Πού θα βρεις τα καλύτερα παϊδάκια στην Αττική

Μεσημεράκι, μετά την δουλειά. Είσαι με την παρέα και τα στομάχια αρχίζουν να γουργουρίζουν. Θες να είσαι χαλαρός, με τη μουσικούλα σου, το κρασάκι σου. Η όρεξη τραβάει παϊδάκια, που τα τρως με τα χέρια και δεν σου λέει και κανένας τίποτα. Ίσα ίσα. Επιβάλλεται.

Τα παϊδάκια είναι το δυνατό χαρτί της σχάρας. Με το που φτάνουν στο τραπέζι θα απλώσεις αμέσως το χέρι σου και να επιδοθείς στη διάσημη κίνηση «φυσαρμόνικα». Δεν μπορείς να αντισταθείς στην τραγανή κρούστα και το ζουμερό ψαχνό. Τα ψητοπωλεία αμέτρητα, αλλά αν πέσεις

σε ένα καλό, θα ευχαριστηθείς 10 φορές περισσότερο τις κρεατολιχουδιές.

Στον Άγιο Δημήτριο θα βρεις το «Ρεμούτσικο». Η ταβέρνα είναι το πατρικό του ιδιοκτήτη, που από ανάγκη το μετέτρεψε σε χώρο εργασίας. Και με μεγάλη επιτυχία. Μπαίνοντας, βλέποντας τα ψυγεία με τα κρέατα και τα παϊδάκια που σε προϊδεάζουν για το τι έπεται. Τα αρνίσια παϊδάκια θα σερβιριστούν με το λιπάκι τους να τραγανίζει όμορφα. Της προβατίνας, επίσης περιποιημένα, θα σου χαρίσουν μοναδική γεύση. Για ορεκτικό μην χάσεις τα τραγανά τυροπιτάκια με την πιπεράτη κοπανιστή. Δεν είναι καθόλου λαδερά και θυμίζουν μαμαδίστικη λιχουδιά, όπως και τα παστουρμαδοπιτάκια.

Αν είσαι προς κέντρο μεριά, περπάτησε προς το Θησείο. Εκεί σε περιμένει το «Στέκι του Ηλία», στον πεζόδρομο που συνδέει Θησείο και Πετράλωνα, παράλληλα με τις γραμμές του Ηλεκτρικού. Οι σερβιτόροι ελίσσονται με μοναδικό τρόπο, κάθε φορά που διασταυρώνονται με ποδηλάτες ή περιπατητές, αλλά και με σκύλους που μαγνητίζονται από τις υπέροχες μυρωδιές. Τα παϊδάκια του φοβερά και ζουμερά με τραγανό λιπάκι. Αξίζει να δοκιμάσεις το μυρωδάτο μπιφτέκι, τις χειροποίητες τηγανιτές πατάτες, αλλά και την χοντρόκοκκη φάβα.

Ο «Κρητικός», στην Κάντζα, προσέλκυε κόσμο ακόμα και όταν βρισκόταν –ακόμα– στη μέση του πουθενά. Άρα, σίγουρα θα τραβήξει και εσένα. Κάτσε στην υπερυψωμένη αυλή με τις γαρδένιες και τις καμέλιες και νιώσε την εξοχή να παντρεύεται με την τσίκνα. Τα δυο αδέρφια που έχουν αναλάβει σου εγγυόνται εκπληκτικά παϊδάκια. Δοκίμασε την κόντρα με το λιπάκι της, που λιώνει στο ψήσιμο και τη γεμίζει νοστιμιά.

Ψάξε τον «Χριστόφορο» στα Καλύβια. Άνοιξε την δεκαετία του ’60 ως «Βλαχοπούλα». Ανήκει στις παλαιότερες και διασημότερες ταβέρνες των Καλυβίων και έχει μετατραπεί, με το πέρας του χρόνου, σε ένα τεράστιο μαγαζί. Το καλοκαίρι φιλοξενεί πάνω από 1000 άτομα! Τα κρέατα έρχονται κυρίως από τη Μυτιλήνη, αλλά και από άλλα νησιά. Τα παϊδάκια του, τόσο τα αρνίσια όσο και της προβατίνας, άψογα ψημένα, ζουμερά με τραγανή κρούστα. Το νοστιμότατο μπιφτέκι του είναι τεραστίων διαστάσεων. Προτίμησε να πας καθημερινή, που θα έχει λιγότερο κόσμο.

Ο «Σπανός», στα Κάτω Πατήσια, είναι γνωστός για τα παϊδάκια και τα σαλιγκάρια του. Η ποιότητα και η νοστιμιά τους δεν έχει αλλοιωθεί καθόλου στα 33 χρόνια λειτουργίας της ταβέρνας. Τα παϊδάκια είναι λεπτοκομμένα και λαχταριστά, ενώ τα σαλιγκάρια είναι βουτηγμένα σε μια γλυκιά κόκκινη σαλτσούλα. Τα ορεκτικά του σου ανοίγουν την όρεξη με τον πιο γευστικό τρόπο. Διάλεξε φοβερή τυροκαυτερή, αρωματικούς κολοκυθοκεφτέδες, τυροπιτάκια με πολύ πλούσια γέμιση και λευκαδίτικη λαδόπιτα. Η απλή φωτεινή αυλή, με το νησιώτικο δάπεδο, προσδίδει παρεΐστικο κλίμα, ενώ στη χειμωνιάτικη σάλα θα βρεις πολλά αυθεντικά λαογραφικά αντικείμενα.

The post Πού θα βρεις τα καλύτερα παϊδάκια στην Αττική appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα