μπρετόν. Μια φοιτήτρια φιλοσοφίας του κάνει «add friend» και στα καπάκια στο chat τον φλερτάρει ανοιχτά με ατάκες όπως «με κάποιον τόσο ευρυμαθή όσο εσύ, πάντως, εγώ δεν θα φοβόμουνα καθόλου να πιω μια σοκολάτα στα Ηλύσια Πεδία...».

-Ανεβάζουμε post στο FB με κείμενο «μακάρι όλοι οι φονταμενταλιστές και όσοι σκέφτονται σαν κι αυτούς και μισούν τους ανθρώπους, να μπορούσαν να βρεθούν μεμιάς 20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα...»

Αποτέλεσμα: 4 likes, ένα «πες τα επιτέλους Χρυσόστομε!!!» και πολλά σχόλια του στιλ «τί δουλειά έχει ο Ιούλιος Βερν με τις επιθέσεις ρεεε; Μήπως τα έχεις μπλέξει λιγάκι στο μυαλό σου;».

-Ανεβάζουμε βίντεο που μας δείχνει να ποζάρουμε δίπλα σε κωλοφτιαγμένο Citroen Saxo Vts, κρατώντας μια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό στο ένα χέρι και τους «Άθλιους» του Ουγκό στο άλλο. Μουσική επένδυση το «La vie en rose» της Εντίθ Πιάφ. Το ταγκάρουμε με «feeling safe at Chaidari», #Greece_with_you, #Paris_attacks_never_again και #give_peace_a_chance.

Αποτέλεσμα: 462 likes, 28 shares, ένα σχόλιο «μπράβο ξάδελφε για την έμπνευση, το εργαλείο βλέπω ακόμα τούμπανο το ‘χεις!!!» κι ένα σχόλιο από τη Ραχήλ: «Ρε γαλλοτσολιαδάκι της φακής, δεν σε είδα άλλη φορά να ποζάρεις δίπλα σε Pony, κρατώντας μια φωτογραφία της Καρέζη στο ένα χέρι και μία του Καζαντζάκη στο άλλο -και με μουσική επένδυση Μητροπάνο! Να φύγεις ρε, να πας να ζήσεις εκεί άμα γουστάρεις! Εδώ, μόνο Ρωμιοί!».

The post #prayforparis αλα ελληνικά appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα